Opleidingen details Bravis Ziekenhuis/Kennis en Ontwikkel Centrum
Symposium Diabetische voet “ op de rode loper” (ID nummer: 276586)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1 en 2318-4-2017 t/m 17-4-2018
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Een verscheidenheid aan voetafwijkingen die ontstaan ten gevolge van neuropathie, macro-angiopathie, limited joint mobility en andere gevolgen van metabole stoornissen die meestal in combinatie voorkomen bij patiënten met diabetes mellitus worden samengevat in de uitdrukking Diabetische Voet.

In Nederland wordt 80% van de mensen met type 2 diabetes in de huisartspraktijk gecontroleerd. Door de forse toename van het aantal diabeten blijkt de belangstelling voor de diabetische voet in Nederland groeiende. Steeds meer disciplines bekommeren zich om het lot van een patiënt met een diabetische voet. De resultaten van ons handelen vertalen zich evenwel nog niet in een drastische daling van het aantal beenamputaties in ons land.

Per 1 januari 2016 is de nieuwe Nederlandse Richtlijn Diabetische Voet uitgegeven. Tijdens het symposium zal deze richtlijn als rode draad worden gebruikt. Goede diagnostiek en behandeling zijn onontbeerlijk waarbij gedacht moet worden bescherming van druk en schuifkrachten, diabetesregulaite, comorbiditeit, lokale wondbehandeling, instructie aan patiënt en omgeving en preventie van recidief.

Medewerkers in de zorg, die direct of indirect in contact staan met de patiënt kunnen beter ingaan op vragen van de patiënt. De diepgang lijdt ertoe dat ook technische vragen professioneel kunnen worden beantwoord. Het toenemende belang van multidisciplinaire aandacht en behandeling zullen bijdragen aan de juiste balans.

Dit symposium moet gezien worden als een nieuw breed ingezet handvat voor verdere professionalisering van al die medische en paramedische beroepsbeoefenaars en diegene die daar voor in opleiding zijn om te komen tot de juiste zorg op maat.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN)KNMG-GAIA
Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten RegisterVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
ADAP (Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici)Stichting Kwaliteitsregister Paramedici
College voor Accreditatie Huisartsen (CvAH)KNMG-GAIA
DiëtistenStichting Kwaliteitsregister Paramedici
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(Mini)symposium
Bestand  
Bravis info .pdf9-1-2017 11:58224 KB
Programma.docx25-1-2017 8:2113 KB
0
geen inschrijfgeld
Tijd18:00 - 21:40
LocatieRoosendaal (NL) (Toon kaart)

In 2015 is het Bravis ziekenhuis ontstaan met 2 locaties: Bravis Bergen op Zoom en Bravis Roosendaal. Komende jaren zal een nieuw ziekenhuis worden gebouwd in Roosendaal.

Het Bravis ziekenhuis biedt een breed palet van medisch-specialistische zorg voor de regio West-Brabant. In het Bravis ziekenhuis werken 243 medisch specialisten, ca. 3000 medewerkers en ca. 250 vrijwilligers.

Verzorgingsgebied
Het verzorgingsgebied van het Bravis ziekenhuis wordt gevormd door het gebied Westelijk Noord-Brabant, dat zich uitstrekt van de Zeeuwse gemeente Tholen en een deel van de gemeente Reimerswaal tot Breda en van Essen (België) tot Moerdijk.

 

Boerhaavelaan 25
4708 AE Roosendaal
Roosendaal
Postbus 999
4700 AZ
Roosendaal
088-7067876