Opleidingen details St. PEGD
PEGD seminar: Chirurgie van de urinewegen en het belang van een urethrocytoscopie (ID nummer: 289749)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing Gezelschapsdieren5 
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Algemene informatie
In dit seminar wordt aan de hand van duidelijke foto’s en filmpjes de diagnostiek en de verschillende chirurgische behandelingsmogelijkheden van zowel de lage als hoge urinewegenproblemen besproken. Hierbij komt uitgebreid aan de orde de benadering van de blaas bij de zowel de reu als de teef, de cystotomie (de ventrale en dorsale benadering), partiële blaas resectie (in geval van o.a. tumor en urachus), de ectopische ureter, de urethrotomie en –stomie bij de reu, de penis amputatie bij de kat, de ureterobstructie (verschillende behandelingsmogelijkheden waaronder de SUB, subcutane ureteral bypass) en hoe en wanneer een nefrectomie of nefrotomie uit te voeren.

Doelgroep
Voor iedere dierenarts die regelmatig opereert of dit juist meer wil gaan doen. Niveau I en II.

Onderwijsdoel
Na het volgen van deze bijeenkomst is de dierenarts weer up-to-date aangaande de div. mogelijkheden van chirurgie van de urinewegen bij de hond en de kat.

 Dierenartsen
Lezing / Refereerdagdeel
Fysieke bijeenkomst
 Gezelschapsdieren
10
175
Richtlijn Bacteriële urineweginfecties hond en kat
Richtlijn Toepassen van antimicrobiële middelen

Op welke wijze wordt er aandacht besteed aan deze richtlijnen?
Bij enkele operaties kan een bacteriële infectie aanwezig zijn. Hierbij komt gebruik van antibiotica en dus de richtlijnen zijdelinks aan de orde.
300
Bestand  
2017-11-16-programma.pdf12-9-2017 9:25149 KB
16-11-2017
Tijd12:30 - 18:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

De Stichting Permanente Educatie Gezelschapsdieren (PEGD) is een samenwerkingsverband zonder winstoogmerk van de Groep Geneeskunde Gezelschapsdieren (GGG), onderdeel van de KNMvD en het Departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren (DGG) van de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. 

De Groep Geneeskunde Gezelschapsdieren en het Departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren (DGG) hebben, na het wegvallen van de stichting PAOD, de taak op zich genomen om nascholing voor dierenartsen en paraveterinairen te organiseren. Op 22 januari 2009 is hiervoor de Stichting Permanente Educatie Gezelschapsdieren (PEGD) opgericht. 

Het doel van de Stichting PEGD is hoogwaardige nascholingen te bieden voor gezelschapsdierenpractici en paraveterinairen, waarbij de nadruk ligt op de directe toepasbaarheid in de praktijk. Hiertoe biedt PEGD jaarlijks een uitgebreid nascholingsprogramma, waarbij naast lezingen ook interactieve workshops en modulaire, meerdaagse cursussen worden georganiseerd.

KvK 30253603

Postbus 421
3990 GE
Houten
030-6348900