Opleidingen details PAO Psychologie

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Werken met weerstand (ID nummer: 296686)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
K&J/OG herregistratie271-1-2018 t/m 30-6-2021
K&J/OG opleiding - extra literatuurstudie71-1-2018 t/m 30-6-2021
K&J/OG opleiding - overige taken271-1-2018 t/m 30-6-2021

Hulpverleners ervaren agressie en weerstand in contact met cliënten. Problematiek lijkt zich te verergeren en dit speelt met name in multistress gezinnen. Als gevolg hiervan raken hulpverleners opgebrand en voelen cliënten zich onbegrepen. In deze cursus krijg je handvatten voor het aangaan en versterken van de hulpverleningsrelatie. Hierin wordt de cliënt geholpen en voelt zich gehoord. De hulpverlener is beter in staat zichzelf te begrenzen door betere copingstrategieën en het vroegtijdig signaleren van secundaire traumaklachten of burn out.

Weerstand is een uitnodiging om cliënten beter te leren begrijpen, maar soms voelt dat niet zo. Dus wil je weten hoe je een relatie opbouwt met cliënten die weerstand laten en zien en niet tot verandering te bewegen lijken. Hoe gebruik je oplossingsgerichte vaardigheden in een relatie waarin vaak sprake is van weerstand en welke gedragstherapeutische principes kun je gebruiken om elkaar beter te begrijpen? Vraag jij je af welke rol jij kan spelen in dit proces zonder er zelf op leeg te lopen?

Na afloop van deze cursus:

  • weet je hoe weerstand ontstaat en hoe je hierop kunt interveniëren.
  • ben je je bewust van eigen motivatie, copingstijl en denkpatronen die jou kunnen helpen of in de weg kunnen staan in de hulpverleningsrelatie.
  • heb je een plan om vitaal en gezond te blijven bij het werken met deze doelgroep.

 Uitgebreide informatie:  https://gitp.nl/deelnemer/gitp-pao/cursussen-professionele-vaardigheden/adviseren-beinvloeden/werken-met-weerstand       

academici en HBO-ers
Cursus
 Verdiepend
8
20
ja
€ 825,00 (prijspeil 2017)
26
toetsing en evaluatie
Hulpverleners; groepswerkers, (GZ)psychologen, orthopedagogen, SPV-ers, POH-GGZ, intern begeleiders en andere hulpverleners die werken met kinderen en jongeren en gezinnen waar weerstand speelt. Minimaal opleidingsniveau HBO en werkzaam met gezinnen of cliënten waar weerstand een rol speelt in de hulpverleningsrelatie.
Bestand 
WMW - publieksinfo.docx52 KB
Hoofdniveau
Herregistratie KJ/OG
Registratie KJ/OG
Tijd9:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd9:00 - 16:30
Locatie
OpmerkingenIncompany

Tijd9:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

PAO Psychologie richt zich op postacademisch onderwijs: vakinhoudelijke na- en bijscholing op het gebied van de gedragswetenschappen. Onze klanten zijn vooral professionals met een universitaire vooropleiding op dit gebied: psychologen, pedagogen, psychotherapeuten, psychiaters. Bij veel cursussen is de doelgroep breder en zijn ook psychiatrisch verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, leerkrachten en begeleiders welkom.

 

Keurenplein 41/ A163
1069 CD
Amsterdam
Keurenplein 41 /A163
1069 CD
Amsterdam
085-4879310
Selecteer een bestand aub.