Opleidingen details RINO Amsterdam

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie in principe ingegeven door de opleider. U kunt echter zelf ook presentie invoeren.

Thematische Apperceptie Test (TAT) (ID nummer: 249849)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog910-6-2016 t/m 9-6-2019

Thematische Apperceptie Test (TAT)
als vragenlijsten alleen niet volstaan bij persoonlijkheidsonderzoek

Persoonlijkheidsonderzoek wordt meestal alleen gedaan met behulp van vragenlijsten en interviews. Soms is dit niet voldoende. De Thematische Apperceptie Test (TAT) kan een belangrijke aanvulling vormen. Deze test heeft een andere insteek dan de reguliere vragenlijsten en interviews, waardoor het minder doorzichtig is. Ook biedt de test een alternatieve vorm van persoonlijkheidsonderzoek bij mensen met beperkingen in taal en/of begrip. In deze tweedaagse cursus leert men te werken met de TAT: het afnemen van de test, het scoren en het interpreteren. Analytisch scoren volgens het systeem van Drew Westen komt uitgebreid aan bod, met ook aandacht voor narratieven. Het oefenen zal worden geïllustreerd met complexere casuïstiek waarbij het afnemen van een TAT geïndiceerd is.

inhoud

Training in het systematisch scoren volgens vier dimensies, waarvan er drie nauw samenhangen met ontwikkelingsfasen van de persoonlijkheid. Ook interpretatie bij vermoeden van problematiek binnen het autistiforme spectrum komt aan bod.
 

 Ja
klinisch psychologen, psychotherapeuten, psychiaters en andere diagnostici, al dan niet gebruik makend van een registratie- of herregistratieregeling.
 Inleidend
 Verdiepend
8
14
ja
Bestand 
023 Versteeg 2016.pdf10 KB
Hoofdniveau
Volwassenen
Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

De RINO Amsterdam is een landelijk werkend nascholings- en opleidingsinstituut voor hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en aangrenzende terreinen.

De RINO biedt al bijna twintig jaar een rijk en gevarieerd aanbod van cursussen, workshops en opleidingen met topdocenten uit de praktijk, in het hartje van Amsterdam.
 

Leidseplein 5
1017 PR
AMSTERDAM
020-6250803
Selecteer een bestand aub.