Opleidingen details RINO Groep Utrecht

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Risicotaxatie in de ambulante praktijk: training in de RAF GGZ (ID nummer: 266759)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog42-5-2017 t/m 1-5-2020

De ambulante forensische ggz heeft behoefte aan een risicotaxatie-instrument dat is toegesneden op haar cliëntenbestand. Instrumenten zoals de HCR-20 en de SVR-20, die zijn gevalideerd voor klinische populaties, zijn niet zonder meer te gebruiken in een ambulante setting. In de Waag, onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten, is een specifiek op het ambulante cliëntenbestand afgestemd risicotaxatie-instrument ontwikkeld: de RAF GGZ. Met behulp van de RAF GGZ wordt het recidiverisico ingeschat door in kaart te brengen hoe een persoon op uiteenlopende levensdomeinen functioneert. Het instrument is geschikt voor alle delicttypen.

Doel

U bent op de hoogte van de recente wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van risicotaxatie van zowel jeugdige als volwassen daders in de ambulante forensische ggz. Tevens bent u in staat de RAF GGZ, afhankelijk van uw werksetting de versie jeugd of versie volwassenen, te scoren en op basis daarvan tot een onderbouwde inschatting van het recidiverisico te komen.
 

Psychologen, psychiaters en overige professionals werkzaam in instellingen van de forensische en reguliere (jeugd)ggz of het (jeugd)gevangeniswezen.
 Verdiepend
11
12
ja
Hoofdniveau
Jeugd
Volwassenen
Ouderen
Tijd9:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

De RINO Groep is een maatschappelijk betrokken organisatie. Met onze ruim 90 medewerkers organiseren we opleidingen, trainingen en congressen voor professionals die werken met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Dit doen we in nauwe samenwerking met onze docenten en diverse samenwerkingspartners.

Oudenoord 6
3511 BS
UTRECHT
(030) 230 84 50
Selecteer een bestand aub.