Opleidingen details SmartEducation - MovingSmart BV
SMARTEDUCATION : Mobilisation of the Nervous System (ID nummer: 270791)
 (20) 

Beoordeling per persoon

 9-11-2017
goede cursus
 26-6-2017
Hoed af voor de organisatie
 25-6-2017
 25-6-2017
heel goed
 25-6-2017
Zeer goed. Weer een bijkomende invalshoek voor patiëntenbehandeling.
 23-6-2017
Topkwaliteit, onderzoek heet van de naald direct naar de kliniek, short cut! Wereldklasse.
 23-6-2017
 22-6-2017
zeer interessante en verrijkende cursus
 20-6-2017
Moeilijke materie, niet zo een overzichtelijke cursus. wel goede lesgever.
 20-6-2017
heel interessante uiteenzetting moeilijke theorie
 20-6-2017
Te veel niet relevante theorie.
 20-6-2017
 20-6-2017
Goed verloop, te beperkte syllabus
 20-6-2017
9/10
 20-6-2017
 20-6-2017
 20-6-2017
cursus gaat zeker bijdragen in het bepalen van mijn behandelingsstrategieën
 20-6-2017
te theoretisch, wanverhouding fundamenteel wetenschappelijk uitleg en praktijk
 13-6-2017
topbijscholing! Proficiat aan de organisatie en spreker! Zeker mee te pakken naar de praktijk!
 13-6-2017
Persoonlijk vond ik het iets te theoretisch en had er gerust meer praktijk mogen zijn :).
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Pro-Q-Kine - Algemeen kinesitherapeutisch209-6-2017 t/m 31-12-2017
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Wat betreft musculoskeletale aandoeningen, lag de nadruk in onze opleiding tot kinesitherapeut en/of manueel therapeut sterk op het onderzoeken en behandelen van spieren en gewrichten. Helaas is dat eigenlijk nog steeds zo en krijgt het (perifeer) zenuwstelsel bijzonder weinig aandacht. Dat is jammer, want er zijn heel wat therapeutische mogelijkheden om een positieve invloed te hebben op de pathologische processen die bijdragen tot perifeer neuropathische pijn. Bij sommige aandoeningen is neuropathische pijn duidelijk het dominante pijn type, zoals bij cervicale of lumbale radiculopathie, of bij het het cubitaal tunnel syndroom. Bij andere aandoeningen kan de neuropathische component subtieler aanwezig zijn, zoals bij persisterende tenniselleboog klachten (laterale epicondyalgie), achillespees tendinopathie, plantaire hielpijn of post-operatieve klachten. Soms blijkt er bij deze aandoeningen meer aan de hand te zijn dan enkel een musculo-tendinogene component, en daarom reageert de aandoening niet goed op traditionele interventies. Om deze neuropathische componenten aan te tonen is een goede differentiaal diagnostiek essentieel. Tevens is inzicht in de pathologische processen van neuropathische pijn noodzakelijk zodat biologisch plausibele interventies geïmplementeerd kunnen worden. In deze 2-daagse cursus is er naast een theoretische en wetenschappelijke onderbouwing en het verwerven van nieuwe inzichten, ruim aandacht voor het verwerven van goede en veilige onderzoeks- en behandelingsmethoden. Via diverse casuistieken worden pathomechanismen, en onderzoeks- en behandelingsmogelijkheden interactief bediscussieerd.

Leerdoelen :

Op het einde van cursus heeft de deelnemer een up-to-date kennis van klinisch relevante neuro-anatomie, fysiologie, pathologie en biomechanica van het zenuwstelsel. De deelnemer verwerft kennis en klinische vaardigheden in neurodynamische onderzoeks- en behandelingsmethoden voor patiënten met neuropathische pijn. Hoewel het perifeer zenuwstelsel centraal staat, verwerft de deelnemer voldoende kennis van pijnneurowetenschappen, om de nieuwe kennis en technieken via logisch klinisch redeneren in te passen in patiënten management.

Doelgroep van de cursus : Kinesitherapeuten, manueel therapeuten, osteopaten en artsen.

Prijs : 500€ of -40% korting indien betaling met KMO-Portefeuille

Inbegrepen : Syllabus, lunchbuffet en koffiepauzes.

 

Michel Coppieters is Hoogeleraar Musculoskeletale Fysiotherapie (Kinesitherapie) aan de [michel_coppieters]  Faculteit Gedrag en Bewegingswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij promoveerde op het onderwerp perifeer neuropathische pijn in 2001 aan de KU Leuven en was daarna gedurende 12 jaar werkzaam aan The University of Queensland in Brisbane waar hij onder andere leiding gaf aan de Onderzoeksgroep Neuropathische Pijn. Sinds 2006 is hij als docent verbonden aan het Neuro-Orthopaedic Institute. Michel is een internationaal gerespecteerd docent en onderzoeker op het vlak van neuropathische pijn en de kinesitherapeutische behandeling ervan. 

Beroepsgroep
Accreditatie Pro-Q-Kine
Michel Coppieters is Hoogeleraar Musculoskeletale Fysiotherapie (Kinesitherapie) aan demichel_coppieters Faculteit Gedrag en Bewegingswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij promoveerde op het onderwerp perifeer neuropathische pijn in 2001 aan de KU Leuven en was daarna gedurende 12 jaar werkzaam aan The University of Queensland in Brisbane waar hij onder andere leiding gaf aan de Onderzoeksgroep Neuropathische Pijn. Sinds 2006 is hij als docent verbonden aan het Neuro-Orthopaedic Institute. Michel is een internationaal gerespecteerd docent en onderzoeker op het vlak van neuropathische pijn en de kinesitherapeutische behandeling ervan. Klik hier voor een overzicht van recente publicaties.
16
500
 
9-6-2017 t/m 10-6-2017
Tijd9:00 - 17:00
LocatieLeuven (BE) (Toon kaart)

 SmartEducation - MovingSmart BV
 (23963) 

Moving Smart BV is een voortrekker in postacademische vorming voor kinesitherapeuten en andere zorgverstrekkers. Met Stijn De Mot en Robbie Billen aan het roer, herdefinieert onze onderneming zorgverlening door kennis, groei en ondernemerschap.
Van SmartEducation's toonaangevende vorming en Echografie Vlaanderen's specialisatieopleidingen, tot SmartPractice's expertise in praktijkmanagement willen we onze sector naar een hoger niveau tillen.
Bij Moving Smart BV sta jij centraal in onze missie voor een gezondere toekomst. Welkom bij onze familie, waar jouw passie onze sector positief verandert!

Sluisstraat 79
3000
Leuven
+32468029719