Opleidingen details UMCGAmbulancezorg
Thoracale klachten (ID nummer: 275670)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing Ambulancezorg6 
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

INLEIDING

Deze themadag met als centrale thema thoracale klachten zorgt voor opfrissing van beroepstaken van de individuele ambulancezorgverlener. Er wordt actuele kennis gedeeld en geoefend met (nieuw) protocollair handelen en middelen en materialen.

Aan thoracale klachten kunnen meerdere oorzaken ten grondslag liggen. Bij alle thoracale klachten is een goede anamnese van belang. Zijn de klachten afkomstig vanuit de tractus digestivus of hebben ze een cardiale of pulmonale oorzaak? Wat zijn de alarmsignalen?

De ambulancezorgverlener onderzoekt met welke verschillende thoracale klachten hij te maken heeft. Hij deelt kennis en ervaringen met collega’s. Vaardigheden worden geoefend door het uitvoeren van lichamelijk onderzoek. De ambulancezorgverlener leert de signalen van deze klachten te herkennen en op basis daarvan te handelen. Hij kan een tractus en speciële anamnese uitvoeren en herkent verschillende longgeluiden.

LEERDOELEN

De ambulancehulpverlener:

  • deelt kennis met betrekking tot ABCD en OPQRST, tractus digestivus, tractus circulatoires, tractus respiratoires, tractus locomotorius en kinderen;
  • signaleert en herkent klachten bij patiënten na aanleiding van een uitgebreide anamnese;
  • onderzoekt welke differentiaal diagnoses er bij verschillende casuistieken mogelijk zijn;
  • kan klinisch redeneren en handelen met betrekking tot protocollen LPA 8.1;
  • reflecteert op eigen handelen en deelt deskundigheid.

LEERLIJNEN

  • Kennisoverdracht
  • Vaardigheden trainen
  • Ervaringen delen/uitwisselen

COMPETENTIES

Vakinhoudelijk handelen

De ambulancezorgverlener integreert vakinhoudelijke kennis, vaardigheden en een professionele attitude ten behoeve van optimale zorg voor de zorgvrager. De ambulancezorgverlener verzamelt en interpreteert gegevens van de patiënt, plant de zorg van de patiënt, voert uit, bewaakt en coördineert de gezondheidstoestand van de patiënt.

• de ambulancezorgverlener kan klinisch redeneren en handelen met betrekking tot protocollen LPA

• de ambulancezorgverlener signaleert en herkent klachten bij patiënten na aanleiding van een uitgebreide anamnese.

Kennis en wetenschap

de ambulancezorgverlener als reflectieve professional die handelt naar de laatste stand van de wetenschap. De ambulancezorgverlener onderbouwt de zorg op wetenschappelijk verantwoorde wijze en bevordert de ontwikkeling en implementatie van vakkennis. De principes van evidence-based practice vormen hierbij de kern.

• de ambulancezorgverlener deelt kennis met betrekking tot ABCD en OPQRST, tractus digestivus, tractus circulatoires, tractus respiratoires, tractus locomotorius en kinderen;

Professionaliteit

Het taakgebied professionaliteit omvat het hanteren, bevorderen en onderhouden van de vakbekwaamheid. Reflectie op de eigen competenties is hierbij een essentiële vaardigheid. Belangrijke taak is het optimaliseren van het persoonlijk functioneren als ambulancezorgverlener op de zeven verschillende taakgebieden. Optimaliseren van het persoonlijk functioneren als ambulancezorgverlener verreist een hoge mate van vakbekwaamheid in de integratie van vak inhoudelijk handelen, communicatieve vaardigheid, interdisciplinaire samenwerking binnen de keten van zorg, ontwikkeling van vakkennis en maatschappelijke versterking in het beroep binnen de specifieke context van het domein ambulancezorg.

  • de ambulancezorgverlener reflecteert op eigen handelen en deelt deskundigheid
  • de ambulancezorgverlener onderzoekt welke differentiaal diagnoses er bij verschillende casuïstiek mogelijk zijn.
Tijd09:00 - 16:00
LocatieTynaarlo (NL) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 16:00
LocatieTynaarlo (NL) (Toon kaart)

ambulancedienst

Vriezerweg 10
9482 TB
Tynaarlo
0592-312000