Opleidingen details Stichting Langerhans
POHTOP 2017 (ID nummer: 269563)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing Justitiële Verpleegkunde54-4-2017 t/m 3-4-2018
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Zeer algemeen geldt dat het leerdoel van de dag is: de best gekwalificeerde POH’s zoveel diepgang op het gebied DM 2 te geven dat zij voor het komende jaar tot de kwalitatieve TOP (althans theoretisch) van Nederland kunnen worden gerekend. 

In het algemeen geldt dat deze cursus een plenair deel kent en een workshop deel.

Leerdoel eerst plenaire onderwerp: objectieve informatie verstrekken wat verwacht kan worden in de herziening van de Standaard o.a. over controlebeleid, streefwaarden, nieuwe orale middelen en insulines. Dit zodanig dat dat direct kan worden gebruikt als achtergrondkennis voor het spreekuur in het komende jaar

Workshop 1 Hypertensie: Leerdoel kennis vergroting therapie resistente hypertensie. Wat is dit? Wat moet je ermee doen: nader onderzoek, verwijzing? Waaarbij het doel is beter te herkennen en aanpakken van beleid in de praktijk  in komende 2-3 jaar. Dit alles cf. de CVRM Richtlijn NHG .

Workshop 2 Podotherapie: Leerdoel: welke voet is nu het meest at risk. Herkennen aan de hand van beelden van voeten, bijsturen in geoefend onderzoek. Daarnaast bespreking van zelf ingebrachte casuïstiek in de vorm van foto’s van probleem voeten. Daarbij wordt ook aandacht besteed de handdoppler, drukvrij leggen en Simm’s classificatie vs. Zorgprofielen. Beoogd wordt dat direct na de cursus de POH veel betere handvatten heeft.

Workshop 3 Laboratoriumonderzoek: Leerdoel: inzicht in een aantal voor de POH onbekende aspecten van de interpretatie van lab. onderzoek: hoe zeker is de waarde, wat zijn de marges ect. Daarnaast komen specifiek de problemen bij HbA1c (Laag Hb etc.) aan de orde, naast inzicht in de waarde van andere bepalingen in het kader van DM2, bijv. ALAT, schildklierfunctie etc. Dus een diepgaander inzicht in de lab. aanvragen voor directe toepassing in de praktijk

Workshop 4 gaat over lastige insulinecasuïstiek. Leerdoel  aan de hand van 4 zeer lastige insuline casussen op het grensvlak van 1e en 2e lijn inzicht verkrijgen wat zijn valkuilen. Hoe te vermijden. Bijv. de gemiste Lada, hypo’s op oudere leeftijd etc. Het zelf erachter komen waar de valkuil zit en hoe te vermijden tijdens het werk staat voorop.

Tot slot is een  plenair gedeelte waarin wordt ingegaan op de Voedingsrichtlijn NDF  en de mythen/hypes, maar mogelijk werkzame opties als “low carb” etc. Leerdoel daarbij is de nieuwe opvatingen overdragen , maar ook zeer kritisch leren kijken naar allerlei voedingsadviezen. Direct toepasbaar voor het komende jaar.

 

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register ZorgprofessionalsVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten RegisterVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Diabetes ZorgVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Kwaliteitsregister V&VVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
NVvPONederlandse vereniging van praktijkondersteuners
1 2 3
Tijd09:00 - 17:00
LocatieDen Dolder (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenPOHTOP 2017

Tijd09:30 - 17:00
LocatieDen Dolder (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenPOHTOP 2017 - 6 febr 2018

Tijd09:30 - 17:00
LocatieDen Dolder (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenPOHTOP 2017

Tijd09:00 - 17:00
LocatieDen Dolder (NL) (Toon kaart)

onderwijs op het gebied van diabetes, voor professionals door professionals

Bergweg 153A
3707AC
Zeist
Bergweg 153
3707AC
Zeist
06-57994649