	APDW 2019 Scientific Programme			
44th Bassacha	2010 (11/2   1 - 2   2			
11th December	r 2019 (Wednesday)	ADDINIT/ICUT Variation / investigators Decreases		
0.00	(8.30 to 18.30)	APDWF/JGHF Young clinician/ investigators Programme Hall- E		
8.30	Registration			
9.00	Setting the stage	Introduction to the Young Investigator Program of APDWF/JGHF: Setting of Goals and Objectives, and introductions (15 min Rakesh Aggarwal (Jawaharlal Institute of Postgraduate Medical Education and Research, Puducherry)		
Session A: Doin	ng research: Introduct	ion to study designs		
9.20	Lecture-1	Introduction to study designs, and Case-control studies (30 min)  Rakesh Aggarwal (Jawaharlal Institute of Postgraduate Medical Education and Research, Puducherry)		
9.50	Lecture-2	Cohort studies (30 min) Joyce Wing Yan Mak (The Chinese University of Hong Kong, Hong Kong)		
10.20	Lecture-3	Interventional studies, including randomized controlled trials (30 min) Wah Kheong Chan (University of Malaya, Kuala Lumpur)		
		10.50 COFFEE BREAK		
Session B: Anal	ysis of data from rese	arch studies		
11.15	Lecture-1	Analysis of categorical data (30 min)  Joyce Wing Yan Mak (The Chinese University of Hong Kong, Hong Kong)		
11.45	Lecture-2	Analysis of continuous data (30 min) Wah Kheong Chan (University of Malaya, Kuala Lumpur)		
12.15	Lecture-3	Analysis of survival data (30 min) Rakesh Aggarwal (Jawaharlal Institute of Postgraduate Medical Education and Research, Puducherry)		
Session C: Prac	tical session on study	designs		
12.45		discuss advantages and disadvantages of various study designs for a research question o be provided), decide on the best design and draft a study outline (45 min)		
		13.30 LUNCH BREAK		
Session D: Prac	tical session on study	designs		
14.30	Each group reports bac All faculty to guide	k with a short presentation, and all participants discuss (10 min per group)- (60 min)		
15.30	Lecture-1	Assessing the performance of a diagnostic test (30 min)  Rakesh Aggarwal (Jawaharlal Institute of Postgraduate Medical Education and Research, Puducherry)		
		16.00 COFFEE BREAK		
Session E: Pres	enting research: Writi	ng and publishing a scientific paper		
16.20	Lecture-1	Manuscript preparation: Introduction and methods (30 min) Peush Sahni (All India Institute of Medical Sciences, New Delhi)		
16.50	Lecture-2	Results and discussion (30 min) Rakesh Aggarwal (Jawaharlal Institute of Postgraduate Medical Education and Research, Puducherry)		
17.20	Lecture-3	Abstract, title, keywords, and references (30 min) Peush Sahni (All India Institute of Medical Sciences, New Delhi)		
<b>Debriefing sess</b>	<b>ion:</b> Feedback from p	· · · · · · · · · · · · · · · · · · ·		
17.50		terations of the program (25 min)		
18.15	Adjourn			

12th December 2019 (Thursday)				
Session- 1:	(9.00 to 10.30)	PG Course: Recent Advances in Hepatology	Hall- A/B	
Chairpersons:		JB Dilawari (Mohali) KT Shenoy (Thiruvananthapuram), Edware Gane (Auckland)		
9.00	Lecture-1	Immunological cure of HBV: A myth or a reality? (15 min)		
9.00	Lecture-1	Teerha Pirathvisuth (Prince of Songkla University, Bangkok )		
9.15	Lecture-2	NAFLD: Current management and newer therapies on the horizon (15 min)		
9.15	Lecture-2	Jacob George (University of Sydney, Sydney)		
9.30	Lecture-3	Diagnosis and management of autoimmune hepatitis and overlap syndromes (15 min)		
3.30	Lecture-3	Paul Thuluvath (Mercy Medical Center, Baltimore)		
(10 min Q & A)				

10.00	Lecture-4	Case-based Panel Discussion: Patient with cirrhosis and appearance of a new space-occupying lesion in the liver (25 min) Moderator: AC Anand (Kalinga Institute of Medical Sciences, Bhubaneswar) Panelists: Masao Omata (Yamanashi Central & Kita Hospitals, University of Tokyo, Kofu), Naveen Kalra (Post Graduate Institute of Medical Education and Research, Chandigarh), Vivek Vij (Fortis Healthcare, New Delhi), Anand Khakhar (Apollo Hospitals, Chennai), Prasun Jalal (Baylor College of Medicine, Houston)
-------	-----------	---

Session- 2: Advanced Diagnosis Endoscopy Course (A-PSDE / JGES / SGEI / WEO )					
	Course Director: Amit Dutta (Vellore), Jean-Francois Rey (Saint-Laurent-du-Var), Shinji Tanaka (Hiroshima)				
Session 2A:	(8.30 to 11.10)	Lower GI tract: Toward the generalization of JNET classification	Hall- E		
Cha	irpersons:	Shinji Tanaka (Hiroshima), Lars Aabakken (Oslo), Rupa Banerjee (Hyderabad)			
9.00	Lecture-1	JNET classification with NBI/BLI			
9.00	Lecture-1	Kinichi Hotta (Shizuoka Cancer Center, Shizuoka)			
9.20	Lecture-2	Characterization of polyps: Lecture and Quiz			
9.20	Lecture-2	Naresh Bhat (Aster CMI Hospital, Bangaluru)			
9.40	Lecture-3	Differential diagnosis between hyperplasia and SSA/P: Lecture and Quiz			
9.40	Lecture-3	Christopher Khor (Singapore General Hospital, Singapore)			
10.00	Lecture-4	Invasion depth diagnosis of colonic cancer: Lecture and Quiz			
10.00	Lecture-4	Fabian Emura (Universidad de La Sabana, Bogota)			
10.20	Lecture-5	Case discussion: 2 cases			
10.20	Lecture-5	Shiro Oka (Hiroshima University Hospital, Hiroshima)			
10.50	Lecture-6	Summary results and quiz winner Session 1			
10.50	Lecture-0	Shinji Tanaka (Hiroshima University Hospital, Hiroshima)			

# 11.00 COFFEE BREAK

Session 2B:	(11.20 to 16.00)	Upper GI tract	Hall- E
Ch	airpersons:	Noriya Uedo (Osaka), Jean-Francois Rey (Saint-Laurent-du-Var), Amit Dutta (Vellore)	
11.20	Lecture-1	Barrett's esophagus: Classification	
11.20	Lecture-1	Fabian Emura (Universidad de La Sabana, Bogota)	
11.50	Lecture-2	Detection and characterization of Barrett's neoplasia	
11.50	Lecture-2	Prasad Iyer (Mayo Clinic, Rochester)	
12.20	Lecture-3	Case discussion 1	
12.20	Lecture-3	Hiromu Fukuda (Osaka International Cancer Institute, Osaka)	
12.40	Lecture-4	Case discussion 2	
12.40	Lecture-4	Hiromu Fukuda (Osaka International Cancer Institute, Osaka)	
		13.00 LUNCH BREAK	
14.00	Lecture-5	Application of IEE in Indian clinical practice- diagnosis of preneoplastic gastric mucosa and malabsor	otion
14.00		Amit Dutta (Christian Medical College, Vellore)	
14.30	Lecture-6	Diagnosis of EGC by LCI and BLI: Lecture and Quiz	
14.30	Lecture-0	Hiroyuki Osawa (Jichi Medical University, Shimotsuke)	
15.00	Lecture-7	Case discussion 1, Diagnosis for depth of tumor invasion of EGC	
15.00	Lecture-7	Kentaro Imamura (Fukuoka University Chikushi Hospital, Chikushino)	
15.20	Lecture-8	Endocytoscopy in the upper GI tract	
15.20	Lecture-8	Noriya Uedo (Osaka International Cancer Institute, Osaka)	
15.45	Lecture-9	Summary results and quiz winner Session 2	
13.43	Lecture-9	Noriya Uedo (Osaka International Cancer Institute, Osaka)	
15.55	Lecture-10	Closing remarks	
13.33	Lecture-10	Jean-Francois Rey (Institut Arnault Tzanck, Saint-Laurent-du-Var)	

ession- 3:	(9.00 to 14.00)	APAGE/WEO Colorectal Cancer Screening Committee Meeting	Hall- F
Themes	: Implementing CRC Scre	ening, Colonoscopy Best Practice, Colorectal Neoplasia Surveillance	
Plannin	g Committee:	Linda Rabeneck, Global Chair, WEO CRC SC (Toronto), Joseph Sung, Regional Co-Chair (Hor D Nageshwar Reddy (Hyderabad), MK Goenka (Kolkata), Han Mo Chiu (Taipei), Raja Affend	
ession 3A:	(9.15 to 10.15)	Implementing CRC screening	Hall- F
Cl	irpersons:	Ming-Shiang Wu (Taipei), Amal Priyantha (Colombo), Somchai Leelakusolvong (Bangkok)	
Cna			
		Challenges in the Asia Pacific Region	
9.15	Lecture-1	Challenges in the Asia Pacific Region KL Goh (University of Malaya, Kuala Lumpur)	

9.45	Lecture-3	Early detection programs: The best way to start? Raja Affendi Raja Ali (The National University of Malaysia, Kuala Lumpur)
(20 min Q & A)		

### 10.20 COFFEE BREAK

Session 3B:	(10.50 to 11.50)	Colonoscopy Best Practice	Hall- F
Chairpersons:		Chanchal Ghosh (Dhaka), Shaesta Mehta (Mumbai), T Myint (Yangon)	
10.50	Lecture-1	Sessile serrated adenoma: Are we missing a lot?	
10.50	Lecture-1	Sneha John (Gold Coast University Hospital, Gold Coast)	
11.05	Lecture-2	Avoiding and managing colonoscopy complications	
11.05	Lecture-2	GV Rao (Asian Institute of Gastroenterology, Hyderabad)	
11.20	Lecture-3	Best practice to improve ADR: Attitude, technique, and more	
11.20	Lecture-5	Lars Aabakken (Oslo University Hospital, Oslo)	
11.35	Lecture-4	Polyp resection technique	
11.55	Lecture-4	TBD	
(20 min Q & A)			

Session 3C:	(12.10 to 13.10)	Surveillance	Hall- F
Chairpersons:		Vu Van Khien (Hanoi), Minhu Chen (Guangzhou), TBD	
12.10	Lecture-1	Surveillance guidelines: What are the gaps?	
12.10	Lecture-1	Douglas Corley (San Francisco Medical Center, San Francisco)	
12.25	Lecture-2	Young onset CRC: Is it also an issue in the Asia Pacific?	
12.25		Joseph Sung (The Chinese University of Hong Kong, Hong Kong)	
		Debate: Can once-in-a-lifetime colonoscopy be a reasonable approach for CRC screening? (30 min)	
12.40	Lecture-3	Pors: Douglas Corley (San Francisco Medical Center, San Francisco)	
		Con: Joseph Sung (The Chinese University of Hong Kong, Hong Kong)	
(10 min Q & A)			
13.30	Wrap up and Adjour	n: MK Goenka (India)	

Session- 4:	(10.30 to 12.00 )	PG Course: UGI	Hall- A/B
Chairpersons:		Gerald Holtmann (Sydney), Ajay Jain (Indore), JC Vij (New Delhi)	
10.30	Lecture-1	Screening for squamous cell esophageal cancer: When and how? (15 min)	
10.30	Lecture-1	Shutian Zhang (Beijing Friendship Hospital, Capital Medical University, Beijing)	
10.45	Lecture-2	H. pylori and gastric cancer: The Asian enigma (15 min)	
10.45	Lecture-2	KL Goh (University of Malaya, Kuala Lumpur)	
11.00	Lecture-3	Chicago classification: What is new in Chicago 4? (15 min)	
11.00	Lecture-3	C Prakash Gyawali (Washington University School of Medicine, St. Louis)	
11.15	Lecture-4	Upper esophageal manometry (15 min)	
11.15	Lecture-4	Taher Omari (Flinders University, Adelaide)	
11.30	Lecture-5	Current management of eosinophilic esophagitis (15 min)	·
11.30	Lecture-5	Stuart Spechler (Baylor University Medical Center, Dallas)	
(10 min Q & A)			

