Opleidingen details Cerno-development

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie(100 uur) Spanje(voorheen Portugal) en Lunteren (ID nummer: 300219)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
VGCT- Basiscursus - contacturen10022-4-2018 t/m 21-4-2021

BASISCURSUS COGNITIEVE GEDRAGSTHERAPIE (100 uur)

SPANJE EN LUNTEREN

______________________________________________________________________________

 

Deze 100-urige basiscursus cognitieve gedragstherapie (cgt)  richt zich op de doelgroep ouderen en volwassenen. De cursus leidt op tot een therapeut die de basisprincipes van het gedragstherapeutisch proces, gedragstherapeutische diagnostiek en gedragstherapeutische technieken kent en beheerst en die een volledige cgt-behandeling kan opzetten en die cgt-technieken op het gebied van met name angst- en stemmingsstoornissen kan toepassen.

De cursus richt zich op afgestudeerde psychologen of andere afgestudeerden in de sociale wetenschappen of afgestudeerden in de geneeskunde, die gewoon lid van de VGCt willen gaan worden of zich willen bekwamen in de cognitieve gedragstherapie.

Belangrijke voorwaarde voor deelname aan deze cursus is dat men de in de cursus geleerde en geoefende technieken in de praktijk met cliënten kan oefenen. Cursisten moeten dus (al dan niet betaald) werkzaam zijn in de Geestelijke GezondheidsZorg (GGZ), in brede zin.

De cursus omvat 100 contacturen en 350 werkuren.

De 100 contacturen zijn onderverdeeld in 34 uur basisdeel en 66 uur verdiepingsdeel.

 

Verantwoording opzet

Deze cursus is opgezet vanuit het principe dat leren optimaal verloopt in een prettige omgeving en in een veilige groep. Daarbij is het van belang dat er een goed evenwicht is tussen het opdoen van kennis in een gestructureerde leeromgeving in een groep (en daarbinnen kunnen experimenteren met nieuw verworven technieken en vaardigheden) en het toepassen van die ervaringen in de klinische behandelpraktijk. Daarbij vinden we dat leren ook leuk mag zijn en beter zal verlopen als er een ontspannende context is.

 

Het basis-introductie-deel

Vanuit deze uitgangspunten willen we beginnen met het basisdeel van de cursus te geven in Noord-Spanje op een aangename en rustgevende cursuslocatie. In de beginfase van een cursus is het creëren van een veilige leeromgeving van belang. Dat zal naar ons idee sneller verlopen met een intensieve periode van een week cursus op een prettige ontspannen en veilige plek.

Het introductie-deel van de basiscursus bestaat uit het kennismaken met de gedragstherapeutische principes en het opdoen van basale cgt-vaardigheden, zoals maken van een holistische theorie, oefenen met het opzetten van BA’s en FA's, oefenen met de cognitieve technieken, ontspanningsoefeningen en exposure. Deze vaardigheden kunnen prima en misschien beter met medecursisten geoefend worden dan met echte cliënten, dat geeft namelijk meer vrijheid om te experimenteren. In de intensieve eerste week van deze cursus in Spanje raakt men dan ook vertrouwd met de cgt-principes en zal er veel geoefend worden.

 

Het basis-verdiepings-deel

In het verdiepingsgedeelte van de cursus willen we het principe van een prettige leeromgeving voortzetten door les te geven op een mooie ontspannende plek in de natuur in het midden van het land. Juist in het verdiepingsgedeelte van de cursus is het wel belangrijk dat cursisten de aangeleerde vaardigheden kunnen oefenen in hun klinisch werken met cliënten. In dit gedeelte zullen de bijeenkomsten dan ook één dag in de twee weken plaats vinden. Zodat tussen de bijeenkomsten door er de gelegenheid is om te oefenen met de nieuw aangeleerde vaardigheden en technieken. Elke bijeenkomst in het verdiepingsdeel zal worden afgesloten met een huiswerkopdracht waarin cursisten actief de geleerde vaardigheden en technieken moeten oefenen in hun klinische praktijk en daarvan de volgende keer schriftelijk verslag doen.

In het verdiepingsgdeelte van 66 uur worden evidence based behandelprogramma’s met cgt-vaardigheden en tec

uitsluitend academici
Cursus
 Inleidend
14
18
ja
2750 EURO
100
toetsing en evaluatie
CRKBO
De cursus richt zich op afgestudeerde psychologen of andere afgestudeerden in de sociale wetenschappen of afgestudeerden in de geneeskunde, die gewoon lid van de VGCt willen gaan worden of zich willen bekwamen in de cognitieve gedragstherapie.
Belangrijke voorwaarde voor deelname aan deze cursus is dat men de in de cursus geleerde en geoefende technieken in de praktijk met cliënten kan oefenen. Cursisten moeten dus (al dan niet betaald) werkzaam zijn in de Geestelijke GezondheidsZorg (GGZ), in brede zin.
Hoofdniveau
CGt Basiscursus volledig
LocatieSant Ferriol (ES) (Toon kaart)
OpmerkingenDe eerste 6 bijeenkomsten vinden plaats tijdens een intensieve week in Sant Ferriol in Noord-Spanje. Bijeenkomst 7 tot en met 17 vinden een keer in de twee weken plaats op de Lunterse locatie.

LocatieLoulé (PT) (Toon kaart)
OpmerkingenDe eerste 6 bijeenkomsten vinden plaats tijdens een intensieve week in Portugal. Bijeenkomst 7 tot en met 17 vinden een keer in de twee weken plaats op de Lunterse locatie.

Cerno is een psychotherapiepraktijk, waar vanuit Martijn Stöfsel en Pancras van den Bos de basiscursus VGCt organiseren.

Bijleveldsingel 58
6524 AE
Nijmegen
024-388 8453
Selecteer een bestand aub.