Opleidingen details RINO Groep Utrecht

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Praktische psychofarmacologie kinderen en jeugdigen (ID nummer: 286171)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog1212-5-2017 t/m 11-5-2020

De behandeling van kinderen en jeugdigen met psychiatrische problematiek bestaat vaak uit een combinatie van therapie, ouderbegeleiding én medicatie. In de multi-disciplinaire samenwerking is het prettig om als therapeut inzicht te hebben in de werking van psychofarmacologie. Dit bevordert de samenwerking met de voorschrijvende behandelaar en de begeleiding van kind en ouders.

Doel
U leert de farmacologische werking en mogelijkheden, beperkingen en klinische toepassing van de meest gebruikte psychofarmaca kennen. Tevens krijgt u inzicht in uw eigen rol bij de medicamenteuze therapie.

Ervaren orthopedagogen, (kind- en jeugd-, eerstelijns-, Gz-, klinisch) psychologen en psychotherapeuten die hun kennis van psychofarmaca willen aanvullen en/of opfrissen. In overleg kunnen ook ervaren hbo-geschoolde hulpverleners deelnemen.
 Inleidend
 Verdiepend
12
14
ja
12
Hoofdniveau
Jeugd
Tijd9:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

De RINO Groep staat voor ontwikkeling van mensen. Dat doen we door gedragswetenschappelijke kennis, inzichten en vaardigheden beschikbaar en toepasbaar te maken – voor en door professionals. Zo leveren wij een bijdrage aan de kwaliteit van leven in de samenleving.

Oudenoord 6
3511 BS
UTRECHT
(030) 230 84 50
Selecteer een bestand aub.