Opleidingen details RINO Amsterdam

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Kinderen met ernstige onbegrepen lichamelijke klachten (ID nummer: 288332)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog1117-11-2017 t/m 16-11-2020

Kinderen met ernstige onbegrepen lichamelijke klachten

Soms raken kinderen ernstig geïnvalideerd door lichamelijke klachten, waarvoor geen duidelijke oorzaak gevonden wordt. Niet zelden is er sprake van langdurig schoolverzuim, ligt het kind de hele dag thuis op bed en is er nauwelijks meer contact met leeftijdgenootjes. Vaak is er al sprake geweest van veel medische onderzoeken en zijn er tal van professionals bezocht zonder dat de klachten zijn verminderd. Soms hebben ook al psychologische behandelingen plaats gehad zonder enig effect. Wat nu?

toelichting
De afdeling Sociale kindergeneeskunde van het Emma Kinderziekenhuis, AMC heeft samen met de Bascule enkele jaren geleden een speciale afdeling (Psy Med Unit) opgericht waar kinderen met ernstige 'onbegrepen' lichamelijke klachten vanuit een integratief model behandeld worden. Vanaf de intake, door een kinderarts en psycholoog/kinder- en jeugdpsychiater, wordt gewerkt aan het opheffen van de dichotomie tussen lichaam en geest en wordt een verklaringsmodel geboden waarbij gebruik wordt gemaakt van recente neurobiologische kennis.
De behandelwijze, waarbij ook de ouders nauw betrokken worden, is zeer succesvol gebleken. De integratieve werkwijze staat centraal in deze cursus.


 

GZ-psychologen K&J, orthopedagogen, klinisch psychologen K&J, kinderpsychotherapeuten, kinderpsychiaters, kinderartsen, jeugdartsen en eventueel andere hulpverleners die actief betrokken zijn bij de zorg voor kinderen met ernstige onbegrepen lichamelijke klachten
 Verdiepend
8
14
ja
Bestand 
286.pdf186 KB
Hoofdniveau
Jeugd
Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

De RINO Amsterdam is een landelijk werkend nascholings- en opleidingsinstituut voor hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en aangrenzende terreinen.

De RINO biedt al bijna twintig jaar een rijk en gevarieerd aanbod van cursussen, workshops en opleidingen met topdocenten uit de praktijk, in het hartje van Amsterdam.
 

Leidseplein 5
1017 PR
AMSTERDAM
020-6250803
Selecteer een bestand aub.