Opleidingen details ITON
Kinderneuropsychologie (ID nummer: 204458)
Scholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene nascholing886-11-2015 t/m 6-11-2019
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie in principe ingegeven door de opleider. U kunt echter zelf ook presentie invoeren.

SMART beschreven doelstellingen

Aan het eind van de cursus kunnen de cursisten de neuropsychologische gevolgen van verworven hersenbeschadiging en veel voorkomende neuropsychologische ontwikkelingsstoornissen bij kinderen zoals dyspraxie, DCD, NLD, ADHD en dyslexie en uiteenlopende en vaak niet-onderkende vormen van epilepsie herkennen en benoemen. Zij kunnen beredeneren welke aanpak en interventies van toepassing kunnen zijn. De cursisten kunnen aangeven hoe en op welke punten de verschillende disciplines interdisciplinair samen kunnen werken naar een gemeenschappelijk behandeldoel.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatiebureau - FGzPtPsychologen / Gedragstherapeuten / Pedagogen / Systeemtherapeuten
AccreditatieBureau Cluster 1 (Huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en artsen voor verstandelijk gehandicapten) (ABC1)KNMG-GAIA
Accreditatiebureau NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG)Psychologen / Gedragstherapeuten / Pedagogen / Systeemtherapeuten
Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten RegisterVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
ADAP (Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici)Stichting Kwaliteitsregister Paramedici
1 2 3 4 5 6
 Algemene scholing voor paramedici (alle onderstaande beroepsgroepen)
 EN - Ergotherapeuten
 NVLF - Logopedisten
 VvOCM - Oefentherapeuten Cesar / Oefentherapeuten Mensendieck
SMART beschreven doelstellingen
Aan het eind van de cursus kunnen de cursisten de neuropsychologische gevolgen van verworven hersenbeschadiging en veel voorkomende neuropsychologische ontwikkelingsstoornissen bij kinderen zoals dyspraxie, DCD, NLD, ADHD en dyslexie benoemen en herkennen. Zij kunnen beredeneren welke aanpak en interventies van toepassing kunnen zijn. De cursisten kunnen aangeven hoe en op welke punten de verschillende disciplines interdisciplinair samen kunnen werken naar een gemeenschappelijk behandeldoel.
Bestand  
Uitgebreid progr. KIN met litt .pdf23-2-2015 22:08175 KB
Dr. B. van Cranenburgh
Prof dr. A. Gramsbergen
Dr. J. Hogeweg
Drs.T. van den Berg
K. H.M. Verheij
Prof dr. E.Thiery
Dr. M. van Zandvoort
Dr. A. Ledebt
Drs. A.B. Rietman
30
60
1125
1095 cursusgeld en 30 euro inschrijfgeld
Tijd9:15 - 16:15
LocatieHaarlem (NL) (Toon kaart)

Tijd9:15 - 16:15
LocatieHaarlem (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 16:15
LocatieHaarlem (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:15
LocatieHaarlem (NL) (Toon kaart)

De stichting ITON onderzoekt de toepassingsmogelijkheden van inzichten uit de neurowetenschappen en verzorgt hierover cursussen op diverse gebieden: neurorevalidatie, chronische pijn, leren van motorische vaardigheden (sport, muziek etc). De doelgroep is principieel multidisciplinair, dwz. het probleem c.q. de patiënt staat centraal (en dus niet de discipline). Een belangrijk aspect van de ITON-cursussen is dat men inzicht krijgt in de diverse disciplinaire invalshoeken en met elkaar leert communiceren. Aan ITON-cursussen nemen medici, paramedici, psychologen, verplegenden en verzorgenden deel. Afhankelijk van het onderwerp ook andere beroepen bv. bij de cursus "motorisch leren" ook sporters en leraren.  

Postbus 1325
2130 EK
Hoofddorp
Postbus 1325
2130 EK
Hoofddorp
023-5341641