Opleidingen details RINO Groep Utrecht

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Stabilisatieprogramma voor traumabehandeling (ID nummer: 287321)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
ELP herregistratie2713-9-2017 t/m 12-3-2021

De meest beschadigde cliënten missen vaak de basale vaardigheden die ze nodig hebben om te werken aan de genezing van hun trauma. In deze cursus leer je hoe je samen met je cliënt systematisch onderzoekt welke vaardigheden hij moet opdoen of uitbouwen zodat hij veilig kan doorstromen naar traumaverwerking. Je oefent hoe je iemands affectregulatie, hechting en zelfcompassie kunt versterken en hoe je met een flexibel protocol richting geeft aan je therapeutisch handelen.

Wat leer je

Je leert hoe je samen met de cliënt systematisch onderzoekt welke vaardigheden aangeleerd of uitgebouwd moeten worden, zodat de cliënt veilig kan doorstromen naar traumaverwerking (voor zover dit nodig of gewenst is). Je leert strategieën en interventies om hiermee oplossingsgericht te werken. Je bouwt een gereedschapskist op met interventies en oefeningen om vaardigheden op gebied van affectregulatie, hechting en zelfcompassie aan te leren en te versterken. Een flexibel protocol geeft stap voor stap richting aan jouw therapeutisch handelen.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Register Maatschappelijk werkRegisterplein
RegisterpleinRegisterplein
academici en HBO-ers
Cursus
 Verdiepend
11
16
ja
815
18
6
200
toetsing en evaluatie
Gz-psycholoog BIG, Psychotherapeut BIG, Klinisch psycholoog BIG, Eerstelijnspsycholoog, Basispsycholoog, Arts, Verpleegkundig specialist, Sociaal psychiatrisch verpleegkundige, Maatschappelijk werker. Er wordt vanuit gegaan dat je werkt met ernstig beschadigde en/of ontregelde cliƫnten.
Bestand 
Template.doc31 KB
Hoofdniveau
Volwassenen
Ouderen
Tijd9:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenDeze uitvoering is geannuleerd

De RINO Groep is een maatschappelijk betrokken organisatie. Met onze ruim 90 medewerkers organiseren we opleidingen, trainingen en congressen voor professionals die werken met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Dit doen we in nauwe samenwerking met onze docenten en diverse samenwerkingspartners.

Oudenoord 6
3511 BS
UTRECHT
(030) 230 84 50
Selecteer een bestand aub.