Opleidingen details Amsterdam UMC locatie AMC, afdeling Bij- en nascholing
Nascholing Reizigersgeneeskunde en Advisering 2017 (ID nummer: 287896)
 (0) 
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing Infectieziekten en Preventieve Zorg3 
Scholing Praktijkverpleegkunde3 
Scholing Reizigersadvisering3 
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Een bijscholing en nascholing voor verpleegkundigen en artsen

Deze nascholing wordt verzorgd door het Tropencentrum in het Academisch Medisch Centrum en is bedoeld als kennisverdieping over preventie van uitheemse ziekten. De nascholing is bestemd voor zorgprofessionals die werkzaam zijn in de reizigersgeneeskunde en advisering.

Leerdoelen Nascholing Reizigersgeneeskunde en Advisering 2016

 

Deze nascholing wordt verzorgd door het Tropencentrum in het Academisch Medisch Centrum en is bedoeld als kennisverdieping over preventie van uitheemse ziekten. De nascholing is bestemd voor zorgprofessionals die werkzaam zijn in de reizigersgeneeskunde en advisering.

Interactie, actieve inbreng van de deelnemers van eigen perikelen / casuïstiek wordt geënthousiasmeerd. Naast het stellen van vragen aan de deelnemers wordt er ook tijdens de nascholing gebruik gemaakt van stemkastjes om de interactie nog meer (verplicht) te bevorderen.

De nascholing bestaat uit ongeveer 125-175 deelnemers,  een dr. uit het Tropencentrum vanuit het Academisch Medisch Centrum zit voor en modereert, referent-specialist voor feed back en verdieping. Daarnaast is de senior verpleegkundige van het Tropencentrum vanuit het Academisch Medisch Centrum, inhoudelijk dagvoorzitter, zij verzorgt de inleiding en zorgt ook voor interactie met de deelnemers.

 

Per dag 3-4 voordrachten, ook zoveel mogelijk interactief.

De inhoud van de nascholing is te vinden in de programma’s en bijgesloten folder.

 

Leerdoelen algemeen.

het ophalen en optimaliseren van kennis

kennisverdieping over preventie van uitheemse ziekten

het zoveel mogelijk activeren van de deelnemers tijdens de nascholing (op weg naar gedragsverandering in het handelen in de praktijk).

het overdragen van nieuwe, liefst evidence based, eerstelijns kennis en vaardigheden op gebied van uitheemse ziekten

waar mogelijk problemen in de communicatie tussen huisarts en specialist op het gebied van patiëntenzorg signaleren en bespreekbaar maken.

Actualiteiten doornemen met de deelnemers, bijvoorbeeld actuele zaken zoals het ZIKAH-virus

 

Zoveel mogelijk zullen specifieke leerdoelen per voordracht en workshop worden geformuleerd, zie inhoud van de folder en programma’s.

 

Werkvormen

interactieve powerpoint presentaties van de verschillende experts vanuit het AMC Tropencentrum en overige sprekers op de betreffende vakgebieden.

Inleiding door senior verpleegkundige

Casuïstiek tijdens de powerpoint presentaties

Bespreking met patiënt en deelnemers en spreker

Vragenrondes aan de deelnemers

Stemrondes middels stemkastjes

 

 

 

Congres of symposium
 
1 middag nascholing € 140,-- aBONNEMENT (3 middagen scholing €295 (incl. koffie/thee, lunch en administratie kosten
12-12-2017
Tijd13:00 - 16:00
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

19-9-2017
Tijd13:00 - 16:00
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

4-4-2017
Tijd13:00 - 16:00
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

 Amsterdam UMC locatie AMC, afdeling Bij- en nascholing
 (25) 

De afdeling Bij- en Nascholing van het AMC levert een belangrijke bijdrage aan het op peil houden van kennis en bekwaamheden van zorgprofessionals door het organiseren van een gevarieerd aanbod aan cursussen.
Het aanbod aan bij- en nascholing bestaat uit doorlopende en specifieke cursussen en trainingen
.
De doorlopende cursussen richten zich op onderwerpen als werkbegeleiding in het AMC, voorbehouden handelingen en methodisch werken.
Specifieke cursussen lenen zich bij uitstek voor vakinhoudelijke vorming en besteden naast verpleegkundige onderwerpen ook aandacht aan actuele medische kennis.

Daarnaast worden ook cursussen op maat georganiseerd. Bij de cursussen op maat worden in overleg met aanvrager de onderwerpen, werkvorm en tijdsduur bepaald.
Voorbeelden hiervan o.a. de cursus opvang/nazorg na ingrijpende gebeurtenissen in het werk en de training agressiehantering die doorgaans in teamverband worden aangeboden.

De reanimatiecursussen instructeur zijn bedoeld voor zowel artsen als verpleegkundigen (minimaal niveau 4) Het gaat hier om zowel de instructeurcursus Basic Life Support/Automatische Externe Defibrillatie voor volwassen en kinderen als om de cursus instructeur Advanced Life Support en de Generic Instructor Course (allen NRR/ERC erkend).

AMC Bij- en nascholing is  geaccrediteerd door de Accreditatiecommissie Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden.

Meibergdreef 9
1105 AZ
Amsterdam
Postbus 22660, locatie L0-310
1100 DD
Amsterdam
+31 20-566 8651