Opleidingen details PAO Psychologie

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Schematherapie (ID nummer: 256591)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog3516-9-2016 t/m 15-9-2019

Het uitgangspunt van schematherapie is dat ieder kind dezelfde basisbehoeften heeft. Stagnatie ontstaat door beschadigende omstandigheden of onvoldoende respons vanuit de omgeving of vanuit het kind zelf. Deze stagnatie kan leiden tot persoonlijkheidsproblematiek en hardnekkig as-I problematiek bij volwassenen en adolescenten.
Dit kan behandeld worden met schematherapie. Dit is een geïntegreerd, allesomvattend model, gerelateerd aan het cognitieve model. Door het gebruik van schematherapie leer je op een andere manier kijken naar in standhoudende factoren. Coping en de ontwikkeling van de cliënt spelen bij schematherapie een belangrijke rol. 
 

Na afloop van deze cursus: 

  • Kun je een schemacasusconceptualisatie, een modusmodel en een behandelplan opstellen.
  • Ben je in staat de werkrelatie met een cliënt met persoonlijkheidsproblematiek te hanteren volgens de principes van ‘limited reparenting’ en ‘limit setting’.
  • Kun je vanuit het modusmodel interventies toepassen bij destructieve gedragingen/ ongezonde gewoontes, zoals bijvoorbeeld auto-mutilatie of impulscontroleproblemen.
  • Heb je geoefend met de verschillende behandeltechnieken, zoals cognitieve technieken, experiëntiële technieken en gedragsexperimenten individueel en in de groep.
  • Heb je zicht op je eigen schema’s en coping en heb je een idee gevormd over wat het effect hiervan kan zijn in de samenwerking met een cliënt met persoonlijkheidsproblematiek.
  • Heb je een idee hoe schematherapie binnen diverse settingen - ambulant en (dag-)klinisch) - toegepast kan worden

Uitgebreide info:  http://www.gitp.nl/individuen/gitp-pao/cursussen-cognitieve-gedragstherapie/vervolgcursus-cognitieve-gedragstherapie/schematherapie.aspx

Psychologen, pedagogen, psychotherapeuten, psychiaters die cliënten met persoonlijkheidsproblematiek behandelen, of hardnekkige as 1-problematiek waarbij onderzoek en behandeling van onderliggende persoonlijkheidsproblematiek wenselijk is.
 Verdiepend
8
14
ja
Hoofdniveau
Jeugd
Volwassenen
Ouderen
Tijd9:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenIncompany

Tijd9:30 - 16:45
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:45
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:45
LocatieRotterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieOnbekend
Opmerkingenlocatie Utrecht

PAO Psychologie richt zich op postacademisch onderwijs: vakinhoudelijke na- en bijscholing op het gebied van de gedragswetenschappen. Onze klanten zijn vooral professionals met een universitaire vooropleiding op dit gebied: psychologen, pedagogen, psychotherapeuten, psychiaters. Bij veel cursussen is de doelgroep breder en zijn ook psychiatrisch verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, leerkrachten en begeleiders welkom.

 

Keurenplein 41/ A163
1069 CD
Amsterdam
Keurenplein 41 /A163
1069 CD
Amsterdam
085-4879310
Selecteer een bestand aub.