Opleidingen details Nederlandse Olie en Gas Exploratie en Productie Associatie (NOGEPA)
15e Nogepa artsen nascholing (ID nummer: 284581)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing Bedrijfsgeneeskunde415-6-2017 t/m 14-6-2018
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Jaarlijks verzorgt Nogepa, de overkoepelende organisatie van Olie en Gas exploitanten en producenten in de Noordzee een nascholingsmiddag voor erkende keuringsartsen.

Leerdoelen:

- Voorlichting m.b.t. de arbeids- en leefomstandigheden Offshore en daaraan verbonden gezondheidsrisico's, het bespreken van onderwerpen waarmee bij de keuring rekening moet worden gehouden, zoals de wijziging van het arbeidsomstandigheden besluit per 01-01-2017 m.b.t. eisen van de CA-EBS (Compressed Air-Emergency Breathing System) keuring en de vernieuwde medische Nogepa standaarden o.a.: standaard 10, 11, 12 en 13. Uitwisseling m.b.t. nationale en internationale medische ontwikkelingen en regelgeving rondom Offshore keuringen voor het hele Continentale Plat (incl. UK en Noorwegen) zoals: de (internationale) discussie over het CA-EBS (Compressed Air-Emergency Breathing System), terugkoppeling uitkomsten 37th International Health meeting van 29 mei-31 mei 2017 (Bergen, Noorwegen) en beantwoording van vragen n.a.v. uitgevoerde keuringen van Nogepa Offshore keuringsartsen, feedback Offshore medevacs 2016. (M.H. Poelakker, bedrijfsarts/medisch adviseur)

- Bespreking van een klinisch onderwerp met als titel: Verplichte medische keuringen in zware beroepen: doen we de goede dingen en wat levert dat op? (Prof. Dr. Judith. K. Sluiter, MBA, Principal Investigator (PI) AMC, Directeur Amsterdam Public Health Research Institute)

- Schokverwerking en PTSS. (Sjef Berendsen, Psycholoog en directeur Zorg Psychotrauma Expertise Centrum (Psytrec)

Tijdens de lezing wordt stilgestaan bij het belang van de juiste hulp bij schokkende gebeurtenissen en de risico’s van het ontstaan van PTSS. Hierbij komen aan bod de rol van de bedrijfsarts in het oppakken van normale dagelijkse dingen en het werk. Met name wordt stilgestaan bij de do’s en dont’s en wordt aandacht besteed aan een innovatieve kortdurende intensieve PTSS behandeling.

- Denken en beslissen in de keuringssituatie (Barend van Tussenbroek, Klinisch psycholoog-psychotherapeut / docent).

- Beantwoording vragen en paneldiscussie (Panel sprekers).

Na afloop van de nascholingsmiddag:

Zijn deelnemers (weer) op de hoogte van de medische ontwikkelingen op het terrein van Offshore keuringen en de daarbij branche specifieke gezondheidsrisico's, waarmee rekening moet worden gehouden bij de uitvoering/beoordeling van Offshore keuringen c.q. advisering en begeleiding van deze groep medewerkers.

Hebben deelnemers inzicht gekregen om kritisch stil te staan bij de diverse keuringsonderdelen en wat dit aan meerwaarde kan opleveren.

Hebben de deelnemers inzicht gekregen hoe op te gaan met medewerkers die betrokken zijn geweest bij een schokkende gebeurtenis, het ontstaan van PTSS en een nieuwe PTSS behandelmethode.

Hebben deelnemers inzicht gekregen hoe denken en de daarop volgende beslissingen negatief beïnvloed kunnen door onbewuste factoren. Een aantal goed bruikbare tips en tools wordt de deelnemers aangeleerd.

                                                                                    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beroepsgroep
Accreditatiebureau Sociale Geneeskunde (AbSg)
15-6-2017
Tijd13:00 - 17:00
LocatieNieuwegein (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenOntvangst en registratie start om 12:00.

NOGEPA Health and Safety Committee (HSCOM) is na terugtrekking van de Overheid (Staatstoezicht op de Mijnen) verantwoordelijk voor de Medische keuringsrichtlijnen voor Offshore werkers. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met Noorse en UK zusterorganisaties. Ook de (her-)registratie van keuringsartsen valt hier onder. In het kader van dit laatste wordt jaarlijks een voorlichtings- en nascholingsdag gehouden. Herregistratie vereist deelname hieraan en een minimum aantal verrichte keuringen. Het programma -in 2019 voor de zeventiende maal georganiseerd- heeft een vaste opbouw.

Bezuidenhoutseweg 27-29
2594 AC
Den Haag
Postbus 11729
2502 AS
Den Haag
+31 (0) 70 347 88 71