Opleidingen details AMETHIST Developing People

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Coachen Durante Partu (ID nummer: 295635)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en) en/of MIO open inschrijving / accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Geaccrediteerde bij- nascholing717-11-2017 t/m 16-11-2020

Steeds meer vrouwen zijn overmatig bang voor de bevalling. 

En het aantal vrouwen dat de bevalling als zeer beangstigend of zelfs traumatisch ervaart neemt toe. Dit heeft vergaande gevolgen voor de gezondheid van moeder en kind. Er ontstaan onnodig complicaties tijdens en na de bevalling, de bonding van moeder en kind loopt gevaar en moeders vallen onnodig uit door ziekmelding wegens mentaal - emotionele klachten. En door deze ervaringen is de angst bij een volgende baring nog veel groter

Voor sommigen van deze vrouwen is een uitgebreid coachtraject nodig en voor sommigen is het voldoende om informatie te krijgen, hun gedachten en verwachtingen bij te stellen en weer contact te maken met hun kracht.

We onderscheiden vier groepen vrouwen.
De eerste groep is de groep die mentaal - emotioneel al niet zo sterk in de schoenen stond. Deze vrouwen geven blijk van ernstige angst of samengestelde problematiek.
Dit is de groep voor wie een uitgebreider coachtraject nodig is. Om hen te kunnen begeleiden is een langere opleiding dan deze vereist (Coachopleiding voor Verloskundigen door AMETHIST Developing People)
De tweede groep is de groep die na het krijgen van informatie en bemoediging en het aangesproken worden op hun kracht  een andere route inslaat, vanuit kracht en het vertrouwen het áán te kunnen.
Dan zijn er nog de vrouwen die geen hulp vragen voor de bevalling, maar tijdens de bevalling hun kracht kwijt zijn, volledig decompenseren en zelfs in regressie gaan.
De vierde groep is de groep vrouwen die zeer teleurgesteld zijn over het verloop van de bevalling en de gebeurtenissen rondom de bevalling, of die de bevalling als beangstigend ervaren hebben of zelfs post traumatische stress ervaren.

Deze 1-daagse cursus 'Coachen Durante Partu' richt zich op de drie laatst genoemde groepen.

Je leert wat het basale trauma van ons allen is en hoe dat ten grondslag ligt aan angst voor de bevalling en aan posttraumatische stress. Je leert hoe angst voor de angst ontstaat en welke rol die speelt. Je leert hoe post traumatische stress het best voorkómen kan worden. Je leert een korte interventie te gebruiken om vrouwen zich weer op een diep gevoeld niveau bewust te doen zijn van hun kracht. Je leert hoe je het beste omgaat met iemand die in paniek is en met iemand die in regressie gaat. Je leert ook hoe je het zichzelf versterkende effect van post traumatische stress kunt voorkómen en de stress helpen uitdoven.
En dit alles zal je zelf ook aan het denken zetten over hoe je eigen zelfvertrouwen functioneert. 

235
Bestand 
Programma BK.pdf101 KB
Hoofdniveau
cursus / opleiding
Tijd9:30 - 17:00
LocatieAmersfoort (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 17:00
LocatieAmersfoort (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 17:00
LocatieAmersfoort (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 17:00
LocatieAmersfoort (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 17:00
LocatieAmersfoort (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 17:00
LocatieAmersfoort (NL) (Toon kaart)

Bureau voor coaching en training en de opleiding voor coaches en trainers.

Argonweg 7c 3e verdieping
3812 RB
Amersfoort
033-7370182
Selecteer een bestand aub.