Opleidingen details King nascholing

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Sociale Netwerkontwikkeling Methodisch aan de slag met sociale netwerken van mensen met een verstandelijke beperking (ID nummer: 283978)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
K&J/OG herregistratie1229-6-2017 t/m 28-12-2020
K&J/OG opleiding - behandeling 429-6-2017 t/m 28-12-2020
K&J/OG opleiding - diagnostiek429-6-2017 t/m 28-12-2020
K&J/OG opleiding - extra literatuurstudie1029-6-2017 t/m 28-12-2020
K&J/OG opleiding - overige taken429-6-2017 t/m 28-12-2020

Inhoud

De ontwikkeling van sociale netwerken staat de laatste jaren steeds meer in de belangstelling. Enerzijds omdat het hebben van een goed sociaal netwerk de kwaliteit van bestaan bevorderd en anderzijds omdat de hulpverlening zich steeds meer terugtrekt waardoor er toenemend beroep gedaan wordt op de leden van het sociaal netwerk. Sociale netwerken van volwassenen met een verstandelijke beperking vragen om extra aandacht en een methodische werkwijze. Het uitgangspunt van sociale netwerkontwikkeling is om aansluiting te vinden bij het gewone leven en bij de mogelijkheden van mensen met een verstandelijke beperking, zodat er ruimte komt voor empowerment en eigen regie.

 

Het ondersteunen van volwassenen met een matige tot lichte verstandelijke beperking bij het opzetten, handhaven en uitbreiden van een sociaal netwerk vormen de centrale thema’s van deze cursus. Gestart wordt met de plek van sociale netwerken in het grotere kader van ‘kwaliteit van bestaan’, achtergronden en definities worden besproken. Vervolgens worden verschillende theorieën, strategieën en methodieken behandeld waarbij de nadruk ligt op toepassingen in de praktijk van de cursisten. Hulpmiddelen en hulpbronnen worden aangereikt waarbij met één methodiek uitgebreider wordt geoefend. Ook is er aandacht voor de gevolgen van de mate van verstandelijke beperking voor de sociale netwerkontwikkeling en de invloed van woonsituatie en dagbesteding.

Inhoud 

In deze cursus wordt de oplossingsgerichte manier van werken gekoppeld aan de ontwikkeling van sociale netwerken. De benodigde kennis en de toegepaste vaardigheden zijn onderwerp van deze cursus. 

Doelstelling

Kennis over sociale netwerkontwikkeling

Mogelijkheden om methodische interventies toe te passen

Ontwikkeling van vaardigheden

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Jeugdzorg pedagoogPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Jeugdzorg psycholoogPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
LV POH-GGZLandelijke Vereniging Praktijkondersteuner Huisarts - Geestelijke Gezondheidszorg (LV POH-GGZ)
Nederlandse vereniging van pedagogen en onderwijskundigen (NVO)Psychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
NIP-Kinder- en Jeugdpsycholoog NIPPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
academici en HBO-ers
Cursus
 Verbredend
12
15
ja
369,-
12
toetsing en evaluatie
Gedragskundigen; orthopedagogen en psychologen werkzaam in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking of aanverwante functies met een gelijkwaardige opleiding. Bovendien is de cursus ook toegankelijk voor mensen met een HBO-functie zoals maatschappelijk werk en POH-GGZ.
Hoofdniveau
Herregistratie KJ/OG
Registratie KJ/OG
Tijd9:30 - 16:45
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Hoge Kwaliteit postacademische nascholing voor een betaalbare prijs. Dat zijn de belangrijkste uitgangspunten van onze filosofie. Ben jij werkzaam als psycholoog of orthopedagoog in de Jeugdzorg, GGZ of in het onderwijs? Dan kun je bij ons terecht voor kwalitatief hoogwaardige én betaalbare cursussen.

De huidige ontwikkelingen binnen ons vakgebied stellen steeds meer eisen aan (na)scholing. Wij vinden dat een prima ontwikkeling, maar realiseren ons ook dat het behalen van aanvullende registraties tijdrovend en bovendien erg kostbaar is. Wij willen professionals in de jeugdzorg helpen om continu up-to-date te blijven en bieden daarom een breed aanbod aan van betaalbare cursussen en trainingen voor hulpverleners in de GGZ, jeugdzorg en onderwijs.

Sint Willibrordusdwarsstraat 4
1074XG
Amsterdam
0643438267
Selecteer een bestand aub.