Opleidingen details RINO Amsterdam

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Verdieping systeemtheoretische psychotherapie (ID nummer: 298824)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog6018-1-2018 t/m 17-1-2021

Verdieping systeemtheoretische psychotherapie 

Door het spelen met taal en betekenisgeving leert de cursist zichzelf en de cliënt te inspireren zodat er ruimte komt voor nieuwe oplossingsrichtingen.

doelgroep
Hulpverleners/systeemtherapeuten, die zich na een inleiding in de systeemtherapie verder willen verdiepen, werkzaamin de (A)GGZ en aangrenzende terreinen: gezondheidszorgpsychologen, klinisch psychologen, psychotherapeuten,kinder-en jeugdpsychologen, orthopedagogen NVO,  sociaal psychiatrisch verpleegkundigen (VO), artsen en maatschappelijk werkers (VO).
doelstelling
In deze verdiepingscursus wordt veel aandacht besteed aan de wijze waarop het systeem en de therapeut betekenis geven aan problemen.

De cursist leert om op verschillende manieren nieuwe betekenissen en verhalen te creëren samen met de leden van het systeem. De therapeut is zelf een belangrijk middel in dit veranderingsproces. Vooral de kracht van een reflectieve positie wordt benadrukt. De uitdaging is het aansluiten bij de taal van het systeem.

Er wordt flink geoefend met het stellen van verschillende soorten van vragen, waarvan uit ervaring en onderzoek is gebleken dat deze belangrijke veranderingen op gang brengen.

Het sociaal constructivisme, de narratieve stroming en de uitgangspunten van de oplossingsgerichte therapie dienen daarbij als leidraad.

Cultuurbeladen normen- en waardensystemen kunnen als dominante discoursen de ontwikkeling van individuen en gezinnen blokkeren.

In deze cursus is specifiek aandacht voor gender, ethniciteit, (seksuele) identiteit en maatschappelijke inbedding als belangrijke contexten.

inhoud
In de cursus Verdieping systeemtheoretische psychotherapie zal aan de volgende thema's specifiek aandacht worden besteed: gezinnen met adolescenten / jong-volwassenen;
gezinnen met symptomen / psychiatrische stoornissen;
één-oudergezinnen en opnieuw samengestelde gezinnen;
met één cliënt individueel systeemgericht werken;
veel voorkomende echtpaarproblemen;
de relatie tussen het gezin en grotere systemen;
specifieke methodieken bij consultatie en verwijzing.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatiebureau NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG)Psychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/ Systeemtherapeuten
Jeugdzorg pedagoogPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/ Systeemtherapeuten
Jeugdzorg psycholoogPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/ Systeemtherapeuten
Klinisch neuropsycholoog (BIG) - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/ Systeemtherapeuten
Klinisch psycholoog (BIG) - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/ Systeemtherapeuten
1 2 3
Hulpverleners/systeemtherapeuten, die zich na een inleiding in de systeemtherapie verder willen verdiepen, werkzaamin de (A)GGZ en aangrenzende terreinen: gezondheidszorgpsychologen, klinisch psychologen, psychotherapeuten, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen (VO), artsen en maatschappelijk werkers (VO).
 Verdiepend
10
16
ja
Bestand 
452.pdf49 KB
Hoofdniveau
Volwassenen
Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

De RINO Amsterdam is een landelijk werkend nascholings- en opleidingsinstituut voor hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en aangrenzende terreinen.

De RINO biedt al bijna twintig jaar een rijk en gevarieerd aanbod van cursussen, workshops en opleidingen met topdocenten uit de praktijk, in het hartje van Amsterdam.
 

Leidseplein 5
1017 PR
AMSTERDAM
020-6250803
Selecteer een bestand aub.