Session- 5:	(12.00 to 13.00)	PG Course: Motility	Hall- A/B
Chairpersons:		Stuart Spechler (Dallas), Jayanthi Venkataraman (Chennai), Philip Abraham (Mumbai)	
12.00	Locturo 1	Refractory constipation: Evidence based management (15 min)	
12.00	Lecture-1	Satish Rao (Medical College of Georgia, Augusta University, Augusta)	
42.45	Lt 2	Breath tests: Simplified interpretation (15 min)	
12.15	Lecture-2	Uday Ghoshal (Sanjay Gandhi Post Graduate Institute of Medical Sciences, Lucknow)	
12.20	Locture 2	Dietary management of function bowel disorder (15 min)	
12.30	Lecture-3	Peter Gibson (Monash University, Melbourne)	
10 min O & A)			

Session- 6:	(14.15 to 15.45)	PG Course: Advances in GI endoscopy	Hall- A/B
Chairpersons:		Rama Venu (Kochi), BK Agarwal (Patna), Randhir Sud (New Delhi)	
14.15	Lecture-1	Techniques to improve cholangioscopy (15 min)	
14.15	Lecture-1	Jong Ho Moon (Soon Chun Hyang University, Seoul)	
14.30	Lecture-2	Third space endoscopy- Past, present and future (15 min)	
14.30	Lecture-2	H Inoue (Showa University Koto-Toyosu Hospital, Yokohama)	
4.4.45	Lecture-3	EUS-guided tissue acquisition: When to FNB or FNA? (15 min)	
14.45	Lecture-3	Shyam Varadarajulu (Advent Health Orlando, Orlando)	

	15.00	Lecture-4	Endotherapy of leaks and fistulas (15 min)  MK Goenka, (Apollo Gleneagles Hospitals, Kolkata)
ĺ	45.45	Lastona E	Hilar strictures: ERCP, percutaneous or EUS? (15 min)
	15.15	Lecture-5	Rungsun Rerknimitr (Chulalongkorn University, Bangkok)
١	(10 min Q & A)		

Session- 7/A:	(14.15 to 15.30)	Gastroenterology for Internist	Hall- E
Chairpersons:		Sukumar Mukherjee (Kolkata), Shyamasis Bandopadhyay (Kolkata), Abhijit Pal (Kolkata)	
14.15	Lecture-1	Approach to dyspepsia (15 min)	
14.15	Lecture-1	Justin Wu (The Chinese University of Hong Kong, Hong Kong)	
14.30	Lecture-2	PPI-which, when and how? (15 min)	
14.50		Stuart Spechler (Baylor University Medical Center, Dallas)	
14.45	Lecture-3	Diarrhea- diagnosis to therapy (15 min)	
14.45		Govind Makharia (All India Institute of Medical Sciences, New Delhi)	
15.00	Lecture-4	IBD- What an internist should know ? (15 min)	·
15.00	Lecture-4	Ajay Jain (Choithram Hospital & Research Centre, Indore)	
10 min Discussion			

Session- 7/B:	(16.00 to 17.30 )	Gastroenterology for Internist	Hall-E
Chairpersons:		Shibendu Ghosh (Kolkata), Narayan Banerjee (Kolkata), Suresh Ramasubban (Kolkata)	
16.00	Lecture-1	Pancreatitis: When to suspect? How to treat? (15 min)	
10.00	Lecture-1	Gourdas Choudhuri (Fortis Memorial Research Institute, New Delhi)	
16.15	Lecture-2	GI bleed- ABC for internist (15 min)	
10.15		Usha Dutta (Post Graduate Institute of Medical Education & Research, Chandigarh)	
16.30	Lecture-3	Approach to raised transaminases (15 min)	
10.30		Harshad Devarbhavi (St. John's Medical College and Hospital, Bengaluru)	
16.45	Lecture-4	Treatment of hepatitis B and C- Internist's role (15 min)	
10.45	Lecture-4	Manav Wadhawan (BLK Super Speciality Hospital, New Delhi)	
10 min Discussion			

Session- 8:	(15.45 to 17.15)	PG Course: Pancreaticobiliary Advances	Hall- A/B
Chairpersons:		Atul Sachdev (Chandigarh), E.Peda Veerraju (Visakhapatnam), TBD	
15.45	Lecture-1	EUS guided biliary access: When and how? (15 min)	
15.45	Lecture-1	Takao Itoi (Tokyo Medical University, Shinjuku)	
16.00	Lecture-2	ERCP: What is new and where should we go next? (15 min)	
10.00	Lecture-2	Gregory Haber (Lenox Hill Hospital, New York)	
16.15	Lecture-3	Role of pancreaticoscopy: Present and future (15 min)	
10.15		Amit Maydeo (Global Hospital, Mumbai)	
16.30	Lecture-4	Endoscopic treatment for painful chronic pancreatitis (15 min)	
10.30		D Nageshwar Reddy (Asian Institute of Gastroenterology, Hyderabad)	
16.45	Lecture-5	Pancreatic cystic neoplasm: How to diagnose, risk stratify and manage? (15 min)	·
10.45		Bronte Holt (St Vincent's Hospital, Sydney)	
(10 min Q & A)			

Session- 9:	(16.30 to 17.30)	PG Course in Surgery: Malignant	Hall- E
Chairpersons:		Ashok Kumar (Lucknow), Shaikat Gupta (Kolkata), Masanori Terashima (Nagaizumi)	
16.30	Lecture-1	Management of borderline- resectable pancreatic cancer (15 min)	
10.30	Lecture-1	GV Rao (Asian Institute of Gastroenterology, Hyderabad)	
16.45	Lecture-2	Surgery for Hilar cholangio-carcinoma: Do's and Don'ts (15 min)	
10.45		BK Yoong (University of Malaya, Kuala Lumpur)	
17.00	0 1 2	Intraductal papillary mucinous neoplasm: Surgical decision making (15 min)	
17.00	Lecture-3	Yohifumi Takeyama (Kindai University, Osaka)	
(10 min Q & A)			

Session- 10:	(17.15 to 18.45)	PG Course: LGI	Hall- A/B
Chairpersons:		Satish Rao (Augusta), KR Vinayakumar (Trivandrum), David Ong Eng Hui (Singapore)	
17.15	Lecture-1	Regenerative medicine in treatment of IBD (15 min)	
17.15		Shiro Yui (Tokyo Medical and Dental University, Kasuga)	
17.20	Lecture-2	Non-celiac gluten sensitivity - New horizons (15 min)	
17.30		Daniel Leffler (Beth Israel Deaconess Medical Center, Boston)	
17.45	Lecture-3	Fistulizing Crohn's: Multidisciplinary approach in 2019 (15 min)	
17.45		Geert D Haens (Academic Medical Center, Amsterdam)	

18.00	Lecture-4	Tuberculosis vs Crohn's: Are we closer to making a distinction ? (15 min)
16.00		Vineet Ahuja (All India Institute of Medical Sciences, New Delhi)
10.15		Interventional endoscopy in IBD (15 min)
18.15	Lecture-5	Rupert Leong (Concord Hospital, Sydney)
(10 min Q & A)		

Session- 11:	(17.30 to 19.00)	PG Course in Surgery	Hall- E
Chairpersons:		Seung Hyuk Baik (Seoul), ML Saha (Kolkata), John Wong (Hong Kong)	
17.30	Locturo 1	ERAS in GI surgery (15 min)	
17.30	Lecture-1	Adarsh Chaudhary (Medanta The Medicity Hospital, Gurugram)	
17.45	Lecture-2	Surgical strategies in acute appendicitis: Changing pardigm (15 min)	
17.45		Wai Lun Law (The University of Hong Kong, Hong Kong)	
18.00	Lecture-3	Surgical management of PNET (15 min)	
18.00		P Jagannath (Lilavati Hospital and Research Center, Mumbai)	
18.15	Lecture-4	Colorectal surgery: Laparoscopy, hybrid NOTES or conventional?	
16.15	Lecture-4	Michael Li (Hong Kong Sanatorium & Hospital, Hong Kong)	
18.30	Lecture-5	Endoscopic full thickness colorectal resection- Fire or just fog ? (15 min)	
16.50	Lecture-5	Gregory Haber (Lenox Hill Hospital, New York)	
10 min Q & A)			

13th December 2019 (Friday)				
Session- 12:	(9.00 to 10.00)	Portal hypertension	Hall- B	
Chairpersons:		Rino Gani (Jakarta), Siva Prasad (Visakhapatnam), Kaiser Raja (Bengaluru)		
9.00	Lecture-1	Mechanisms of portal hypertension: Current and newer pharmacological therapies (15 + 3 min	)	
9.00		Yogesh Chawla (Kalinga Institute of Medical Sciences , Bhubaneswar)		
9.18	Lecture-2	Radiological interventions for difficult variceal bleed (12 + 3 min)		
9.18		SS Baijal (Medanta The Medicity Hospital, New Delhi)		
		Debate: Refractory ascites: Non-transplant therapies can give worthwhile survival		
0.25	Lecture-3	For: Virendra Singh (Post Graduate Institute of Medical Education and Research, Chandigarh)	(8 min)	
9.35		Against: AS Soin (Medanta The Medicity Hospital, New Delhi) (8 min)		
		Rebuttal and discussion (5 min)		

Session- 13:	(9.00 to 10.00)	Endoscopy Image Enhancement	Hall- C
Chairpersons:		Sneha John (Gold Coast), Naresh Bhat (Bengaluru ), Mandhir Kumar (New Delhi)	
9.00	Lecture-1	Dysplasia and adenoma: How can I train my eye and tune my endoscope to detect small lesions? (15	min)
9.00		Noriya Uedo (Osaka International Cancer Institute, Osaka)	
915	Lecture-2	Precancerous lesions: Endoscopic diagnosis (15 min)	
915		Prateek Sharma (Kansas University Medical Center, Kansas City)	
9.30	(I)   Lecture-3	EUS Imaging: Contrast enhancement, elastography and beyond (15 min)	
9.50		Vikram Bhatia (Institute of Liver and Biliary Sciences, New Delhi)	
(10 min Q & A)			

Session- 14:	(9.00 to 10.00)	Pancreaticobiliary therapy	Hall- D
Chairpersons:		Pramod Garg (New Delhi), Philip Augustine (Kochi), Ashok Chako (Chennai)	
9.00	Lecture-1	Natural history of pancreatic fluid collections: Impact on therapeutic decision making (15 min)	
9.00		Rakesh Kochhar (Post Graduate Institute of Medical Education & Research, Chandigarh)	
9.15	Lecture-2	ERCP and EUS in patients with altered anatomy (15 min)	
9.13		Hiroyuki Isayama (Graduate School of Medicine, Juntendo University, Yokohama, Japan)	
9.30	2	Selective biliary cannulation: An algorithmic approach (15 min)	
9.30	Lecture-3	Randhir Sud (Medanta The Medicity Hospital, New Delhi)	
10 min Q & A)			

Session- 15:	(9.00 to 10.00)	GI Mentorship	Hall- E
Chairpersons:		Ramesh Roop Rai (Jaipur), Sameer Al Awadhi (Dubai), AS Puri (Delhi)	
9.00	Lecture-1	Introduction (5 min)	
9.00		Govind Makharia (All India Institute of Medical Sciences, New Delhi)	
0.05	Lecture-2	Learning from each other (15 min)	
9.05		P Jagannath (Lilavati Hospital and Research Center, Mumbai)	

