Opleidingen details RINO Amsterdam

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Rouw- en verliesverwerking bij kinderen en jongeren (ID nummer: 291466)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
NVRG - Nascholingscursus69-11-2017 t/m 8-5-2021

Rouw- en verliesverwerking bij kinderen en jongeren

Kinderen en jongeren rouwen even krachtig als volwassenen maar uiten dat vaak op een andere manier. Hoe kan men hen helpen om met de dood om te gaan, zodat het rouwproces geen belemmering vormt bij hun verdere ontwikkeling? De eigen visie en ervaringen van de hulpverlener met betrekking tot de dood spelen hierbij een belangrijke rol. In deze cursus leert men deze op een constructieve manier in te zetten bij de begeleiding van kinderen en jeugdigen.

doelgroep
(GZ)-psychologen, (ortho)pedagogen, kinderartsen, kinderpsychiaters, consultatiebureauartsen, jeugdartsen, medewerkers in het (speciaal) onderwijs, maatschappelijk werkers en hulpverleners in de klinische jeugdzorg.

voorkennis
Kennis van de normale ontwikkeling van kinderen en jongeren wordt aanwezig geacht.

doelstelling
Na afloop weten de deelnemers hoe kinderen en jongeren binnen de verschillende ontwikkelingsfases de dood een plek kunnen geven in hun leven en beschikken ze over handvatten om met kinderen te communiceren over de dood. Daarbij kunnen zij een aantal praktische werkmethoden toepassen.

inhoud
De eerste dag biedt een algemene orientatie met een theoretisch gedeelte over rouw en verlies bij kinderen en jongeren waarin aandacht besteed wordt aan hoe kinderen de dood zien, hoe je hen als hulpverlener kunt begeleiden bij verlies en wat de belangrijkste vragen en reacties zijn van kinderen in rouw. Dag twee bestaat uit een praktische training in de verschillende methodieken, aan de hand van de vier rouwtaken, zoals die geformuleerd zijn door J.W. Worden in zijn boek Grief Counseling and Grief Therapy, 1991, New York.
 

academici en HBO-ers
Cursus
 Verdiepend
8
14
ja
465 euro
12
toetsing en evaluatie
GZ)-psychologen, (ortho)pedagogen, kinderartsen, kinderpsychiaters, jeugdartsen, medewerkers in het (speciaal) onderwijs, maatschappelijk werkers en hulpverleners in de klinische jeugdzorg.
Bestand 
551.pdf182 KB
Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

De RINO Amsterdam is een landelijk werkend nascholings- en opleidingsinstituut voor hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en aangrenzende terreinen.

De RINO biedt al bijna twintig jaar een rijk en gevarieerd aanbod van cursussen, workshops en opleidingen met topdocenten uit de praktijk, in het hartje van Amsterdam.
 

Leidseplein 5
1017 PR
AMSTERDAM
020-6250803
Selecteer een bestand aub.