Opleidingen details Leerpunt KOEL B.V. (IA06-160)
Verdiepingsleergang POH-GGZ (ID nummer: 284806)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing Praktijkverpleegkunde32 
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

De Praktijkondersteuner GGZ bestaat nog helemaal niet zo lang in de huisartsenpraktijk, maar is nu al niet meer weg te denken. Uit cijfers blijkt dat steeds meer huisartsen een gespecialiseerde praktijkondersteuner inzetten om hen te ondersteunen bij patiënten met psychische klachten. Zoekt u verdieping van uw functie als POH-GGZ? Dan is deze leergang precies wat u nodig heeft!

Wat is de belangrijkste meerwaarde?
Deze verdiepingsleergang belicht zaken die u moet weten over werken in de eerste lijn. Als verlengde arm èn met de uitdaging een bijdrage te leveren aan de transformatie van zorg. U deelt uw ervaringen met collega’s uit het hele land en krijgt les van maar liefst zes gastdocenten met uiteenlopende achtergronden. Zo verbreedt u uw kennis over de eerstelijnszorg, die een geheel andere dynamiek kent dan de tweedelijnszorg.

Programma

De leergang bestaat uit 8 modules van 4 uur (inclusief huiswerk)

Module 1 Waarvoor staat de POH-GGZ in de Eerste Lijn?
Gastdocent: A. Evertse, huisarts en directeur Steunpunt en Leerpunt KOEL

Aandacht voor de ontstaansgeschiedenis, het functieprofiel, het beleidskader van de Basis-GGZ, de rol van de huisartspraktijk en de POH-GGZ in de transities.

Module 2 Verdieping in de eigen werksituatie
Gastdocent: W. van Dop, GGZ-coördinator en manager Steunpunt KOEL

Verdieping betekent een moment van bezinning. Waar staat u nu en hoe verhoudt zich dat tot de aangeboden stof in module 1? De visie van de huisartspraktijk, de praktijkorganisatie, de eigen stijl en competenties komen aan bod in het Persoonlijk Ontwikkelings Plan.

Module 3 Tools voor de POH-GGZ
Gastdocent: A. van der Weijde en/of S. Timmer, e-healthconsultants

Hoe vindt u uw weg in het gebruik van screeningsinstrumenten, registratiesystemen, informatiesystemen (zoals sociale kaarten en wijkscans) en e-healthinstrumenten. Ook nut en noodzaak van deze instrumenten komen aan bod.

Module 4 Het werken als verlengde arm
Gastdocent: R. Glotzbach, kaderarts GGZ

Inzicht in het belang van het werken met standaarden en formulieren, en van de eigen rol als POH-GGZ in deze standaarden.

Module 5 De huisartspraktijk en de transities in de zorg
Gastdocent: D. Vissers, senior-adviseur ELO (ROS)

Aan bod komen kansen en bedreigingen voor de POH-GGZ in de transities maar ook in het verbinden van zorg met welzijn (afstemming met sociaal wijkteam, jeugdteam) en het wijkgericht werken. Aandacht voor zelfredzaamheid en populatiegerichte preventie.

Module 6 Omgaan met SOLK
Gastdocenten: A. Deijl, huisarts en projectleider huisartsen bij Steunpunt KOEL, Marcel Hoogerheide, Senior trainer / adviseur Steunpunt

Aandacht voor de veelvoorkomende problematieken in de huisartspraktijk, zoals somatisch onvoldoende verklaarbare lichamelijke klachten (SOLK), maar ook omgaan met moeilijke, lastige mensen

Module 7 Kind- en jeugdproblematiek
Gastdocent: B. den Outer, projectleider jeugd en langdurige zorg gemeenten VP

Inzicht in de rol en functie van de huisartspraktijk/POH-GGZ in de jeugdhulp enpositionering van de POH-GGZ. Herkennen van en omgaan met psychische klachten bij kinderen en adolescenten met pedagogische problemen.

