Opleidingen details Pearson Benelux B.V.
Sensorische informatieverwerking bij volwassenen: Werken met de AASP (ID nummer: 261370)
Scholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor gehele scholing
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
ELP herregistratie511-11-2016 t/m 10-11-2019
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

De Adolescent Adult Sensory Profile is een uitgebreide vragenlijst, die belangrijke informatie vastlegt over de sensorische informatieverwerking. Tijdens deze training wordt aan de hand van casussen en een uitgebreide theoretische onderbouwing geleerd hoe u deze vragenlijst optimaal kunt gebruiken en correct kunt interpreteren.

Naast een update over de achterliggende theorie over sensorische informatieverwerking van Winnie Dunn wordt tijdens deze training vooral ingegaan op casuïstiek. Hierbij is voldoende ruimte om in te gaan op de interpretatie van de testresultaten en hoe deze verwerkt worden in een diagnose en behandelplan. Tevens wordt er ingegaan op diverse doelgroepen zoals mensen met een verstandelijke beperking, autisme, NAH en fibromyalgie.

De volgende onderwerpen komen o.a. aan bod:

recente ontwikkelingen SI
gebruik van de AASP
interpretatie: de verschillende niveaus, valkuilen
oefenen aan de hand van casuïstiek

Alle deelnemers leveren vooraf een casus in die in de training zal worden besproken. We streven naar zoveel mogelijk diversiteit in de casuïstiek.

Deze cursusdag wordt verzorgd door Andre Rietman, bewerker van de Nederlandse Sensory Profiles, ergotherapeut, Kinder- en jeugdneuropsycholoog & GZ-psycholoog in het Sofia kinderziekenhuis van het Erasmus MC Rotterdam en tevens praktijkdeskundige op het gebied van Sensorische Integratie.

Doelstellingen:

Kennismaking met vragenlijst(en), leren van afnameprocedure, verwerking gegevens, interpretatie gegevens en geven van advies voor diagnostiek en behandeling.
Cursus inhoud is tevens gericht op Sensorische integratie, theoretische achtergronden en verdieping van de verschillende theoretische modellen.

Doel is zicht te krijgen op de vragenlijsten (indicaties, afname, structuur) en om te leren gaan met het neurologische en gedragsgerelateerde interpretatiekader in screening, diagnostiek en behandeling. Inzicht krijgen in de gedragsproblemen die ontstaan op basis van problemen in de prikkelverwerking.

Doelgroep:

De cursus is bedoeld voor (ortho)pedagogen (K&J-)psychologen, (kinder-)Fysiotherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten.
 

academici en HBO-ers
Cursus
 Inleidend
6
15
ja
265
5
5
Geen toetsing, wel evaluatie
master (para)medische wetenschappen, psychologie of (ortho)pedagogiek
Bestand  
Factheet AASP training.doc27-7-2016 15:30295 KB
Hoofdniveau
Jeugd
Volwassenen
Ouderen
11-10-2019
Tijd10:00 - 16:00
Locatie

17-5-2019
Tijd10:00 - 16:00
Locatie

20-4-2018
Tijd10:00 - 16:00
Locatie

10-11-2017
Tijd10:00 - 16:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

19-5-2017
Tijd10:00 - 16:00
Locatie

11-11-2016
Tijd10:00 - 16:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Pearson Benelux B.V. is een internationaal netwerk van testuitgeverijen. Als grootste in haar branche voor Nederland en Vlaanderen staat Pearson voor 60 jaar ervaring in het uitgeven en distribueren van wetenschappelijk onderbouwde psychologische meetinstrumenten om mensen van alle leeftijden en culturen te bedienen. Van oudsher zijn onze producten gericht op Gezondheidszorg, Human Resource Management, Onderwijs en Logopedie. Momenteel omvat ons aanbod ruim 300 verschillende tests over onder meer persoonlijkheid, vaardigheden en interesses. Tegenwoordig ontwikkelen wij ook steeds meer andere producten en diensten, zoals instrumenten om digitaal te testen, trainingen en consultancy.

Naast het uitgeven van een verscheidenheid aan test- en therapiemateriaal geeft Pearson Nederlandstalige boeken uit voor de vakgebieden psychologie, psychiatrie, pedagogiek en geestelijke gezondheidszorg. Wij richten ons op therapeuten, cliënten, docenten en studenten en op andere belangstellenden.

Kabelweg 37
1014 BA
Amsterdam
020-5815509