9.20	Lecture-3	Panel discussion (30 min) Moderator: Govind Makharia (All India Institute of Medical Sciences, New Delhi) Panelists: Gourdas Choudhuri (Fortis Memorial Research Institute, New Delhi), TS Chandrasek. Chennai), Uday Ghoshal (Sanjay Gandhi Post Graduate Institute of Medical Sciences, Lucknow, College of Wisconsin, Milwaukee), KL Goh ( University of Malaya, Kuala Lumpur), H Inoue (Sho	), Kulwinder Dua (Medical
Interaction: 10 m	in		
	(0.00)		
Session- 16:	(9.00 to 10.00)	Gut Microbiota	Hall- F
Chairpersons:		BS Ramakrishna (Chennai), Kartar Singh (Chandigarh), VA Narayanan (Kochi)  Gut micribiota in health and disease (15 min)	
9.00	Lecture-1	Gerald Holtmann (Princess Alexandra Hospital, Sydney)	
0.15	La atuma 2	Methods to study gut microbiota (15 min)	
9.15	Lecture-2	Ayesha Shah (The University of Queensland, Brisbane)	
9.30	Lecture-3	Gut microbiota manipulation for treatment (State of Art Lecture) (20 min)	
(10 min Q & A)		Peter Gibson (Monash University, Melbourne)	
(10 IIIIII Q & A)			
Session- 17:	(9.00 to 10.00)	Capsule Endoscopy	Hall- G
Chairpersons:	(5.55 10 20.00)	BD Goswami (Guwahati), Rajesh Gupta (Hyderabad), Lars Aabakken (Oslo)	
•	Lastrice 4	Critical appraisal in obscure GI bleed (12 min)	
9.00	Lecture-1	James Lau (Prince of Wales Hospital, Hong Kong)	
9.12	Lecture-2	Crohn's disease: Impact of capsule endoscopy (12 min)	
3.12	Lecture 2	Minhu Chen (The First Affiliated Hospital of Sun Yat-sen University, Guangzhou)	
9.24	Lecture-3	Role in portal hypertension (12 min)	
		MK Goenka (Apollo Gleneagles Hospitals. Kolkata)  Future expectation: When and what? (State of Art Lecture) (15 min)	
9.36	Lecture-4	Joseph Sung (The Chinese University of Hong Kong, Hong Kong)	
(10 min Q & A)			
	(10.20 to 11.00)	OPENING CEREMONY	Hall- A
Session- 18:	(11.00 to 11.30)	Okuda Lectureship	Hall- A
Chairpersons:		Kelvin Kc Ng (Hong Kong), Rakesh Aggarwal (Lucknow)	
11.00	Lecture-1	Autoimmune pancreatitis- Diagnosis and treatment in 2019 (20 min)  Tooru Shimosegawa (Tohoku University Graduate School of Medicine, Sendai)	
		Toolu Siiinosegawa (Tonoka Oniversity Gradaute Senoor of Medienie, Senaar)	
Session- 19:	(11.30 to 12.00)	Warren-Marshall Lectureship	Hall- A
Chairpersons:		KL Goh (Kuala Lumpur), Hiroto Miwa (Nagoya)	
11.30	Lecture-1	Pathophysiological basis of IBS: A paradigm shift and its implication on treatment (20 min)	
11.50	Lecture 1	Uday Ghoshal (Sanjay Gandhi Post Graduate Institute of Medical Sciences, Lucknow)	
C' 20	(42.00   - 42.00)	Pulling to Plantage and the	II-II A
Session- 20:	(12.00 to 13.00)	Endoscopic Tissue resection  KB Palaniswamy (Channel) Tabaar Nahi (Hydarahad) Pakash Kalnala (Hydarahad)	Hall- A
Chairpersons:		KR Palaniswamy (Chennai), Zaheer Nabi (Hyderabad), Rakesh Kalpala (Hyderabad)  Optimal technique for performing EMR of large colorectal polyps (15 min)	
12.00	Lecture-1	Michael Bourke (Westmead Hospital, Sydney)	
42.45	1	New equipment and techniques for endoscopic submucosal dissection (15 min)	
12.15	Lecture-2	Hironori Yamamoto (Jichi Medical University, Tochigi)	
12.30	Lecture-3	EMR versus ESD for polypoidal lesions (15 min)	
(10 min Q & A)		Naohisa Yahagi (Keio University School of Medicine, Shinjuku)	
(10 IIIII Q & A)			
	(12.00 to 13.00)	Pancreatic neoplasms	Hall- B
	(12.00 to 13.00)	Pancreatic neoplasms SS Vege (Rochester), Yohifumi Takeyama (Osaka), TBD	Hall- B
Session- 21: Chairpersons:		Pancreatic neoplasms  SS Vege (Rochester), Yohifumi Takeyama (Osaka), TBD  Early detection of pancreatic cancer: Existing barriers, current techniques and future technolo	
Session- 21:	(12.00 to 13.00)  Lecture-1	SS Vege (Rochester), Yohifumi Takeyama (Osaka), TBD	
Session- 21: Chairpersons:	Lecture-1	SS Vege (Rochester), Yohifumi Takeyama (Osaka), TBD  Early detection of pancreatic cancer: Existing barriers, current techniques and future technolo Shounak Majumder (Mayo Clinic, Rochester)  Endoscopic palliation in pancreatic cancer: New concepts (15 min)	
Session- 21: Chairpersons:		SS Vege (Rochester), Yohifumi Takeyama (Osaka), TBD  Early detection of pancreatic cancer: Existing barriers, current techniques and future technolo Shounak Majumder (Mayo Clinic, Rochester)  Endoscopic palliation in pancreatic cancer: New concepts (15 min)  Dong Wan Seo (University of Ulsan, Seoul)	
Session- 21: Chairpersons:	Lecture-1	SS Vege (Rochester), Yohifumi Takeyama (Osaka), TBD  Early detection of pancreatic cancer: Existing barriers, current techniques and future technolo Shounak Majumder (Mayo Clinic, Rochester)  Endoscopic palliation in pancreatic cancer: New concepts (15 min)  Dong Wan Seo (University of Ulsan, Seoul)  Personalized treatment in pancreatic cancer: Are we there yet? (15 min)	
Session- 21: Chairpersons: 12.00 12.15 12.30	Lecture-1 Lecture-2	SS Vege (Rochester), Yohifumi Takeyama (Osaka), TBD  Early detection of pancreatic cancer: Existing barriers, current techniques and future technolo Shounak Majumder (Mayo Clinic, Rochester)  Endoscopic palliation in pancreatic cancer: New concepts (15 min)  Dong Wan Seo (University of Ulsan, Seoul)	
Session- 21: Chairpersons: 12.00	Lecture-1 Lecture-2	SS Vege (Rochester), Yohifumi Takeyama (Osaka), TBD  Early detection of pancreatic cancer: Existing barriers, current techniques and future technolo Shounak Majumder (Mayo Clinic, Rochester)  Endoscopic palliation in pancreatic cancer: New concepts (15 min)  Dong Wan Seo (University of Ulsan, Seoul)  Personalized treatment in pancreatic cancer: Are we there yet? (15 min)	

Chairpersons:		Choon Jin Ooi (Singapore), Amit Dutta (Vellore), Ajit Sood (Ludhiana)
12.00	Lecture-1	Epidemiology of celiac disease in Asia (15 min)
12.00		Govind Makharia (All India Institute of Medical Sciences, New Delhi)
12.15	Lecture-2	Monitoring patients with celiac disease (15 min)
12.15		CJ Mulder (University Medical Center, Amsterdam)
(10 min Q & A)		
12.40	Lecture-3	Emerging targets for celiac disease (State of Art Lecture) (20 min)
12.40	Lecture-5	Daniel Leffler (Beth Israel Deaconess Medical Center, Boston)

Session- 23:	(12.00 to 13.00)	Metabolic Endoscopy	Hall- D
Chairpersons:	•	Pankaj Dhawan (Mumbai), Nitin Pai (Pune), Galvao Neto (Sao Paolo)	
12.00	Locturo 1	Pathophisiology of obesity- New concepts (15 min)	
12.00	Lecture-1	D Nageshwar Reddy (Asian Institute of Gastroenterology, Hyderabad)	
12.15	Lecture-2	Primary endoluminal therapy for obesity (State of Art Lecture: 20 min)	
12.15		Steven Edmundowicz (University of Colorado Hospital, Aurora)	
42.25	35 Lecture-3	Endoscopic management of the post bariatric surgery patient: Tricks and tools (15 min)	
12.35	Lecture-3	Gregory Haber (Lenox Hill Hospital, New York)	
(10 min Q & A)			

Session- 24:	(12.00 to 13.00)	Hepatitis C virus	Hall- E
Chairpersons:		Jacob George (Sydney), Mamun Al Mahtab (Dhaka), Aejaz Habeeb (Hyderabad)	
12.00		Management of HCV infection in patients with chronic kidney disease (State of Art Lecture) (20 min)	
12.00	Lecture-1	Edward Gane (University of Auckland, Auckland)	
12.20	Lecture-2	Drug- drug interaction involving DAAs: Molecular basis and clinical implications (15 min)	
12.20	Lecture-2	Soek Siam Tan (Selayang Hospital, Bata Caves)	
12.25		Does DAA therapy result in an increased risk of hepatocarcinogenesis ? (15 min)	•
12.35	Lecture-3	Yasuhiro Asahina (Tokyo Medical and Dental University, Kasuga)	
(10 min Q & A)			

Session- 25:	(12.00 to 13.00)	Debates in Surgery	Hall- F
Chairpersons:		SP De Sarkar (Kolkata), Satish Midha (Ranchi), Peush Sahni (Delhi)	
	Lecture-1	Achalasia- Endoscopic treatment is now standard of care (30 min)	
12.00		For : Sudipta Dhar Chowdhury (Christian Medical College, Vellore) - 8 min	
12.00		Against: Ramesh Ardhanari (Meenakshi Mission Hospital, Madurai) - 8 min	
		Rebuttal and Discussion- 8 min	
	Lecture-2	Non-operative treatment is modality of choice for managing pain in chronic pancreatitis (30 min)	
12.30		For : Anoop Saraya (All India Institute of Medical Sciences, New Delhi) - 8 min	
12.30		Against: H Ramesh (Lakeshore Hospital, Kochi) - 8 min	
		Rebuttal and Discussion- 8 min	

Session- 26:	(12.00 to 13.00)	Nutrition in liver disease	Hall- G
Chairpersons:		Atul Sood (New Delhi), AT Mohan (Chennai), Ashokananda Konar (Kolkata)	
12.00	12.00 Lecture-1	Understanding the molecular basis of sarcopenia in cirrhosis (15 min)	
12.00		Puneet Puri (Virginia Commonwealth University, Richmond)	
12.15	Lecture-2	Frailiy in chronic liver disease: Measurement, impact and role of activity (20 min)	
12.13	Lecture-2	Puneeta Tandon (University of Alberta, Edmonton)	
12.35	Lecture-3	Nutritional management of decompensated cirrhosis (15 min)	
12.55	Lecture-3	Dharmesh Kapoor (Global Hospitals, Hyderabad)	
(10 min Q & A)			

Session- 27A:	(13.10 to 14.10)	SUN- Lunch Symposium: Recent Advance in PPI	Hall- B	
Chairpersons:				
(10 min Q & A)	10 min Q & A)			

Session- 27B:	(13.10 to 14.10)	FUJI -Lunch Symposia	Hall- C
Chairpersons:		Amit Maydeo (Mumbai), Rajkumar Wadhwa (Mysuru)	
13.15	Lecture-1	Management of Indeterminate Biliary stricture (20 min)	
15.15		Rungsun Rerknimitr (Chulalongkorn University, Bangkok)	
13.35	l Lecture-2	Interventional biliary EUS (20 min)	
		Kazuo Hara (Aichi Cancer Center Hospital, Nagoya)	

/10 min 0 0 A)		
(10 min Q & A)		
•		

Session- 27C:	(13.10 to 14.10)	Cantel- Lunch Symposia: Endoscope Disinfection Hall- D	
Chairpersons:		Anurag Govil (Jaipur), Rakesh Kochhar (Chandigarh), Vikram Bhatia (Delhi)	
13.15	Lecture-1	Why is infection prevention important in endoscopy? APAC perspective (20 min)	
15.15		Raja Affendi Raja Ali (The National University of Malaysia, Kuala Lumpur)	
12.25	Lecture-2	Future endoscopy reprocessing direction (20 min)	
13.35		Randhir Sud (Medanta The Medicity Hospital, Gurugram)	
(10 min Q & A)			

