Opleidingen details Slaapmakend

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Professionaliseringsbijeenkomst ’Effectiever behandelen van slaapproblemen’ (ID nummer: 277906)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
VGCT- Nascholingscursus - contacturen721-4-2017 t/m 20-4-2020

40% van alle Nederlanders slaapt slecht en bij 25% is sprake van een langdurige en ernstige slaapstoornis, blijkt uit onderzoek van de Universiteit Utrecht. Slaapproblemen kunnen leiden tot onder andere depressies en angststoornissen. Gek genoeg is de kennis over slaap bij veel psychologen en (huis)artsen beperkt en wordt er in de collegebanken mondjesmaat aandacht aan besteed. Hoog tijd voor een wake-up call, en daarom introduceert Slaapmakend de professionaliseringsbijeenkomst ‘Effectiever behandelen van Slaapproblemen’.

Informatie over de bijeenkomst

Tijdens deze professionaliseringsbijeenkomst stellen we de vraag ‘In hoeverre is het nodig dat we als psycholoog kennis hebben over slaap en in hoeverre zijn slaapproblemen behandelbaar?’ Naast methodieken voor diagnostiek krijg je concrete handvatten voor de behandeling van insomnie en oefen je met diverse interventies passend binnen de CGT en oplossingsgerichte therapie.

Behalve aandacht voor de behandeling van insomnie is er ook veel kennisoverdracht en wetenschappelijke inzichten omtrent verschillende slaapproblemen.  Hoe werkt slaap eigenlijk? Wat doet langdurig slecht slapen met je? Dankzij ondergrondse bunkers, tweecellige organismen, ECG’s en nonnen kunnen slaapwetenschappers deze vragen steeds beter beantwoorden. De kennisoverdracht word afgewisseld met zelf actief oefenen. 

Voor wie de bijeenkomst is bedoeld: voor (GZ)-psychologen,  die meer te weten willen komen over slaap en de behandeling van insomnie (slapeloosheid). En over hoe je specifiek oplossingsgerichte cognitieve interventies kan inzetten bij de behandeling van slaapproblemen. 

Drie of meer fases van het gedragstherapeutisch proces, of
 behandelplan nagaan of evidence based protocol bestaat; bij afwijking daarvan dit beargumenteren
 klachtinventarisatie + DSM classificatie en diagnose
 observaties en meetinstrumenten
 voorlichting over ziektebeeld en behandeling
uitsluitend academici
Studiedag
 Verdiepend
10
20
ja
Kosten € 175,-
7
Geen toetsing, wel evaluatie
WO afgestudeerd in de psychologie
Hoofdniveau
CGt bij-/nascholing
Tijd10:00 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd10:00 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd10:00 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd10:00 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 17:00
LocatieZwolle (NL) (Toon kaart)

Slaapmakend is opgericht door Barbara Mulder en Taco Bos. Vanuit de missie mensen weer goed te laten slapen. Barbara Mulder zag in haar werk als leidinggevende hoe lang mensen aanmodderen met slaapproblemen, voordat zij eindelijk de juiste hulp ontvangen. Vaak leidden deze slaapproblemen tot allerlei andere klachten en problemen. Zo zonde, wat slaapproblemen zijn goed aan te pakken. Isabel van Schie, GZ-psycholoog is Slaapmakend komen versterken. Ook zij ervoer tijdens haar werk met borstkanker clienten hoe groot de impact is van slaapproblemen op herstel en welzijn. 

Slaapmakend is een basis GGZ instelling en inmiddels uitgegroeid tot een team van 15 psychologen. Allen gespecialiseerd op het behandelen van slaapproblemen bij individuele cliënten. Regelmatig verzorgen wij trainingen waarbij we andere psychologen opleiden in de slaap. De psychologen leren slaapproblemen beter te herkennen en erkennen in hun praktijk. En krijgen concrete handvaten voor diagnostiek en behandeling van slapeloosheid. 

Meld je aan via: https://slaapmakend.nl/effectiever-omgaan-met-slaapproblemen/ 

Chruchillaan 205
1078 EC
Amsterdam
020 - 789 50 82
Selecteer een bestand aub.