Opleidingen details Einders Educatie
Psychogene Stem- en Spraakstoornissen (ID nummer: 226346)
Scholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Logopedisten - Scholing2014-4-2016 t/m 14-7-2020
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie in principe ingegeven door de opleider. U kunt echter zelf ook presentie invoeren.

In de cursus worden psychologische modellen en technieken aangereikt.Daardoor komen de rollen, die bij de verscheidene competentiegebieden behoren, theoretisch, maar ook in praktische oefeningen ruim aan bod.

De scholingsactiviteit sluit eveneens aan bij actuele ontwikkelingen op maatschappelijk gebied en binnen het werkveld, met andere woorden aan de tendens en de ‘must’ te innoveren.

Door het werkveld wordt aangegeven dat het theoretisch inkaderen van psychogene stem- en spraakstoornissen en van hieruit komen tot een adequate en verantwoorde behandeling niet voldoende is onderbouwd. In deze cursus worden daartoe handvaten aangereikt gebaseerd op DSM-V classificatie waarbij de psychogene stem- en spraakstoornissen onder de classificatie somatoforme klachten vallen. 

Deze na- en bijscholingscursus geeft een duidelijke theoretische basiskennis vanuit de psychologie, de benodigde achtergrondinformatie betreffende leerprocessen, alle informatie om te komen tot een verantwoorde logopedische diagnose. Tevens biedt de cursus technieken en technische vaardigheden om te komen tot het opstellen van een behandelplan, behandeltechnieken en transfer van de in de behandeling geleerde technieken naar toepassing daarvan in het dagelijkse leven. M.a.w. de kennis en vaardigheden die men nodig heeft om er mee aan de slag te kunnen gaan en een cliënt te brengen tot een gedragsverandering.De scholing sluit aan bij de standaarden van de desbetreffende beroepsgroep. 
 

De scholingsactiviteit sluit aan bij de beroepsprofielen van de logopedist en wel op de werkgebieden: vrije vestiging, intramurale gezondheidszorg en overige gebieden. De scholingsactiviteit sluit aan bij de beroepsrollen: hulpverlener, manager en ontwikkelaar. De cursus sluit aan op de competentiegebieden: screenen, diagnosticeren, plannen; therapeutisch handelen; preventief handelen; organiseren; ondernemen; onderzoeken en innoveren.
Met andere woorden de scholing is geschikt voor logopedisten die werkzaam zijn in zowel de vrije vestiging, in de intramurale zorg, als ook in het bedrijfsleven.  

Beroepsgroep
Logopedisten
Cursus
 NVLF - Logopedisten
In de cursus worden psychologische modellen en technieken aangereikt, welke worden aangevuld met de nieuwste coachingstechnieken. Daardoor komen de rollen, die bij de verscheidene competentiegebieden behoren, theoretisch, maar ook in praktische oefeningen ruim aan bod.

De scholingsactiviteit sluit eveneens aan bij actuele ontwikkelingen op maatschappelijk gebied en binnen het werkveld, met andere woorden aan de tendens en de ‘must’ te innoveren.

Uit de praktijk blijkt dat door het werkveld met regelmaat aangegeven wordt dat het lastig is om bij een cliënt te komen tot transfer van tijdens de behandeling geleerd gedrag naar de integratie van dit gedrag in het dagelijks leven.

Deze na- en bijscholingscursus geeft een duidelijke theoretische basiskennis, de benodigde achtergrondinformatie van de leerprocessen, maar ook technieken en technische vaardigheden om te komen tot transfer van de in de behandeling geleerde technieken naar toepassing daarvan in het dagelijkse leven. M.a.w. de kennis en vaardigheden die men nodig heeft om er mee aan de slag te kunnen gaan en een cliënt te brengen tot een gedragsverandering.De scholing sluit aan bij de standaarden van de desbetreffende beroepsgroep.


De scholingsactiviteit sluit aan bij de beroepsprofielen van de verschillende paramedische beroepen en wel op de werkgebieden: vrije vestiging, intramurale gezondheidszorg en overige gebieden. De scholingsactiviteit sluit aan bij de beroepsrollen: hulpverlener, manager en ontwikkelaar. De cursus sluit aan op de competentiegebieden: screenen, diagnosticeren, plannen; therapeutisch handelen; preventief handelen; organiseren; ondernemen; onderzoeken en innoveren.
Met andere woorden de scholing is geschikt voor paramedici die werkzaam zijn in zowel de vrije vestiging, in de intramurale zorg, als ook in het bedrijfsleven.
Mevr. A Kessels-de Beer, logopedist en Dhr J.J.M. Peters, MSc
12
8
490
Het vermelde inschrijvingsgeld is alleen geldig voor 2016, voor de komende jaren wordt het inschrijfgeld bepaald per organiserende datum en locatie.
Het minumum aantal deelnemers zijn 8 en het maximum aantal deelnemers zijn 18.
Tijd09:00 - 16:30
LocatieEindhoven (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenIvm coronavirus is de cursus van 2 en 9 april is verschoven naar 4 en 11 juni 2020, vooralsnog in Eindhoven

Tijd09:00 - 16:30
LocatieEindhoven (NL) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 16:30
LocatieEindhoven (NL) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 16:30
LocatieEindhoven (NL) (Toon kaart)

Tijd9:00 - 16:30
LocatieTilburg (NL) (Toon kaart)

Einders Educatie is een opleidingsinstituut. Verzorgd opleidingen cq trainingen voor paramedici.
Einders Educatie is gestart door Adi Kessels - de Beer en Jan Peters MSc.
Samen coördineren zij de werkzaamheden binnen Einders Educatie en geven zij sturing aan een team van gekwalificeerde trainers.
Jan Peters MSc. is werkzaam als manueel therapeut, psycholoog en coach. Adi Kessels - de Beer is vrijgevestigd logopedist en als senior-docent verbonden aan de opleiding logopedie van Hogeschool Zuyd.



 

Steenweg 2a
6019 AX
Wessem
06-18475275