Session- 28:	(13.10 to 14.10)	Abbott- Lunch Symposia: Chronic Pancreatitis	Hall- E
Chairpersons:		Haribhakti Seba Das (Bhubaneswar), Praveer Rai (Lucknow), Vijay Prakash (Patna)	
13.10	Lecture-1	Drug therapy for chronic pancreatitis- enzymes, antioxidants and beyond (12 min)	
13.10	Lecture-1	Rupjyoti Talukdar (Asian Institute of Gastroenterology, Hyderabad)	
13.22	Lecture-2	EUS and chronic pancreatitis: relevant or too sensitive? (12 min)	
13.22		Mathew Philip (Lisie Hospital, Kochi)	
13.34	La atuma 2	Genetic mutations in chronic pancreatitis and testing in clinical practice (12 min)	
15.54	Lecture-3	Atsushi Masamune (Tohoku University Graduate School of Medicine, Sendai)	
13.46	La atuura A	Evidence-based management of pain in chronic pancreatitis (12 min)	
13.46	Lecture-4	Christopher Khor (Singapore General Hospital, Singapore)	
(10 min Q & A)			

Session- 29:	(13.10 to 14.10)	Takeda: Lunch Symposia: Therapeutic Potential of Albumin in Liver Disease	Hall- G
Chairpersons:		Dharmesh Kapoor (Hyderabad)	
13.15	Lecture-1	Evolving understanding of albumin in liver disease (20 min)	
15.15		Shiv Kumar Sarin (Institute of Liver and Biliary Sciences, New Delhi)	
13.35	Lecture-2	Ctritically ill cirrhotic-role of albumin (20 min)	
15.55	Lecture-2	Rakhi Maiwall (Institute of Liver and Biliary Sciences, New Delhi)	
(10 min Q & A)			

# Session- 30: (13.10 to 14.10) P&G Lunch Symposia: NASH Hall- G

# Session- 31: (14.15 to 17.45) LIVE DEMONSTRATION (From Apollo Gleneagles Hospital, Kolkata) Hall- A

Session- 32:	(14.15 to 15.45)	INASL Orations	Hall- B
Chairpersons:		Soek Siam Tan (Bata cabes), SK Tyagi (Meerut), Nagarjuna Kumar (Hyderabad)	
14.20	Lecture-1	President's Oration: Hepatitis E in Asia Pacific region (15 min)	
14.20	recture-1	Rakesh Aggarwal, (Jawaharlal Institute of Postgraduate Medical Education and Research, Puduch	erry)
14.40	Lecture-2	DV Dutta Oration: HCV : Changing paradigm (15 min)	
		Geoffrey MacCaughan (Royal Prince Alfred Hospital, Sydney)	
15.00	Lecture-3	SR Naik Oration :Recent advances in management of alcoholic hepatitis (15 min)	
	Lecture-3	Patrick Kamath (Mayo Clinic, Rochester)	
15.20	Lecture-4	Madangopalan Oration: Influence of ammonia on pathogenesis, prognosis and management of A	LF (15 min)
		Subrata K Acharya (Kalinga Institute of Medical Sciences, Bhubaneswar)	

Session- 33:	(14.15 to 15.45)	IBD: The therapeutic ladder	Hall- C
Chairpersons:		Shiro Yui (Kasuga), Dinesh Kini (Bengaluru), Rajiv Khosla (New Delhi)	
14.15	Lecture-1	Update on biologics and small molecule in IBD (15 min)	
14.15	Lecture-1	Choon Jin Ooi (Duke-NUS Medical School, Singapore)	
14.30	Lecture-2	Failure of biological therapy: Predictors and management (15 min)	
14.50	Lecture-2	Joyce Wing Yan Mak (The Chinese University of Hong Kong, Hong Kong)	
14.45	Lecture-3	Biosimilars: Doubts and expectations (15 min)	
14.45		Byong Duk Ye (University of Ulsan, Seoul)	
15.00	Lecture-4	De-Escalating and stopping medical therapies in IBD (15 min)	
15.00		Zhi Hua Ran (Shanghai Jiaotong University School of Medicine, Shanghai)	
15.15	Lecture-5	Common mistakes in treatment of IBD (15 min)	
13.15	Lecture-5	Ida Hilmi (University of Malaya, Kuala Lumpur)	
(10 min Q & A)			

Session- 34:	(14.15 to 15.45)	Third Space Endoscopy	Hall- D
Chairpersons:		Steven Edmundowicz (Aurora), Yogesh Batra (New Delhi), Yim Heng Boon (Singapore)	
14.15	Lecture-1 Acha	Achalasia cardia: classification and impact on management (15 min)	
14.13	Lecture-1	Enqiang Linghu (Chinese PLA General Hospital, Beijing)	

	14.30	Lecture-2	Optimal technique in performing POEM – an evidence-based approach (15 min)  Bronte Holt (St Vincent's Hospital, Sydney)
	14.45	Lecture-3	Submucosal tunneling endoscopic resection in the upper GI tract – lesion selection and technique (15 min)  Amit Maydeo (Global Hospital, Mumbai)
	15.00	Lecture-4	G-POEM: Experience and evidence (15 min)  Amol Bapaye (Deenanath Mangeshkar Hospital & Research Center, Pune)
(	10 min Q & A)		

Session- 35:	(14.15 to 15.45)	Acute-on-chronic liver failure	Hall- E
Chairpersons:		Teerha Pirathvisuth (Bangkok), CR Panda (Bhubaneswar), Puneeta Tandon (Edmonto	m)
14.15	Lecture-1	ACLF: What is in a definition? (15 min)	
14.15	Lecture-1	Jasmohan Bajaj (Virginia Commonwealth University, Richmond)	
14.30	Lecture-2	Golden window in ACLF: Relevance (15 min)	
14.50	Lecture-2	George Lau (Humanity and Health Medical Group, Hong Kong)	
14.45	Lecture-3	HBV reactivation induced ACLF: Can anti-virals prevent transplant or mortality (15 mi	in)
14.43	Lecture-3	Rino Gani (Cipto Mangunkusumo Hospital, Jakarta)	
15.00	Lecture-4	Novel therapies for salvaging patient with ACLF (15 min)	
13.00		Rajiv Jalan (University College London Medical School, London)	
(10 min Q & A)			
		Clinical case scenario (20 min)	
		Moderator: Shiv Kumar Sarin (Institute of Liver and Biliary Sciences, New Delhi)	
15.25	Locturo F	Panelists: Krishnadas Devadas (Government Medical College, Thiruvananthapuram),	Sunil Dadhich (S N Medical college,
15.25	Lecture-5	Jodhpur), Bhaskar Nandi (Sarvodaya Hospital & Research Centre, Faridabad), Manish	a Banger (Mediciti Hospital,
		Hyderabad), Samir Shah (Global Hospitals, Mumbai), Anshu Srivastava (Sanjay Gandh	ni Post Graduate Institute of Medical
		Sciences, Lucknow)	

Session- 36:	(14.15 to 15.45)	APDWF/ JGHF/ Young Investigator Award Presentation	Hall- E
Chairpersons:		Hisao Tajiri (Tokyo), Go Wakabayashi (Ageo), Ian Roberts-Thomson (Adelaide)	
Judge		KM Fock (Singapore), Kelvin Kc Ng (Hong Kong), Sharad Shah (Mumbai), JB Dilawari (Chandigarh)	

Session- 37:	(14.15. to 15.45)	H. pylori	Hall- G
Chairpersons:		Vu Van Khien (Hanoi), Ajit Tharakan (Dubai), SV Rana (Rishikesh)	
14.15	Lecture-1	Optimising treatment in era of drug resistance (15 min)	
14.15	Lecture-1	Emad El Omar (University of New South Wales, Sydney)	
14.30	Lecture-2	Chemoprevention of gastric cancer by <i>H. pylori</i> eradication (15 min)	
14.50	Lecture-2	Jyn-Ming Liou (University of Seoul, Seoul)	
14.45	Lecture-3	Testing for H. pylori - When and how ? (15 min)	
14.45		Lee Yong Chan (University of Seoul, Seoul)	
(10 min Q & A)			
		Panel discussion (30): Eradication of <i>H.pylori</i> in dyspepsia (25 min)	
		Moderator: Gourdas Choudhuri (Fortis Memorial Research Institute, New Delhi)	
15.10	Lecture-4	Panelists: Usha Dutta (Post Graduate Institute of Medical Education & Research, Chandigarh), Myi	nt T (Yangon General
		Hospital, Yangon), Alex Leow (University of Malaya Medical Centre, Kuala Lumpur), Faruque Ahme	d (Dhaka Medical College
		and Hospital, Dhaka), Chun-Ying Wu (Taipei Veterans General Hospital, Taipei)	

Session- 38:	(16.15. to 17.45)	Gastroesophageal reflux disease	Hall- B
Chairpersons:		Ming-Shiang Wu (Taipei), Manish Bhatnagar (Ahmedabad), Arun Khanduri (Kanpur)	
		Case discussion: Refractory GERD beyond pH metry (25 min)	
		Moderator: Shobna Bhatia (Sir H N Reliance Hospital, Mumbai)	
16.15	Lecture-1	Panelists: Sang Kil Lee (Yonsei University, Seoul), KM Fock (Changi General Hospital, Singapo	re), Randhir Sud (Medanta - The
		Medicity Hospital, Gurugram), M Nawarathne (National Hospital, Colombo), Varocha Mahac	hai (Bangkok Hospital,
		Chulalongkorn University, Bangkok), Serhat Bor (Ege University School of Medicine, Izmir)	
16.45	Lecture-2	Assessing esophageal sensation (15 min)	
10.45		C Prakash Gyawali (Washington University School of Medicine, St. Louis)	
17.00	Lecture-3	Barrett's esophagus: East vs West, hould Asian be worried(15 min)	
17.00	Lecture-3	Prasad Iyer (Mayo Clinic, Rochester)	
17.15	Lecture-4	Unmet treatment needs for GERD in Asia-Pacific region (15 min)	
17.13	Lecture-4	Somchai Leelakusolvong (Siriraj Medical School, Mahidol University, Bangkok)	
(10 min Q & A)			

Session- 39:	(16.15 to 17.45)	Recent advances in clinical and basic hepatology	Hall- C
Chairpersons:		VK Dixit (Varanasi), Abha Nagral (Mumbai), Madhumita Premkumar (Chandigarh)	

16.15	Lecture-1	Beta-blockers in liver disease: Controversy and consensus
10.15		Virendra Singh (Post Graduate Institute of Medical Education & Research, Chandigarh)
16.30	Lecture-2	Plasmapheresis in liver failure and post-transplantation graft dysfunction (15 min)
10.30		Ashok Choudhury (Institute of Liver and Biliary Sciences, New Delhi)
16.45	Lecture-3	Delta hepatitis in 2019: Relevance (15 min)
10.45		Cihan Yurdaydin (University of Ankara, Ankara)
17.00	Lecture-4	Hepatitis E vaccination - A fruitful development or are we just at ground zero? (15 min)
17.00		Ashish Kumar (Sir Ganga Ram Hospital, New Delhi)
17.15	Lecture-5	HCC ablation: What's new in 2019 ? (20 min)
17.15		Hyunchul Rhim (Sungkyunkwan University, Seoul)
(10 min Q & A)		