Module 8 Presentatie portfolio
Gastdocent: leergangbegeleider C. van Velzen, senior-adviseur Steunpunt KOEL

De leergang wordt afgesloten met presentaties van de opgebouwde portfolio’s, waarbij de eigen huisarts(en) aanwezig zijn.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register ZorgprofessionalsVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
GGZVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Kwaliteitsregister V&VVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
LV POH-GGZLandelijke Vereniging Praktijkondersteuner Huisarts - Geestelijke Gezondheidszorg (LV POH-GGZ)
Register ZorgprofessionalsVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
1 2
14-9-2017 t/m 30-12-2017
LocatieZwijndrecht (NL) (Toon kaart)
Opmerkingende laatste 4bijeenkomsten staan op 30-12-17 ivm onmogelijkheid om data in 2018 in te voeren. Kijk op onze website voor de juiste data
Bijeenkomsten
 Scholing PraktijkverpleegkundeDatumTijd
Module1: Waarvoor stat de POH-GGZ in de eerste lijn? 414-09-201716:00 - 22:00
Module 2: Verdieping in de eigen werksituatie426-10-201716:00 - 20:00
Module 3: Tools voor de POH-GGZ423-11-201716:00 - 20:00
Module 4: Werken als verlengde arm414-12-201716:00 - 20:00
Module 5: De huisartsenpraktijk en de transities in de zorg430-12-201716:00 - 20:00
Module 6: Omgaan met SOLK430-12-201716:00 - 20:00
Module 7: Kind en Jeugdproblematiek430-12-201716:00 - 20:00
Module 8: Presentatie Portfolio430-12-201716: - 20:00

De wereld om ons heen is in beweging. Continu. En laten we eerlijk zijn; in de zorg gaat dit allemaal natuurlijk nóg een tandje sneller en onverwachter. Een wereldwijde pandemie is daar een voorbeeld van, maar de echte doorgewinterde zorgprofessional weet: élke dag is hectisch, zit vol onverwachte gebeurtenissen en is nooit hetzelfde als de dag ervoor (of die erna). Maar die hectiek, daarvan gaat het zorg-bloed juist sneller stromen. Aanpassen, meebewegen, doorgaan, en zo de allerbeste zorg bieden. Daar doen we het allemaal voor. En dat vraagt niet alleen om flexibiliteit en aanpassingsvermogen, maar ook om een gezonde dosis werkplezier, pro-activiteit en initiatief.

Welkom bij Leerpunt KOEL. Wij geloven dat professionele ontwikkeling niet alleen essentieel is voor de benodigde (en vereiste) regelmatige bijspijkering van kennis, maar vooral ook om zorgprofessionals op de juiste manier te blijven uitdagen in hun werk. Want door continu gestimuleerd te worden het beste uit jezelf te halen, blijft de kwaliteit van de zorg die je levert hoog. Meer werkplezier en initiatief zijn hierbij mooie en bijzonder nuttige bijkomende voordelen. Net als tevreden medewerkers die door kunnen stromen en graag op dezelfde plek blijven werken.

Daarom bieden wij volledig onafhankelijke (!), geaccrediteerde scholing aan professionals en organisaties in de eerstelijnszorg in Nederland. En omdat wij weten dat de zorg-wereld continu in beweging is, zijn wij dat ook. Onze innovatieve scholingen zijn ontwikkeld door eerstelijns professionals die dagelijks dezelfde uitdagingen tegenkomen. We ervaren, luisteren en monitoren dus continu en weten écht wat er speelt. Dit nemen we vervolgens mee bij het bijna realtime ontwikkelen van onze scholingen en post-mbo-opleidingen.

Dit resulteert in een altijd actueel, relevant en up-to-date aanbod voor iedere zorgprofessional. Onze ontwikkelaars zijn zelf actief in de zorg, wat leidt tot direct praktische toepasbare scholingen met passende, duurzame resultaten. Veel trajecten zijn bij ons maatwerk, omdat we geloven dat dat een heel doeltreffende manier is om het beste resultaat te behalen, passend bij de specifieke behoeftes en uitdagingen van de organisatie.

Kortom; Leerpunt KOEL haalt op een innovatieve, passende en prettige manier het allerbeste uit eerstelijns zorgprofessionals. Het resultaat is een frisse, gezonde, gemotiveerde zorginstelling die helemaal up-to-date alle dagelijkse uitdagingen aangaat om zo de allerbeste kwalitatieve zorg te leveren.

IJsselmeer 34
3332 EX
ZWIJNDRECHT
IJsselmeer 34
3332 EX
ZWIJNDRECHT
078-6193068