Opleidingen details EFT netwerk Nederland

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

EFT Plus - the Path to Deepen Attunement (ID nummer: 271349)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Bij- en nascholing48-9-2017 t/m 7-9-2020

EFT Plus is een jaarlijks terugkerende 2-daagse training, speciaal voor therapeuten die het hele opleidingstraject van Emotionally Focused Therapy doorlopen hebben en behoefte hebben aan een jaarlijkse “refresh” van kennis, vaardigheden op het gebied van EFT.

In een besloten groep van max. 16 personen, wordt onder leiding van een EFT-trainer casuïstiek van de deelnemers ingebracht. Dit kan middels het aanleveren van een verbatum, een videoband of kan een echtpaar uitgenodigd worden voor een live sessie.

De deelnemers hebben al grondig kennisgemaakt met de beginselen van het EFT  model en het begrijpen de complexe partnerrelatieproblematiek in het licht van de hechtingstheorie. Zij hebben kennis van de interventies en de methodiek in het model, en aan het einde van de cursus methodisch kunnen werken met echtparen binnen het model.

Leidraad voor deze training is het Houd me Vast preventieprogramma, ontwikkeld door Sue Johnson. 
"Hold me Tight Program, Conversations for Connections" wordt aangeboden onder auspiciën van ICEEFT, the International Centre for Excellence in Emotionally Focused Therapy in Ottawa. Het is een educatief programma, gebaseerd op de theorie en praktijk van Emotionally Focused Therapy (EFT, ontwikkeld door dr. Susan Johnson.

De therapeutische alliantie is een terugkerend thema in deze training.

  • Hoe Toegankelijk, Ontvankelijk en Betrokken zijn we als therapeuten voor de echtparen die we behandelen?
  • Herkennen we de “duivelse dialogen” (“demon dialogues”) waar we ook als therapeut met onze couples in terecht kunnen komen?
  • Wat zijn onze eigen pijnplekken (“raw spots”) die ons in die momenten parten spelen?
  • Hoe kijken we als therapeut terug op sessies die niet goed verliepen (“revisit a rocky moment”)
  • We onderzoeken hoe wij als therapeuten zelf meer ruimte kunnen geven (move toward a compassionate “hold me tight” conversation with ourselves about our couple work)

Kenmerkend voor deze training is dat bovenstaande vragen gesteld en uitgediept worden binnen de context van een veilige en supportive leeromgeving.

 

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatiebureau - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Klinisch neuropsycholoog (BIG) - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Klinisch psycholoog (BIG) - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP)KNMG-GAIA
Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG)Psychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
1 2
16
16
ja
475
12
Geen toetsing, wel evaluatie
EFT Plus is een jaarlijks terugkerende 2-daagse training, speciaal voor therapeuten die het hele opleidingstraject van Emotionally Focused Therapy doorlopen hebben en behoefte hebben aan een jaarlijkse “refresh” van (zelf)kennis, en therapeutische vaardigheden op het gebied van EFT.
Yolanda von Hockauf, M.Ed., R.M.F.T.#13466
Founding Director, Vancouver Couple & Family Institute
AAMFT Clinical Member and Approved Supervisor
Certified EFT Supervisor and Trainer

L.A.J (Berry) Aarnoudse
Berry Aarnoudse is internationaal erkend EFT trainer, psychotherapeut, gedrags-, clientcentered- en systeemtherapeut, kinder- & jeugd psychotherapeut.  
Tevens organisator van CreatingConnections Conference & directeur van EFT Netwerk Nederland en het EFT Centrum Zuid Nederland.
Tijd9:30 - 17:00
LocatieOisterwijk (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 17:00
LocatieOisterwijk (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 17:00
LocatieOisterwijk (NL) (Toon kaart)

LocatieOisterwijk (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 17:00
LocatieOisterwijk (NL) (Toon kaart)

Tijd9:00 - 17:00
LocatieOisterwijk (NL) (Toon kaart)

Tijd9:00 - 17:00
LocatieOisterwijk (NL) (Toon kaart)

Psyraad bestaat uit een aantal regionale netwerken van vrijgevestigde hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Wij bestrijken nu de regio´s Oss-Maasland, Rosmalen-Den Bosch en Oisterwijk.
Psyraad biedt geïntegreerde GGZ door hooggekwalificeerde hulpverleners. Door de intensieve samenwerking zorgen wij ervoor dat patiënten en cliënten niet tussen hulpverleners verloren raken. Wij zorgen voor onze kwaliteit van werken door aan de laatste richtlijnen te voldoen en volgens de regels van evidence based medicine te werken. Wij toesten onze behandelingen door Routine Outcome Metingen te verzorgen en door elkaar te toetsen op de kwaliteit van onze behandelingen.

p/a Kerkhovensestraat 19
5061 PJ
Oisterwijk
013-5287424
Selecteer een bestand aub.