Session- 40:	(16.15 to 17.45)	GI Bleeding	Hall- D
Chairpersons:	•	CC Chaubal (Bhopal), GS Lamba (New Delhi), Sanjay Kumar (Bhopal)	
16.15	Lecture-1	Management of refractory bleeding from esophageal varices (15 min)	
10.15	Lecture-1	Mostafa Ibrahim (Theodor Bilharz Research Institute, Cairo)	
16.30	Lecture-2	Management of fundal varices: Endoscopy, EUS and beyond (15 min)	
16.30		Malay Sharma (Jaswant Rai Speciality Hospital, Meerut)	
16.45	Lecture-3	Deep enteroscopy: Are we making a difference? (15 min)	
10.45		Hironori Yamamoto (Jichi Medical University, Tochigi)	
17.00	Lecture-4	Massive Non-variceal GI bleeding: Clips, inject, burn or sprays? (15 min)	
17.00		James Lau (Prince of Wales Hospital, Hong Kong)	
17.15	Lecture-5	Principles and practices for safe endoscopic ampullectomy (15 min)	
17.15	Lecture-5	Horst Neuhaus (Evangelisches Krankenhaus Düsseldorf, Dusseldorf)	
(10 min Q & A)			

Session- 41:	(16.15 to 17.45)	Hepatobiliary malignancies	Hall- E
Chairpersons:		MF Yuen (Hong Kong), Sunil Jain (Indore), KN Panda (Bhubaneswar)	
16.15	Lecture-1	Burden of HBV-induced liver cancer in Asia-Pacific region (20 min)	
10.15	Lecture-1	Leon Adams (Sir Charles Gairdner Hospital, Perth)	
16.35	Lecture-2	Liver tumor in children (20 min)	
10.55		Mohamed Rela (Dr.Rela Institute and Medical Centre, Chennai)	
16.55	Lookuma 2	Management of small HCC: How to choose the best treatment modality? (20 min)	
10.55	Lecture-3	Subrata Acharya (Kalinga Institute of Medical Sciences, Bhubaneswar)	
17.15	5 Lecture-4	Proton bean therapy for HCC: Concept to reality (20 min)	
17.15		Emma B Holliday (MD Anderson Cancer Center, Houston)	
(10 min Q & A)			

Session- 42:	(16.15. to 17.45)	Editor's Zone	Hall- F
Chairpersons:		Emad El Omar (Sydney), Joseph Sung (Hong Kong), KL Goh (Kuala Lumpur)	
46.45	Lecture-1	What are the principles of good research? (15 min)	
16.15	Lecture-1	Prasad Iyer (Mayo Clinic, Rochester)	
16.30	Lecture-2	Scientific publishing: Everything you need to know	
16.30	Lecture-2	Emad El Omar (University of New South Wales, Sydney)	
16.45	Lecture-3	What are the principles of good scientific writing? (15 min)	
10.45	Lecture-3	Shyam Varadarajulu (Advent Health Orlando, Orlando)	
17.00	Lecture-4	How to improve chances of publication in a good journal? (15 min)	
17.00	Lecture-4	Douglas Corley (San Francisco Medical Center, San Francisco)	
17.15	Lecture-5	How to publish negative studies? (15 min)	
17.15	17.15 Lecture-5	Prateek Sharma (Kansas University Medical Center, Kansas City)	
(10 min Q & A)			

Session- 43:	(16.15 to 17.45 )	Debates in Liver Surgery	Hall- G
Chairpersons:		Masayuki Otsuka (Chiba), AS Soin (Gurugram), D Banerjee (Kolkata)	
		Liver transplant is feasible option for colorectal liver metastasis (30 min)	
16.15	Lecture-1	Yes: KK Madhavan (National University Hospital, Singapore) - 8 min	
10.15	Lecture-1	No: Rajendra Prasad (Asian Institute of Gastroenterology, Hyderabad) - 8 min	
		Rebuttal and Discussion- 8 min	
		Small future liver remnant post resection should be avoided by ALPPS or PVE (30 min)	
16.45	Lecture-2	ALPPS: Go Wakabayashi (Ageo Central General Hospital, Ageo) - 8 min	
10.45	Lecture-2	PVE: Viniyendra Pamecha (Institute of Liver and Biliary Sciences, New Delhi) - 8 min	
		Rebuttal and Discussion- 8 min	

Chairpersons:		Soek Siam Tan (Batacabes), Sandeep Sidhu (Ludhiana), Abraham Koshy (Kochi)	
Session- 54:	(9.00 to 10.30)	Alcoholic liver disease	Hall- D
Judges		Masao Omata (Kofu), Takanori Kanai (Osaka), Yogesh Chawla (Chandigarh), Seigo Kitano (Yufu)	
Chairpersons:	(5.00 to 10.30)	Edward Gane (Auckland), CJ Mulder (Amsterdam), MP Sharma (New Delhi)	ı lalı- C
Session- 53:	(9.00 to 10.30)	APDWF Poster Distinction Award- 1	Hall- C
(10 min Q & A)			
9.00	Lecture-1	David Graham (Baylor College of Medicine, London)	
Chairpersons:		H.pylori : Changing paradigm (20 min)	
Session- 52:	(9.00 to 9.30)	State of Art Lecture  Philip Abraham (Mumbai), BS Satyaprakash (Bengaluru )	Hall- B
Session- 51:	(9.00 to 18.15)	LIVE DEMONSTRATION	Hall- A
14th December	2019 (Saturday)		
		Galvao Neto (Gastro Obeso Center, Sao Paulo)	
17.50	Lecture-1	Intragastric balloons: Comparison of FDA Trial Results	
Chairpersons:		PK Sethy (Kolkata), Mark Noar (Baltimore)	
Session- 50:	(17.45 to 18.45)	Spatz- Meet The Expert	Hall- G
Chairpersons:	(17.43 (0 18.45)	Lits- wieet the expert	naii- F
Session- 49:	(17.45 to 18.45)	Eris- Meet The Expert	Hall- F
Chairpersons:			
Session- 48:	(17.45 to 18.45)	Boston- Spyglass 2 Launch	Hall- E
(10 min Q & A)		The second of th	
18.10	Lecture-2	Anand Sahai (Centre Hospitalier de l'Université de Montréal, Montreal)	
		Sneha John (Gold Coast University Hospital, Gold Coast)  Future of lumen apposing metal stents in EUS (20 min)	
17.50	Lecture-1	You can only resect, what you detect- Impact of optical enhancement (20 min)	
Chairpersons:		Arthur J Kaffes (Sydney), T Myint (Yangon)	
Session- 47:	(17.45 to 18.45)	Pentax- Meet The Expert	Hall- D
(10 min Q & A)		premiut Neumann (Oniversity Medical Center Mainz, Effangen)	
18.10	Lecture-2	LGI: VIST classification (20 min)  Helmut Neumann (University Medical Center Mainz, Erlangen)	
17.50	Ecotore 1	Mark Anthony De Lusong (Philippine General Hospital, Manila)	
17.50	Lecture-1	UGI: Touch upon "IEE" (20 min)	
Chairpersons:		BS Ravindra (Bengaluru ), Mathew Philip (Kochi)	
Session- 46:	(17.45 to 18.45)	Sonoscape- Meet The Expert : Master the new tools and technology aiding endoscopic diagnosis	Hall- C
	1	Leavard Gaine Control Sity of Adeniana, Adeniana)	
18.20	Lecture-3	Journey to Cure: What is the future of HBV management? (15 min)  Edward Gane (University of Auckland, Auckland)	
10.03	2000010 2	MF Yuen (Queen Mary Hospital, Hong Kong)	
18.05	Lecture-2	How to choose the best oral anti-viral against HBV: TAF vs TDF vs ETV? (15 min)	
17.50	Lecture-1	Anil Arora (Sir Ganga Ram Hospital, New Delhi)	
Chairpersons:		Immunotolerant phase of CHB: Treat or not to treat? (15 min)	
Session- 45:	(17.45 to 18.45)	Mylan- Evening Symposia Subrata Acharya (Cuttack), Yogesh Chawla (Chandigarh)	Hall- B
Sossion AF	(17 /F to 19 /F)	Mylan Evoning Symnosia	Hall, P
	Lecture-1	York-ACG), John Vargo (Cleveland-ASGE), Minhu Chen (Guangzhou) Chinese SG), Ajay Kumar (New	
C. a.i persons.		Experts: Kentaro Sugano, Shimotsuke (APDWF), Raja Affendi Raja Ali (Kula Lumpur) Malaysian SG	). Mark Pochapin (New
Chairpersons:	(17.73 (0 10.43)	Prateek Sharma (Kansas), Naresh Bhat (Bengaluru )	Hall- M
Session- 44:	(17.45 to 18.45)	Presidential Symposium	Hall- A
		Rebuttal and Discussion - 8 min	
17.15	Lecture-3	Against: Prasun Jalal (Baylor College of Medicine, Houston)	
		For :Vivek Vij (Fortis Healthcare, New Delhi) - 8 min	,
		A solitary 7.5-cm HCC in a cirrhotic liver: Liver transplantation is the best treatment modality (30	mın)

9.00	Lecture-1	Molecular pathogenesis of alcoholic liver disease (15 min)
9.00		Vivek Saraswat (Sanjay Gandhi Post Graduate Institute of Medical Sciences, Lucknow)
9.15	Lecture-2	How do I presently assess and treat my patient with alcoholic hepatitis? (15 min)
9.15	Lecture-2	Payawal Diana (Fatima University Medical Center, Manila)
(10min Q & A)		
		Case capsule: 58-year-old diabetic male with alcoholic ACLF (25 min)
		Moderator: Patrick Kamath (Mayo Clinic, Rochester)
0.40	.40 Lecture-3	Panelists: PN Rao (Asian Institute of Gastroenterology, Hyderabad), Akash Shukla (Lokmanya Tilak Municipal General
9.40		Hospital and Medical College, Mumbai), C Ganesh Pai (Kasturba Medical College, Manipal), Manav Wadhawan (BLK Super
		Speciality Hospital, New Delhi), Gaurav Pandey (Sanjay Gandhi Post Graduate Institute of Medical Sciences, Lucknow), SP
		Singh (Sriram Chandra Bhanj Medical College and Hospital, Cuttack)
	10 Lecture-4	Debate: Severe alcoholic hepatitis should have early liver transplant (20 min)
10.10		For: Mohamed Rela (Dr.Rela Institute and Medical Centre, Chennai) (7 min)
10.10		Against: Shalimar (All India Institute of Medical Sciences, New Delhi) (7 min)
		Rebuttal and discussion (5 min)

Session- 55:	(9.00 to 10.30)	ISG Orations	Hall- E
Chairpersons:		Manisha Dwivedi (Prayagraj), BV Tantry (Mangaluru), Aejaz Habeeb (Hyderabad)	
0.05	Locturo 1	President's oration: ISG vision 2020 (15 min)	
9.05	Lecture-1	Ajay Kumar (BLK Super Speciality Hospital, New Delhi)	
9.25	25 Lecture-2	Zydus oration: How will we diagnose intestinal tuberculosis in 2020 onwards? (15 min)	
		Saroj Kant Sinha (Post Graduate Institute of Medical Education & Research, Chandigarh)	
9.45	Locturo 2	PN Chhuttani Oration: Eradication of hepatitis C (15 min)	
9.45	15 Lecture-3	Rakesh Aggarwal (Jawaharlal Institute of Postgraduate Medical Education and Research, Puduche	rry)
10.05	Lecture-4	CM Habibullah Oration: Immunomodulatory approaches to treat sepsis In cirrhosis and ACLF (15	min)
10.05	Lecture-4	Shiv Kumar Sarin (Institute of Liver and Biliary Sciences, New Delhi)	

Session- 56:	(9.00 to 10.30)	Strictures, leaks and fistulas: What is new?	Hall- F
Chairpersons:		Umesh Jalihal (Bengaluru), Piyush Ranjan (New Delhi), James Lau (Hong Kong)	
0.00	Lecture-1	Pancreatic stricture stenting: What stent, how many, how long? (15 min)	
9.00	Lecture-1	Mohan Ramchandani (Asian Institute of Gastroenterology, Hyderabad)	
9.15	Lecture-2	Benign esophageal strictures: Dilate, stent or surgery? (15 min)	
9.15	Lecture-2	SA Zargar (Bismillah Gastro Centre, Kashmir)	
9.30	Lecture-3	Regenerating human esophagus with tissue engineering (15 min)	
9.50	Lecture-3	Kulwinder Dua (Medical College of Wisconsin, Milwaukee)	
9.45	Lecture-4	Percutaneous pancreatic fistulas: Novel solutions to a vexing problem (15 min)	
9.45	Lecture-4	Steven Edmundowicz (University of Colorado Hospital, Aurora)	
(10 min Q & A)			
		Debate: Benign biliary stricture are best managed by endotherapy (21 min)	
10.10	Lecture-5	For: Arthur J Kaffes (Sydney University Medical School, Sydney)- 8 min	
10.10	Lecture-5	Against: Sadiq Sikora (Sakra World Hospital, Bangaluru)- 8min	
		Rebuttal and discussion (5 min)	

