Opleidingen details RINO Amsterdam

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie in principe ingegeven door de opleider. U kunt echter zelf ook presentie invoeren.

Dementie - nieuwe inzichten (ID nummer: 250262)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog1018-5-2016 t/m 17-5-2019

Dementie - nieuwe inzichten
Op het gebied van de neuropsychiatrische en neuropsychologische diagnostiek en behandeling
Het dementieonderzoek heeft de laatste 10 jaar een enorme vlucht genomen, zowel op (fundamenteel) neurobiologisch, neuropsychiatrisch als psychosociaal terrein. Dat is verheugend te noemen, vooral als we ervan uitgaan dat deze aandoening tot vele ernstige verstoringen leidt in het dagelijks functioneren van de patiënt en dat dikwijls interventies op meerdere niveaus tegelijkertijd geïndiceerd zijn. De ziekte van Alzheimer bijvoorbeeld wordt al jaren niet meer beschouwd als een stoornis met louter verlies van geheugenfuncties. In de cursus komen de subtypen van dementie aan de orde zoals M. Alzheimer, Dementie met Lewy Bodies, Vasculaire dementie en Frontaalkwabdementie. Het klinisch-diagnostisch en neurobiologisch (tauopathieën, synnucleopathieën) onderzoek worden belicht evenals de differentiatie op grond van MRI-scanning. Voorts wordt nader ingegaan op patiënten met mild cognitive impairment (MCI), het BPSD-concept alsook de neuropsychologische testen en de stand van zaken op het gebied van medicatie en psychosociale interventies bij de verschillende dementieziekten.
 

doelstelling
Na afloop van de cursus zijn de deelnemers op de hoogte van de nieuwste (wetenschappelijke) inzichten op het gebied van de (vroeg)diagnostiek en behandeling bij dementie. Men is in staat om in hun eigen behandelpraktijk gebruik te maken van de NeuroPsychiatric Inventory (NPI) en van een model voor partnerinterview. Men is in staat farmacologische en psychosociale behandelinterventies gericht in te zetten, afhankelijk van het type dementie en de fase waarin de patiënt zich bevindt.

 Ja
GZ-psychologen, eerstelijnspsychologen, klinisch psychologen, psychotherapeuten, psychiaters, verpleeghuisartsen, huisartsen, sociaal geriaters, verpleegkundig specialisten.
 Verdiepend
6
14
ja
Bestand 
112 Dementie.pdf190 KB
Hoofdniveau
Volwassenen
Ouderen
Tijd09:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd15:00 - 21:00
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd15:00 - 21:00
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

De RINO Amsterdam is een landelijk werkend nascholings- en opleidingsinstituut voor hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en aangrenzende terreinen.

De RINO biedt al bijna twintig jaar een rijk en gevarieerd aanbod van cursussen, workshops en opleidingen met topdocenten uit de praktijk, in het hartje van Amsterdam.
 

Leidseplein 5
1017 PR
AMSTERDAM
020-6250803
Selecteer een bestand aub.