Opleidingen details Adelante
Symposium Bruggen bouwen: vernieuwingen in de pijnrevalidatie NAPA (ID nummer: 294716)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Geaccrediteerde scholing NAPA66-10-2017 t/m 5-10-2018
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Thema van het symposium.

In Nederland hebben meer dan 2.000.000 volwassenen dagelijks pijn. Rugpijn en gewrichtspijn komen het meest voor. Chronische pijn aan het houdings- en bewegingsapparaat vormt een belangrijk probleem voor het individu. Het kan een negatieve invloed hebben op het slapen, het dagelijks functioneren en de kwaliteit van leven. Pijn heeft niet alleen een grote impact voor de individuele patiënt, maar ook voor de samenleving in het algemeen. De totale gezondheidszorg-gerelateerde kosten voor chronische pijn aan het bewegingsapparaat zijn hoog. Daarnaast is pijn een belangrijke veroorzaker van ziekteverzuim. Pijn heeft dan ook sterke sociaaleconomische consequenties voor het gezondheidszorgsysteem en de gemeenschap in het algemeen.

In ons huidige gezondheidszorgsysteem zijn er vele (para)medische behandelaars in zowel de eerste, tweede als derdelijns gezondheidszorg, die zich richten op de revalidatie van patiënten met chronische pijn aan het houdings- en bewegingsapparaat. De variatie aan inhoud, omvang en bewijskracht voor behandelprogramma’s is echter groot. Door de hoeveelheid van behandelmogelijkheden is het voor de verwijzend arts in het algemeen onoverzichtelijk naar welke plek in de hele zorgketen de patiënt het beste verwezen kan worden.

In dit symposium zullen de huidige dilemma’s en ontwikkelingen op het gebied van de pijnrevalidatie in Nederland worden gepresenteerd. We gaan in op vragen zoals: Kunnen we iedere patiënt met chronische pijn de optimale revalidatiezorg bieden? Hoe kan de samenwerking en afstemming bij deze transmurale zorg worden verbeterd? Daarnaast zal ook worden ingegaan hoe we deze zorg ook betaalbaar kunnen houden? Met de start van het Netwerk Pijnrevalidatie Limburg werken we aan betere zorg voor patiënten met chronische pijn aan het houdings- en bewegingsapparaat. Graag stellen we op deze dag het netwerk Pijnrevalidatie Limburg aan u voor. Het Netwerk Pijnrevalidatie Limburg maakt onderdeel uit van het Expertisecentrum Pijn en Revalidatie. In het Expertisecentrum wordt wetenschappelijk onderzoek, innovatie en zorg met elkaar verbonden met als doel de beste revalidatiezorg te bieden voor patiënten met chronische pijnklachten. Hierover willen u graag ook informeren op dit symposium

Bestand  
Programma.docx6-7-2017 10:4021 KB
 
95
Nee
Het symposium richt zich onder andere op behandelaren en verwijzers in de eerste, tweede of
derdelijns gezondheidszorg of andere geïnteresseerden zoals onderzoekers, beleidsmedewerkers
die interesse hebben in dit thema.
Nee
Nee
Nee
 Ja
Tijd09:00 - 17:00
LocatieHeerlen (NL) (Toon kaart)

Adelante
Adelante is een landelijk opererende instelling die zich richt op de diagnose, behandeling, scholing, training en reïntegratie van mensen met diverse soorten handicaps. Tot Adelante behoren Hoensbroeck Revalidatiecentrum met de volgende afdelingen: amputatie, orthopedie en cardio, dwarslaesie, hersenletsel, pijnrevalidatie en kinderrevalidatie, verder Hoensbroeck Audiologisch Centrum, Hoensbroeck Centrum voor Arbeidsperspectief en Franciscusoord Mytylschool.

Daarnaast werkt Adelante mee aan wetenschappelijk onderzoek en opleiding en bijscholing van deskundigen binnen de revalidatie in de brede zin van het woord.
Adelante verricht deze werkzaamheden met 750 personeelsleden in Hoensbroek en Valkenburg aan de Geul. 

Adelante is aangesloten bij Revalidatie Nederland, de branchevereniging voor de revalidatie in Nederland.

Zandbergsweg 111
6432 CC
Hoensbroek
Postbus 88
6430 AB
Hoensbroek
0455282392