Session- 57	(9.00 to 10.30)	Improving efficacy in endoscopy practice	Hall- G
Chairpersons:		Philip Augustine (Kochi), Rajesh Dharamsi (Sangli), Deepak Gunjan (New Delhi)	
9.00	Lecture-1	ROSE or MOSE for EUS guided tissue acquisition: A critical analysis (15 min)	
9.00	Lecture-1	Li Peng (Beijing Friendship Hospital, Beijing)	
9.15	Lecture-2	Artificial intelligence in endoscopy imaging (15 min)	
9.13	Lecture-2	Lawrence Ho (National University of Singapore, Singapore)	
9.30	Lecture-3	Setting up an efficient endoscopic unit (15 min)	
9.30	Lecture-3	Saurabh Mukewar (Weill Cornell Medicine, New York)	
9.45	Lecture-4	Utilising mobile apps in endoscopy practice (15 min)	
9.43	Lecture-4	Helmut Neumann (University Medical Center Mainz, Erlangen)	
10.00	Lecture-5	Ergonomics for endoscopist (15 min)	
10.00	Lecture-3	Saurabh Chawla (Emory University School of Medicine, Atlanta)	
(10 min Q & A)			

Session- 58:	(9.30 to 10.30)	Emerging Leader Lectureship	Hall-B
Chairpersons:		lan Roberts-Thomson (Adelaide), Jean-Francois Rey (Saint-Laurent-Du-Var), TBD	
9.30	Lecture-1	EUS-guided anastomosis: Is it ready for prime time? (20 min)	
0.00		Anthony Teoh (The Chinese University of Hong Kong, Hong Kong)	
10.00	Lecture-2	Treatment of H. pylori infection and the long-term outcome after eradication therapy (20 min)	
10.00 Lecti	Lecture-2	Jyh-Ming Liou (National Taiwan University Hospital, Taipei)	

