Opleidingen details meditrainer
Mini-symposium voor Slaapoefentherapeuten "Lets just Sleep" (ID nummer: 291763)
Scholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Oefentherapeuten - Scholing 6,518-11-2017 t/m 18-2-2018
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie in principe ingegeven door de opleider. U kunt echter zelf ook presentie invoeren.

Omschrijving: Bijeenkomst /symposium over de EB aanpak van slaapproblemen en tevens de multidisciplinaire samenwerking bij slaapproblemen. Bijeenkomst van 1 dag met 2 plenaire sessies, 1 samenwerkingssessie en 4 wetenschappelijke lezingen/workshops. Deze dag is voor tussen de 175-200 slaapgeschoolde oefentherapeuten.

Multidisciplinair maken de oefentherapeuten kennis met het initiatief Slaapstraat (huisartsen-POH), de Hersenstichting met hun lespakket voor pubers Charge your Brainzzz.

De dag wordt afgesloten met uitleg over de stand van zaken omtrent het wetenschappelijk onderzoek van de Slaapoefentherpie en hier wordt de aanzet gegeven voor het werven / deelname aan dit onderzoek tbv de effectmeting van de slaapoefentherapeutische behandeling.

Doelen per competentie:

Samenwerking (20%): Verbondenheid creëren en teamgeest ontwikkelen dmv een creatieve opdracht: Oefentherapeuten uit dezelfde regio worden bij elkaar in groepen gezet.  Ze creeeren gezamenlijk een (concept)infografic die vorm en inhoud geeft aan de meest essentiele ingredienten van hun denken en handelen op het gebied van behandeling van slaapproblemen. De beste infografics worden uiteindelijk ontworpen en benut.

Methodisch handelen (20%): het leren van nieuwe en verdiepende behandelmethoden voor de behandeling van slapeloosheid in laag- midden- en hoogcomplexe context uit eerste hand van (slaap)wetenschappers.

Wetenschap (60%): Laagdrempelig kennismaken met wetenschap op het gebied van Slaaprestrictie, Cognitieve GedragsTherapie insomnia, Mindfulness en Slaappproblemen bij ouderen die zij direct in de praktijk kunnen omzetten en toepassen. Al tijdens de workshops/ lezingen wordt deze vertaalslag naar de praktijk geoefend en geborgd.

 

 

Beroepsgroep
Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck
Symposium
 VvOCM - Oefentherapeuten Cesar / Oefentherapeuten Mensendieck
Samenwerking: (20%)
Oefentherapeuten uit dezelfde regio geven blijk te kunnen samenwerken door vorm te geven aan de profilering van de Slaapoefentherapie. Oefentherapeuten zetten zich vanuit mono- en multidisciplinair perspectief in voor de behandeling van gedragsmatige slaapproblemen in de eerstelijn. Hierover maken zij in groepen een concept infografic die later werkelijk omgezet wordt in een mooi design.

Methodisch/ Vakinhoudelijk handelen: (20%)
Oefentherapeuten hebben na het volgen van deze dag nieuwe evidence based inzichten en vaardigheden bij het behandelen van slapeloosheid in laag- midden en hoogcomplexe context. Daarnaast hebben zij inzicht in het vakinhoudelijk handelen van aangrenzende disciplines zoals huisarts en POH.

Kennis en Wetenschap: (60%)
Oefentherapeuten hebben concrete recente wetenschappelijke inzichten verkregen door het volgen van wetenschappelijke lezingen op het gebied van:
1. Slaaprestrictie,
2. Cognitieve gedragstherapie bij insomnia,
3. Mindfulness bij slaapproblemen
4. Ouderen en slaapproblemen.
Zij kunnen dit direct omzetten in hun OT handelen bij slapeloosheid.

Daarbij hebben de oefentherapeuten aan het einde van de dag kennis genomen van en inzicht gekregen over hun mogelijke actieve bijdrage aan het VBHC wetenschappelijk onderzoek van de Slaapoefentherapie wat start in januari 2018 en 6-9 maanden zal duren. Deelnemers kunnen zich opgeven middels een formulier.
Bestand  
Uitnodiging Terugkomdag versie 3.docx13-9-2017 11:0569 KB
Francis Lanen- de Haan (grondlegger Slaapoefentherapie en docent)
Barbara Doeleman Mindfulness & Compassie - Zorg, Organisatie en Individu | AMS | Bestuurder VMBN | Mfs-Supervisor | wecompassion.com (mindfulness lezing)
Dr. Winni F. Hofman PhD. Department of Social and Behavioural Sciences University of Amsterdam, Somnio (slaapproblemen bij ouderen lezing)
Tanja van der Zweerde, docent bij de sectie Klinische Psychologie van de Vrije Universiteit Amsterdam en verzorgt onderwijs voor o.a. de bachelor Psychologie en de onderzoeksmaster Clinical and Developmental Psychopathology (cognitieve therapie lezing)
Isabel van Schie is afgestudeerd als medisch psycholoog en zet zich in om EB behandeling van insomnie toegankelijk te maken in Nederland. (Slaapmakend.nl) (lezing slaaprestrictie)
Bart van Pinxteren, huisarts in Utrecht, e-health en innovatie. (Onderbouwing Slaapstraat Utrecht)
Stephanie van Emmerick, project en lijnmanager in zorg, cultuur en welzijn. (Onderbouwing Slaapstraat Utrecht)
Relinde de Koeijer, bedrijf Turner VBHC onderzoek, Health policy and management, Lean Six Sigma Master Black Belt.
7
8
195,00
Inschrijfgeld is inclusief volledig verzorgde lunch.
Tijd9:30 - 17:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenGratis parkeren en er rijdt een pendelbus vanaf station Lunetten

Meditrainer is een trainingsbureau die paramedici (specifiek oefentherapeuten Cesar en Mensendieck) traint op specifiek voor hen relevante nascholingsgebieden.
vb: 2- daagse training communicatie en p.r. / 2 daagse training netwerken in de gezondheidszorg / 2- daagse training slaaplessen / en vele workshops van 3 uur.
Salesdreef 3-wn33
4904 SW
Oosterhout NBr.
06-54335221