Opleidingen details Kenniscentrum Persoonlijkheidsstoornissen
Symposium Levensloop (ID nummer: 273465)
Scholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor gehele scholing
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog616-3-2017 t/m 15-3-2018
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie in principe ingegeven door de opleider. U kunt echter zelf ook presentie invoeren.

Deze dag bestaat uit twee delen: de ochtend staat in het teken van het afscheid van Ad Kaasenbrood als directeur van het Kenniscentrum. In een notendop worden de belangrijkste verwezenlijkingen van het Kenniscentrum van de afgelopen jaren voorgesteld door verschillende sprekers. Wat is de stand van zaken op het gebied van grote projecten die het Kenniscentrum heeft opgestart en die ’stenen’ hebben verlegd in het land?

Na de middag richten we de blik op de toekomst en de noodzaak om de diagnostiek en behandeling van persoonlijkheidspathologie te benaderen vanuit een levensloopperspectief. Dit middagsymposium wordt georganiseerd in samenwerking met EPO en PePS. Inschrijven kan voor de hele dag of voor beide symposia afzonderlijk. Persoonlijkheid begint zich te ontwikkelen van in de wieg en blijft zich ontwikkelen tot in het graf. Persoonlijkheid is minder stabiel dan we lang hebben gedacht. Dat geldt ook voor persoonlijkheidsstoornissen. En toch is nagenoeg al onze kennis over persoonlijkheidsstoornissen afkomstig van cliënten in hun midden-volwassenheid. Diagnostische criteria zijn vooral relevant voor volwassenen, instrumenten werden doorgaans ontwikkeld voor volwassenen en we weten welke behandelingen werken… voor volwassenen. Kunnen we die kennis zomaar veralgemenen naar kinderen en jongeren aan de ene kant en naar ouderen aan de andere kant? De context waarin zij leven, is vaak erg verschillend van die waarin volwassenen leven. Hun levenstaken verschillen. Hun hersenen verschillen. Is het daarom niet hoog tijd om een levensloopperspectief te introduceren in de zorg voor mensen met persoonlijkheidspathologie? Moeten we niet – naar analogie met andere (lichamelijke) chronische aandoeningen – evolueren naar een ander model van zorg? Is disease of health management de toekomst? Kortom, heel veel vragen en dit symposium wil een balletje opwerpen om de discussie te starten.

De leerdoelen van deze dag zijn voornamelijk het delen en verspreiden van beschikbare kennis en het oproepen van discussie. Uitwisselen met elkaar van ervaringen en het introduceren van een (nieuw) perspectief op persoonlijkheidsproblematiek.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Klinisch neuropsycholoog (BIG) - FGzPtPsychologen / Gedragstherapeuten / Pedagogen / Systeemtherapeuten
Klinisch psycholoog (BIG) - FGzPtPsychologen / Gedragstherapeuten / Pedagogen / Systeemtherapeuten
Kwaliteitsregister Psychotherapie (NVP)Psychologen / Gedragstherapeuten / Pedagogen / Systeemtherapeuten
Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP)KNMG-GAIA
Geïnteresseerden uit het werkveld / leden van het Kenniscentrum / behandelaars van mensen met persoonlijkheidsstoornissen
 Verbredend
 Verdiepend
50
150
ja
Bestand  
Symposium 16 maart.pdf6-12-2016 10:5197 KB
Hoofdniveau
Jeugd
Volwassenen
Ouderen
Tijd09:00 - 17:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Het Kenniscentrum Persoonlijkheidsstoornissen bevordert onderzoek naar, onderwijs over en praktijkinnovatie van de zorg voor mensen met een persoonlijkheidsstoornis.

Da Costakade 45
3521 VS
Utrecht
Postbus 725
3500 AS
Utrecht
030-2959201