Opleidingen details Nederlandse Vereniging Relatie- en Gezinstherapie

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

NVRG Sectie Interculturele Systeemtherapie - Culturele verschillen. Bron van conflict, kracht en creativiteit (ID nummer: 288908)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
NVRG - Nascholingscursus331-5-2017 t/m 30-5-2018

1) kennismaking met de methode in ‘Tree of Life’.
Dit is een op de narratieve therapie gebaseerde methode om kinderen, families en communities te ondersteunen, die te maken hebben gehad met trauma in hun leven. Het is een bewezen effectieve groepsmethode. Het programma is erop gericht de deelnemers het gevoel en besef te geven dat ze regie over hun leven hebben, door ze in te bedden in een veilige, bredere context. Er wordt gebruik gemaakt van de metafoor van een boom. (Bron: Ncazelo Ncube REPPSI)

"Bomen worden over de hele wereld geassocieerd met het leven, voedsel, schuilplaats, sterkte, veiligheid, genezing en roepen krachtige betekenissen op. Vanuit het metafoor van de boom worden kinderen in verbinding gebracht met de wortels, het hier en nu, de eigen krachten, de verwachtingen,  vaardigheden en steunfiguren.”

De workshopgevers, Judith Limalehu en Yvonne Droogh, hebben in de afgelopen jaren ervaring opgedaan met deze methode en zullen in hun workshop de werkwijze tonen en oefenen met de deelnemers.

2) Psychodiagnostiek en psycho-educatie bij getraumatiseerde migranten:
 “Ik voel koud van binnen”……….griep? koorts? of…??
Psychodiagnostiek en psycho-educatie  - Aram Hasan en CoTeam
Aram Hasan laat in een filmpje zien hoe hij te werk gaat in de eerste fase van probleeminventarisatie bij migranten. Hij maakt duidelijk hoe verschillen in uitdrukkingswijze en vertaling van psycho-somatische klachten in (beeld)taal ons, ‘anderssprekenden’ op het verkeerde been kunnen zetten, met alle gevolgen van dien voor diagnose en behandeling. Zijn persoonlijke ervaringen als uit Syrië afkomstige migrant, gevoegd bij zijn studie in Oekraïne en zijn werk als psychiater met getraumatiseerde migranten in Nederland en (ver) daarbuiten, zullen ons veel waardevolle kennis en inspiratie bieden bij ons interculturele werk.

3) informatie en uitwisseling mbt toegepaste methoden bij het werken met migranten, met medewerking van collega’s van het Centrum voor Transculturele Therapie en de organisatie “Beschermjassen”.

academici en HBO-ers
Studiedag
 Verbredend
 Verdiepend
10
30
ja
gratis
3
Geen toetsing, wel evaluatie
nee
Tijd13:00 - 16:30
LocatieRotterdam (NL) (Toon kaart)

De Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG) is een beroepsvereniging voor relatie- en gezinstherapeuten.

De NVRG bestaat sinds 1983 als zelfstandige specialistische psychotherapie vereniging; daarvoor maakte de NVRG deel uit van de NVGP.

De NVRG is één van de erkende specialistische psychotherapie verenigingen in Nederland en is vertegenwoordigd in de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP).
 

W.G.Plein 209
1054 SE
Amsterdam
020 - 6123078
Selecteer een bestand aub.