Opleidingen details RINO Amsterdam

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Nieuwe autoriteit en geweldloos verzet op school (ID nummer: 296441)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
K&J/OG herregistratie1816-1-2018 t/m 15-1-2021
K&J/OG opleiding - behandeling 1216-1-2018 t/m 15-1-2021
K&J/OG opleiding - diagnostiek616-1-2018 t/m 15-1-2021
K&J/OG opleiding - extra literatuurstudie1116-1-2018 t/m 15-1-2021

Als schoolpsycholoog word je vaak gevraagd mee te denken over probleemgedrag van leerlingen op school. Dit kan externaliserend (brutaal, opstandig, grof taalgebruik, niet luisteren, les verstoren etc.) maar ook internaliserend gedrag (schoolverzuim, schoolweigering, terugtrekken uit contact) betreffen. Docenten en leerkrachten voelen zich in de aanpak van probleemgedrag vaak klem zitten tussen twee uitersten. Aan de ene kant is er corrigeren, toespreken, dreigen, straffen, een contract opstellen in de hoop om grip te krijgen op het gedrag van de leerling. Aan de andere kant zie je praten en begrip opbrengen, in de hoop dat dit de leerling motiveert tot luisteren of gedragsverandering. Binnen één school gaan beide praktijken vaak hand in hand. Ze leiden echter allebei gemakkelijk tot escalaties en spiralen van machteloosheid of tegenagressie. Veel scholen zijn daarom op zoek naar een aanpak die meer perspectief biedt, op zoek naar empowerment van docenten.
Vanuit deze ervaringen ontwikkelde Prof. Haim Omer, hoogleraar psychologie in Tel Aviv, zijn ’Nieuwe autoriteit’, gebaseerd op principes van geweldloos verzet. Deze vorm van gezag wordt gekenmerkt door vriendelijk doch vastberaden 'verzet' tegen specifiek ongewenst gedrag (gezag functie) en tevens het actief verbeteren van de relatie met de leerling (‘ankerfunctie’). Deze methodiek geeft heldere richtlijnen voor de positie van de leerkracht: niet boven of naast de leerling maar vanuit een vastberaden aanwezigheid en begrenzing vanuit verbinding.
In deze driedaagse training gaan we aan de slag met het gedachtengoed van Haim Omer.

uitsluitend academici
Cursus
 Inleidend
 Verbredend
8
18
ja
755
18
Toetsing
Psychologen en orthopedagogen werkzaam in de onderwijsondersteuning en advisering, in scholen voor (speciaal) basisonderwijs of (speciaal) middelbaar onderwijs of die vanuit hun eigen praktijk veel samenwerken met scholen.
Bestand 
518 Publiek.docx14 KB
Hoofdniveau
Herregistratie KJ/OG
Registratie KJ/OG
Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

De RINO Amsterdam is een landelijk werkend nascholings- en opleidingsinstituut voor hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en aangrenzende terreinen.

De RINO biedt al bijna twintig jaar een rijk en gevarieerd aanbod van cursussen, workshops en opleidingen met topdocenten uit de praktijk, in het hartje van Amsterdam.
 

Leidseplein 5
1017 PR
AMSTERDAM
020-6250803
Selecteer een bestand aub.