(5 min Q & A)			
Session- 59:	/11 00 to 12 20)	ADDW Blomany Oral 1	Hall- B
Chairpersons:	(11.00 to 12.30)	APDW Plenary Oral- 1  Ashok Saluja (Miami), Rino Gani (Jakarta), Kentaro Sugano (Shimotsuke)	нан- в
Chan persons.	<u>.</u>	Ashok Salaja (Wilami), Milo Gam (Jakarta), Kentaro Sugano (Simmotsuke)	
Session- 60:	(11.00 to 12.30)	APDWF Poster Distinction Award- 2	Hall- C
Chairpersons:		Daiming Fan (Xi'an), Jean-Francois Rey (Saint-Laurent-Du-Var), Justin Wu (Hong K	ong)
Judge	•	Masao Omata (Kofu), Takanori Kanai (Osaka), Yogesh Chawla (Chandigarh), Seigo	Kitano (Yufu)
0 1 64	/44.00   42.00	ManufachaPafatta Pana Pana dan ang Pada atalah	11-11 D
Session- 61:	(11.00 to 12.00)	Non-alcoholic fatty liver disease lesson: Epidemiology	Hall- D
Chairpersons:		SP Singh (Cuttack), NH Banka (Mumbai), Sanjay Sikka (New Delhi)  Epidemiology of NASH in Asia-Pacific Region (15 min)	Support from Zydus Cadila
11.00	Lecture-1	Wah Kheong Chan (University of Malaya, Kuala Lumpur)	
		Metabolic syndrome, insulin resistance and liver fat: Which comes first? (15 min)	
11.15	Lecture-2	Ajay Duseja (Post Graduate Institute of Medical Education & Research, Chandigarl	h)
11.30	Lecture-3	Gut microbiota: Abundance, diversity and manipulation in NASH (15 min)	
	Lecture-3	Jasmohan Bajaj (Virginia Commonwealth University, Richmond)	
(10 min Q & A)			
Session- 62:	(11.00 to 12.00)	Surgery: GI cancer	Hall- E
Chairpersons:	(11.00 to 12.00)	S Ganguly (Kolkata), Adarsh Chaudhary (New Delhi), TBD	ndii- E
Chan persons.		Improving long-term results after gastrectomy for early gastric cancer (State of Ar	t Lecture- 20 min)
11.00	Lecture-1	Masanori Terashima (Shizuoka Cancer Center, Nagaizumi)	e Lecture 25 mm,
11 20	Lastura 2	Surgery for esophageal cancer: "lessons learnt" (15 min)	
11.20	Lecture-2	John Wong (The Chinese University of Hong Kong, Hong Kong)	
11.35	Lecture-3	Surgery for pancreatic cancer-Recent advances	
		Yohifumi Takeyama (Kindai University, Osaka)	
(10 min Q & A)			
Session- 63:	(11.00 to 12.00)	IBS and Functional bowel disorder	Hall- F
Chairpersons:			
Citati persons.		Md. Masadur Rahman (Dhaka), Chetan Bhatt (Mumbai), Raja Affendi Raja Ali (Kula	a Lumpur)
•	Lacture-1	Md. Masadur Rahman (Dhaka), Chetan Bhatt (Mumbai), Raja Affendi Raja Ali (Kula Post- infection IBS: Epidemiology to treatment (15 min)	a Lumpur)
11.00	Lecture-1	Post- infection IBS: Epidemiology to treatment (15 min) Kok Ann Gwee (National University of Singapore, Singapore)	a Lumpur)
•	Lecture-1	Post- infection IBS: Epidemiology to treatment (15 min)  Kok Ann Gwee (National University of Singapore, Singapore)  Gut microbiota- hormonal axis in FBD (15 min)	a Lumpur)
11.00		Post- infection IBS: Epidemiology to treatment (15 min) Kok Ann Gwee (National University of Singapore, Singapore) Gut microbiota- hormonal axis in FBD (15 min) Hiroto Miwa (Hyogo College of Medicine, Nagoya)	a Lumpur)
11.00		Post- infection IBS: Epidemiology to treatment (15 min) Kok Ann Gwee (National University of Singapore, Singapore) Gut microbiota- hormonal axis in FBD (15 min) Hiroto Miwa (Hyogo College of Medicine, Nagoya) Biomarkers for IBS (15 min)	a Lumpur)
11.00 11.15 11.30	Lecture-2	Post- infection IBS: Epidemiology to treatment (15 min) Kok Ann Gwee (National University of Singapore, Singapore) Gut microbiota- hormonal axis in FBD (15 min) Hiroto Miwa (Hyogo College of Medicine, Nagoya)	a Lumpur)
11.00	Lecture-2	Post- infection IBS: Epidemiology to treatment (15 min) Kok Ann Gwee (National University of Singapore, Singapore) Gut microbiota- hormonal axis in FBD (15 min) Hiroto Miwa (Hyogo College of Medicine, Nagoya) Biomarkers for IBS (15 min)	a Lumpur)
11.00 11.15 11.30	Lecture-2	Post- infection IBS: Epidemiology to treatment (15 min) Kok Ann Gwee (National University of Singapore, Singapore) Gut microbiota- hormonal axis in FBD (15 min) Hiroto Miwa (Hyogo College of Medicine, Nagoya) Biomarkers for IBS (15 min)	a Lumpur)  Hall- G
11.00 11.15 11.30 (10 min Q & A)	Lecture-2 Lecture-3	Post- infection IBS: Epidemiology to treatment (15 min) Kok Ann Gwee (National University of Singapore, Singapore) Gut microbiota- hormonal axis in FBD (15 min) Hiroto Miwa (Hyogo College of Medicine, Nagoya) Biomarkers for IBS (15 min) Justin Yeong Yeh Lee (Universiti Sains Malaysia, Kota Bharu)	
11.00 11.15 11.30 (10 min Q & A) Session- 64: Chairpersons:	Lecture-2 Lecture-3 (11.00 to 12.00)	Post- infection IBS: Epidemiology to treatment (15 min)  Kok Ann Gwee (National University of Singapore, Singapore)  Gut microbiota- hormonal axis in FBD (15 min)  Hiroto Miwa (Hyogo College of Medicine, Nagoya)  Biomarkers for IBS (15 min)  Justin Yeong Yeh Lee (Universiti Sains Malaysia, Kota Bharu)  Liver fibrosis  Sunil Taneja (Chandigarh), AK Seth (Delhi), KT Shenoy (Thiruvananthapuram)  Molecular mechanisms of liver fibrogenesis and reversal (15 min)	
11.00 11.15 11.30 (10 min Q & A) Session- 64:	Lecture-2 Lecture-3	Post- infection IBS: Epidemiology to treatment (15 min) Kok Ann Gwee (National University of Singapore, Singapore)  Gut microbiota- hormonal axis in FBD (15 min) Hiroto Miwa (Hyogo College of Medicine, Nagoya)  Biomarkers for IBS (15 min) Justin Yeong Yeh Lee (Universiti Sains Malaysia, Kota Bharu)  Liver fibrosis  Sunil Taneja (Chandigarh), AK Seth (Delhi), KT Shenoy (Thiruvananthapuram) Molecular mechanisms of liver fibrogenesis and reversal (15 min) Arun Sanyal (Academic Medical Center, Richmond)	Hall- G
11.00 11.15 11.30 (10 min Q & A) Session- 64: Chairpersons:	Lecture-2 Lecture-3 (11.00 to 12.00)	Post- infection IBS: Epidemiology to treatment (15 min) Kok Ann Gwee (National University of Singapore, Singapore) Gut microbiota- hormonal axis in FBD (15 min) Hiroto Miwa (Hyogo College of Medicine, Nagoya) Biomarkers for IBS (15 min) Justin Yeong Yeh Lee (Universiti Sains Malaysia, Kota Bharu)  Liver fibrosis Sunil Taneja (Chandigarh), AK Seth (Delhi), KT Shenoy (Thiruvananthapuram) Molecular mechanisms of liver fibrogenesis and reversal (15 min) Arun Sanyal (Academic Medical Center, Richmond) Non-invasive assessment of liver fat and fibrosis: Can it replace liver biopsy or has	Hall- G
11.00 11.15 11.30 (10 min Q & A) Session- 64: Chairpersons:	Lecture-2 Lecture-3 (11.00 to 12.00)  Lecture-1	Post- infection IBS: Epidemiology to treatment (15 min) Kok Ann Gwee (National University of Singapore, Singapore) Gut microbiota- hormonal axis in FBD (15 min) Hiroto Miwa (Hyogo College of Medicine, Nagoya) Biomarkers for IBS (15 min) Justin Yeong Yeh Lee (Universiti Sains Malaysia, Kota Bharu)  Liver fibrosis Sunil Taneja (Chandigarh), AK Seth (Delhi), KT Shenoy (Thiruvananthapuram) Molecular mechanisms of liver fibrogenesis and reversal (15 min) Arun Sanyal (Academic Medical Center, Richmond) Non-invasive assessment of liver fat and fibrosis: Can it replace liver biopsy or has Leon Adams (Sir Charles Gairdner Hospital, Perth)	Hall- G it already? (15 min)
11.00 11.15 11.30 (10 min Q & A) Session- 64: Chairpersons: 11.00	Lecture-2 Lecture-3 (11.00 to 12.00) Lecture-1 Lecture-2	Post- infection IBS: Epidemiology to treatment (15 min) Kok Ann Gwee (National University of Singapore, Singapore) Gut microbiota- hormonal axis in FBD (15 min) Hiroto Miwa (Hyogo College of Medicine, Nagoya) Biomarkers for IBS (15 min) Justin Yeong Yeh Lee (Universiti Sains Malaysia, Kota Bharu)  Liver fibrosis Sunil Taneja (Chandigarh), AK Seth (Delhi), KT Shenoy (Thiruvananthapuram) Molecular mechanisms of liver fibrogenesis and reversal (15 min) Arun Sanyal (Academic Medical Center, Richmond) Non-invasive assessment of liver fat and fibrosis: Can it replace liver biopsy or has Leon Adams (Sir Charles Gairdner Hospital, Perth) Strategies to reverse liver fibrogenesis: will we be able to dissolve liver fibrosis in the	Hall- G it already? (15 min)
11.00 11.15 11.30 (10 min Q & A) Session- 64: Chairpersons:	Lecture-2 Lecture-3 (11.00 to 12.00)  Lecture-1	Post- infection IBS: Epidemiology to treatment (15 min) Kok Ann Gwee (National University of Singapore, Singapore) Gut microbiota- hormonal axis in FBD (15 min) Hiroto Miwa (Hyogo College of Medicine, Nagoya) Biomarkers for IBS (15 min) Justin Yeong Yeh Lee (Universiti Sains Malaysia, Kota Bharu)  Liver fibrosis Sunil Taneja (Chandigarh), AK Seth (Delhi), KT Shenoy (Thiruvananthapuram) Molecular mechanisms of liver fibrogenesis and reversal (15 min) Arun Sanyal (Academic Medical Center, Richmond) Non-invasive assessment of liver fat and fibrosis: Can it replace liver biopsy or has Leon Adams (Sir Charles Gairdner Hospital, Perth)	Hall- G it already? (15 min)
11.00 11.15 11.30 (10 min Q & A) Session- 64: Chairpersons: 11.00	Lecture-2 Lecture-3 (11.00 to 12.00) Lecture-1 Lecture-2	Post- infection IBS: Epidemiology to treatment (15 min) Kok Ann Gwee (National University of Singapore, Singapore) Gut microbiota- hormonal axis in FBD (15 min) Hiroto Miwa (Hyogo College of Medicine, Nagoya) Biomarkers for IBS (15 min) Justin Yeong Yeh Lee (Universiti Sains Malaysia, Kota Bharu)  Liver fibrosis Sunil Taneja (Chandigarh), AK Seth (Delhi), KT Shenoy (Thiruvananthapuram) Molecular mechanisms of liver fibrogenesis and reversal (15 min) Arun Sanyal (Academic Medical Center, Richmond) Non-invasive assessment of liver fat and fibrosis: Can it replace liver biopsy or has Leon Adams (Sir Charles Gairdner Hospital, Perth) Strategies to reverse liver fibrogenesis: will we be able to dissolve liver fibrosis in the	Hall- G it already? (15 min)
11.00  11.15  11.30 (10 min Q & A)  Session- 64: Chairpersons:  11.00  11.15  11.30 (10 min Q & A)	Lecture-2 Lecture-3 (11.00 to 12.00) Lecture-1 Lecture-2	Post- infection IBS: Epidemiology to treatment (15 min) Kok Ann Gwee (National University of Singapore, Singapore)  Gut microbiota- hormonal axis in FBD (15 min) Hiroto Miwa (Hyogo College of Medicine, Nagoya)  Biomarkers for IBS (15 min) Justin Yeong Yeh Lee (Universiti Sains Malaysia, Kota Bharu)  Liver fibrosis  Sunil Taneja (Chandigarh), AK Seth (Delhi), KT Shenoy (Thiruvananthapuram) Molecular mechanisms of liver fibrogenesis and reversal (15 min) Arun Sanyal (Academic Medical Center, Richmond) Non-invasive assessment of liver fat and fibrosis: Can it replace liver biopsy or has Leon Adams (Sir Charles Gairdner Hospital, Perth)  Strategies to reverse liver fibrogenesis: will we be able to dissolve liver fibrosis in the Naoki Ikenaga (Kyushu University, Fukuoka)	Hall- G  it already? (15 min)  future? (State of Art Lecture)- 20 min
11.00  11.15  11.30 (10 min Q & A)  Session- 64: Chairpersons:  11.00  11.15  11.30 (10 min Q & A)	Lecture-2 Lecture-3 (11.00 to 12.00) Lecture-1 Lecture-2	Post- infection IBS: Epidemiology to treatment (15 min) Kok Ann Gwee (National University of Singapore, Singapore)  Gut microbiota- hormonal axis in FBD (15 min) Hiroto Miwa (Hyogo College of Medicine, Nagoya)  Biomarkers for IBS (15 min) Justin Yeong Yeh Lee (Universiti Sains Malaysia, Kota Bharu)  Liver fibrosis  Sunil Taneja (Chandigarh), AK Seth (Delhi), KT Shenoy (Thiruvananthapuram) Molecular mechanisms of liver fibrogenesis and reversal (15 min) Arun Sanyal (Academic Medical Center, Richmond) Non-invasive assessment of liver fat and fibrosis: Can it replace liver biopsy or has Leon Adams (Sir Charles Gairdner Hospital, Perth)  Strategies to reverse liver fibrogenesis: will we be able to dissolve liver fibrosis in the Naoki Ikenaga (Kyushu University, Fukuoka)	Hall- G  it already? (15 min)  future? (State of Art Lecture)- 20 min  Hall- D
11.00 11.15 11.30 (10 min Q & A)  Session- 64: Chairpersons: 11.00 11.15 11.30 (10 min Q & A)	Lecture-2 Lecture-3 (11.00 to 12.00)  Lecture-1 Lecture-2 Lecture-3	Post- infection IBS: Epidemiology to treatment (15 min)  Kok Ann Gwee (National University of Singapore, Singapore)  Gut microbiota- hormonal axis in FBD (15 min)  Hiroto Miwa (Hyogo College of Medicine, Nagoya)  Biomarkers for IBS (15 min)  Justin Yeong Yeh Lee (Universiti Sains Malaysia, Kota Bharu)  Liver fibrosis  Sunil Taneja (Chandigarh), AK Seth (Delhi), KT Shenoy (Thiruvananthapuram)  Molecular mechanisms of liver fibrogenesis and reversal (15 min)  Arun Sanyal (Academic Medical Center, Richmond)  Non-invasive assessment of liver fat and fibrosis: Can it replace liver biopsy or has Leon Adams (Sir Charles Gairdner Hospital, Perth)  Strategies to reverse liver fibrogenesis: will we be able to dissolve liver fibrosis in the Naoki Ikenaga (Kyushu University, Fukuoka)  Non-alcoholic fatty liver disease: Therapeutic decisions  Rajiv Jalan (London), Mohan Reddy (Kurnool), Pankaj Puri (Delhi)	Hall- G  it already? (15 min)  future? (State of Art Lecture)- 20 min
11.00  11.15  11.30 (10 min Q & A)  Session- 64: Chairpersons:  11.00  11.15  11.30 (10 min Q & A)	Lecture-2 Lecture-3 (11.00 to 12.00)  Lecture-1 Lecture-2 Lecture-3	Post- infection IBS: Epidemiology to treatment (15 min)  Kok Ann Gwee (National University of Singapore, Singapore)  Gut microbiota- hormonal axis in FBD (15 min)  Hiroto Miwa (Hyogo College of Medicine, Nagoya)  Biomarkers for IBS (15 min)  Justin Yeong Yeh Lee (Universiti Sains Malaysia, Kota Bharu)  Liver fibrosis  Sunil Taneja (Chandigarh), AK Seth (Delhi), KT Shenoy (Thiruvananthapuram)  Molecular mechanisms of liver fibrogenesis and reversal (15 min)  Arun Sanyal (Academic Medical Center, Richmond)  Non-invasive assessment of liver fat and fibrosis: Can it replace liver biopsy or has Leon Adams (Sir Charles Gairdner Hospital, Perth)  Strategies to reverse liver fibrogenesis: will we be able to dissolve liver fibrosis in it Naoki Ikenaga (Kyushu University, Fukuoka)  Non-alcoholic fatty liver disease: Therapeutic decisions  Rajiv Jalan (London), Mohan Reddy (Kurnool), Pankaj Puri (Delhi)  NASH in lean individuals- Is it diffrent? (15 min)	Hall- G  it already? (15 min)  future? (State of Art Lecture)- 20 min  Hall- D  Support from Zydus Cadila
11.00  11.15  11.30 (10 min Q & A)  Session- 64: Chairpersons:  11.00  11.15  11.30 (10 min Q & A)  Session- 65: Chairpersons:	Lecture-2 Lecture-3 (11.00 to 12.00)  Lecture-1 Lecture-2 Lecture-3 (12.00 to 13.00)	Post- infection IBS: Epidemiology to treatment (15 min) Kok Ann Gwee (National University of Singapore, Singapore)  Gut microbiota- hormonal axis in FBD (15 min) Hiroto Miwa (Hyogo College of Medicine, Nagoya)  Biomarkers for IBS (15 min) Justin Yeong Yeh Lee (Universiti Sains Malaysia, Kota Bharu)  Liver fibrosis  Sunil Taneja (Chandigarh), AK Seth (Delhi), KT Shenoy (Thiruvananthapuram) Molecular mechanisms of liver fibrogenesis and reversal (15 min) Arun Sanyal (Academic Medical Center, Richmond) Non-invasive assessment of liver fat and fibrosis: Can it replace liver biopsy or has Leon Adams (Sir Charles Gairdner Hospital, Perth)  Strategies to reverse liver fibrogenesis: will we be able to dissolve liver fibrosis in in Naoki Ikenaga (Kyushu University, Fukuoka)  Non-alcoholic fatty liver disease: Therapeutic decisions Rajiv Jalan (London), Mohan Reddy (Kurnool), Pankaj Puri (Delhi) NASH in lean individuals- Is it diffrent ? (15 min) Abhijit Chowdhury (Institute of Post-Graduate Medical Education and Research, Ko	Hall- G  it already? (15 min)  future? (State of Art Lecture)- 20 min  Hall- D  Support from Zydus Cadila
11.00  11.15  11.30 (10 min Q & A)  Session- 64: Chairpersons:  11.00  11.15  11.30 (10 min Q & A)  Session- 65: Chairpersons:	Lecture-2 Lecture-3 (11.00 to 12.00)  Lecture-1 Lecture-2 Lecture-3 (12.00 to 13.00)	Post- infection IBS: Epidemiology to treatment (15 min)  Kok Ann Gwee (National University of Singapore, Singapore)  Gut microbiota- hormonal axis in FBD (15 min)  Hiroto Miwa (Hyogo College of Medicine, Nagoya)  Biomarkers for IBS (15 min)  Justin Yeong Yeh Lee (Universiti Sains Malaysia, Kota Bharu)  Liver fibrosis  Sunil Taneja (Chandigarh), AK Seth (Delhi), KT Shenoy (Thiruvananthapuram)  Molecular mechanisms of liver fibrogenesis and reversal (15 min)  Arun Sanyal (Academic Medical Center, Richmond)  Non-invasive assessment of liver fat and fibrosis: Can it replace liver biopsy or has Leon Adams (Sir Charles Gairdner Hospital, Perth)  Strategies to reverse liver fibrogenesis: will we be able to dissolve liver fibrosis in a Naoki Ikenaga (Kyushu University, Fukuoka)  Non-alcoholic fatty liver disease: Therapeutic decisions  Rajiv Jalan (London), Mohan Reddy (Kurnool), Pankaj Puri (Delhi)  NASH in lean individuals- Is it diffrent ? (15 min)  Abhijit Chowdhury (Institute of Post-Graduate Medical Education and Research, Kolemerging therapies in NAFLD do they hold promise? (15 min)	Hall- G  it already? (15 min)  future? (State of Art Lecture)- 20 min  Hall- D  Support from Zydus Cadila
11.00  11.15  11.30 (10 min Q & A)  Session- 64: Chairpersons:  11.00  11.15  11.30 (10 min Q & A)  Session- 65: Chairpersons:  12.00  12.15	Lecture-2 Lecture-3 (11.00 to 12.00)  Lecture-1 Lecture-3 (12.00 to 13.00)  Lecture-1 Lecture-1	Post- infection IBS: Epidemiology to treatment (15 min)  Kok Ann Gwee (National University of Singapore, Singapore)  Gut microbiota- hormonal axis in FBD (15 min)  Hiroto Miwa (Hyogo College of Medicine, Nagoya)  Biomarkers for IBS (15 min)  Justin Yeong Yeh Lee (Universiti Sains Malaysia, Kota Bharu)  Liver fibrosis  Sunil Taneja (Chandigarh), AK Seth (Delhi), KT Shenoy (Thiruvananthapuram)  Molecular mechanisms of liver fibrogenesis and reversal (15 min)  Arun Sanyal (Academic Medical Center, Richmond)  Non-invasive assessment of liver fat and fibrosis: Can it replace liver biopsy or has Leon Adams (Sir Charles Gairdner Hospital, Perth)  Strategies to reverse liver fibrogenesis: will we be able to dissolve liver fibrosis in Naoki Ikenaga (Kyushu University, Fukuoka)  Non-alcoholic fatty liver disease: Therapeutic decisions  Rajiv Jalan (London), Mohan Reddy (Kurnool), Pankaj Puri (Delhi)  NASH in lean individuals- Is it diffrent ? (15 min)  Abhijit Chowdhury (Institute of Post-Graduate Medical Education and Research, Kolemerging therapies in NAFLD do they hold promise? (15 min)  Arun Sanyal (Academic Medical Center, Richmond)	Hall- G  it already? (15 min)  future? (State of Art Lecture)- 20 min  Hall- D  Support from Zydus Cadila
11.00  11.15  11.30 (10 min Q & A)  Session- 64: Chairpersons:  11.00  11.15  11.30 (10 min Q & A)  Session- 65: Chairpersons:  12.00	Lecture-2 Lecture-3 (11.00 to 12.00)  Lecture-1 Lecture-3 (12.00 to 13.00)  Lecture-1	Post- infection IBS: Epidemiology to treatment (15 min)  Kok Ann Gwee (National University of Singapore, Singapore)  Gut microbiota- hormonal axis in FBD (15 min)  Hiroto Miwa (Hyogo College of Medicine, Nagoya)  Biomarkers for IBS (15 min)  Justin Yeong Yeh Lee (Universiti Sains Malaysia, Kota Bharu)  Liver fibrosis  Sunil Taneja (Chandigarh), AK Seth (Delhi), KT Shenoy (Thiruvananthapuram)  Molecular mechanisms of liver fibrogenesis and reversal (15 min)  Arun Sanyal (Academic Medical Center, Richmond)  Non-invasive assessment of liver fat and fibrosis: Can it replace liver biopsy or has Leon Adams (Sir Charles Gairdner Hospital, Perth)  Strategies to reverse liver fibrogenesis: will we be able to dissolve liver fibrosis in a Naoki Ikenaga (Kyushu University, Fukuoka)  Non-alcoholic fatty liver disease: Therapeutic decisions  Rajiv Jalan (London), Mohan Reddy (Kurnool), Pankaj Puri (Delhi)  NASH in lean individuals- Is it diffrent ? (15 min)  Abhijit Chowdhury (Institute of Post-Graduate Medical Education and Research, Kolemerging therapies in NAFLD do they hold promise? (15 min)	Hall- G  it already? (15 min)  future? (State of Art Lecture)- 20 min  Hall- D  Support from Zydus Cadila

Geoffrey MacCaughan (Sydney), Mohamed Rela (Chennai), Manish Verma (Hyderabad)

Hall- E

(12.00 to 13:00)

**Hepatobiliary surgery** 

Session- 66:

Chairpersons:

12.00	Lecture-1	Decision making in early HCC- Resect/Transplant/Ablate (15 min)
12.00	Lecture-1	Kelvin KC Ng (The University of Hong Kong, Hong Kong)
12.15	Lecture-2	Laparoscopic vs open resection for liver cancer (15 min)
12.15	Lecture-2	abayashi (Ageo Central General Hospital, Ageo)
12.20	Lecture-3	Hilar cholangiocarcinoma: Selecting for resection to transplantation (State of Art Lecture) (20 min)
12.30	Lecture-5	Masayuki Ohtsuka (Graduate School of Medicine, Chiba University, Chiba)
(10 min Q & A)		

Session- 67:	(12.00 to 13.00)	GI motility	Hall- F
Chairpersons:		Ajit Kumar (Hyderabad), Sethu Babu (Hyderabad), Kenneth Koch (Winston-salem)	
42.00	Lastura 1	Beyond stationary manometry: Provocative esophageal motor testing (15 min)	
12:00	Lecture-1	Arjan Bredenoord (Academic Medical Center, Amsterdam)	
12.15	La atuma 2	Esophageal mucosal pathophysiology:New paradigm (15 min)	
12:15	Lecture-2	Stuart Spechler (Baylor University Medical Center, Dallas)	
42.20	La atuma 2	Esophageal dysmotility in pediatric population (15 min)	
12:30	Lecture-3	Taher Omari (Flinders University, Adelaide)	

Session- 68:	(12.00 to 13.00)	IBD- Sunrise to sunset	Hall- G
Chairpersons:		Byong Duk Ye (Seoul), M Nawarathne (Colombo), Govind Makharia (New Delhi)	Supported by Ferring
12.00	Locture 1	IBD in children: Is there a difference in approach ? (12 min)	
12.00	Lecture-1	Ajit Sood (Dayanand Medical College and Hospital, Ludhiana)	
12.12	Lecture-2	IBD in pregnancy: How does it matter? (12 min)	
12.12	Lecture-2	Vineet Ahuja (All India Institute of Medical Sciences, New Delhi)	
12.24	Lecture-3	Vaccination practice for IBD patients in Asia (State of Art Lecture) (15 min)	
12.24	Lecture-3	Won Ho Kim (Yonsei University College of Medicine, Seoul)	
12.39	Locture 4	IBD in elderly: Is it different? (12 min)	
12.39	Lecture-4	Rupa Banerjee (Asian Institute of Gastroenterology, Hyderabad)	
10 min Q & A)			

Session- 69:	(12.30 to 13.00)	WGO Distinguished Global Lecture	Hall-B
Chairpersons:		Cihan Yurdaydin (Ankara), Kentaro Sugano (Shimotsuka)	
42.20	Lecture-1	Metabolic endoscopy- It is not only about obesity ? (20 min)	
12.30	Lecture-1	D Nageshwar Reddy (Asian Institute of Gastroenterology, Hyderabad)	
(5 min Q & A)			

Session- 70:	(12.30 to 13.00)	State of Art Lecture	Hall- C
Chairpersons:		SL Broor (Delhi), Malathi Sathiyasekaran (Chennai)	
12.30	Lecture-1	Rotavirus: Journey in last 2 decades (20 min)	
12.50	Lecture-1	Gagandeep Kang (Christian Medical College, Vellore)	

Session- 71:	(13.10 to 14.10)	Olympus- Lunch Symposia	Hall- B
Chairpersons:		D Nageshwar Reddy (Hyderabad), Nilay Mehta (Ahmedabad), Mathew Philip (Kochi)	
13.15	Lecture-1	Development story, current status and future of power spiral (20 min)	
13.15	Lecture-1	Horst Neuhaus (Evangelisches Krankenhaus Düsseldorf, Dusseldorf)	
13.35	Lecture-2	Ultra high maginification and endobrain (20 min)	
15.55	Lecture-2	Yuichi Mori (Showa University Northern Yokohama Hospital, Shingawa)	
10 min Q & A			

Session- 72:	(13.10 to 14.10)	Biocodex Pharma- Lunch Symposia: Antibiotics and microbiata perturbation	Hall- C
Chairpersons:		Henry Cohen (Montevideo), Kentaro Sugano (Shimotsuka)	
13.15	Lecture-1	Antibiotics – major disruptors of gut microbiota (15 min)	
13.15	Lecture-1	KL Goh (University of Malaya, Kuala Lumpur)	
13.30	Lecture-2	Clinical significance of microbiota perturbation (15 min)	
15.50	Lecture-2	Gianluca Ianiro (Day Hospital of Gastroenterology and Intestinal Microbiota Transplantation, Rome)	
13.45	Lecture-3	Protecting gut microbiota in the presence of antibiotics (15 min)	
13.45	Lecture-3	Kok Ann Gwee (National University of Singapore, Singapore)	
(10 min Q & A)			

Takeda-73:	(13.10 to 14.10)	Takeda Lunch Symposia: Current Challenges and Evolving Approaches in IBD Management	Hall- F
Chairpersons:		Devendra Desai (Mumbai)	
13.15	Lecture-1	Understanding the significance of early and appropriate Intervention in the management of IBD (19	5 min)
15.15	Lecture-1	Rupa Banerjee ((Asian Institute of Gastroenterology, Hyderabad)	

13.30	Lecture-2	Emerging therapies: Role of vedolizumab, a novel gut selective biologic (25 min)  Ida Hilmi (University of Malaya, Kuala Lumpur)		
Panel Discussion & 10 min Q & A				

Session- 75:	(14.15 to 15.45)	APDW Plenary Oral- 2	Hall- B
Chairpersons:		Choon Jin Ooi (Singapore), Subrata Acharya (Cuttack), Seigo Kitano (Yufu)	

Session- 76:	(14.15 to 15.45)	Liver transplantation	Hall- C
Chairpersons:		AK Seth (New Delhi), Viniyendra Pamecha (New Delhi), TBD	
4445	Locture 1	Donor selection in LDLT- Is it the BMI or steatosis that leads to rejection? (15 min)	
14.15	Lecture-1	Neeraj Saraf (Medanta - The Medicity Hospital, Gurugram)	
14.20	Locture 2	Incidence, risk factors and management of early graft dysfunction (15 min)	
14.30	Lecture-2	Sanjiv Saigal (Medanta - The Medicity Hospital, Gurugram)	
4.4.45	Lecture-3	Liver transplantation challenges in Asia Pacific region (State of Art Lecture) (20 min)	
14.45		Geoffrey MacCaughan (Royal Prince Alfred Hospital, Sydney)	
		Liver transplant in children: A different ball game	
		Moderator: Anupam Sibal (Indraprastha Apollo Hospitals, New Delhi)	
15.15	Lecture-4	Panelists: Sanjay Rao (Mazumdar Shaw Multispecialty Hospital, Bengaluru), Geoffrey MacCau	ghan (Royal Prince Alfred
		Hospital, Sydney), Neerav Goyal (Indraprastha Apollo Hospital, New Delhi), Neelam Mohan (N	1edanta - The Medicity
		Hospital, Gurugram), Seema Alam (Institute of Liver and Biliary Sciences, New Delhi)	
10 min Q & A)			

Session- 77:	(14.15 to 15.45)	EUS-guided Interventions	Hall- D
Chairpersons:		BJ Gokul (Chennai), Raj V Venugopal (Bengaluru), Roy J Mukkada (Kochi)	
14.15	Lecture-1	EUS-guided vascular therapy (15 min)	
14.13	Lecture-1	Marco Bruno (University Medical Center Rotterdam, Amsterdam)	
14.30	Lecture-2	Gastroenterostomy: Ready for prime time ? (15 min)	
14.50	Lecture-2	Yukitoshi Matsunami (Tokyo Medical University, Tokyo)	
14.45	Lecture-3	Gallbladder drainage: Who will benefit? (15 min)	
14.43		Anthony Teoh (The Chinese University of Hong Kong, Hong Kong)	
15.00	Lecture-4	Biliary drainage in an inoperable patient after a failed ERCP (15 min)	
15.00	Lecture-4	Vinay Dhir (Institute of Digestive and Liver Care, Mumbai)	
15.15	Lecture-5	Celiac axis neurolysis : What is new ? (15 min)	
13.13	Lecture-5	Anand Sahai (Centre Hospitalier de l'Université de Montréal, Montreal)	
(10 min Q & A)			

Session- 78:	(14.15 to 15.45)	IBD: Grey zone	Hall- E
Chairpersons:		RK Jain (Bhopal), Prem Nair (Kochi), Justin Wu (Hong Kong)	
14.15	Lactura 1	IBD related CRC in Asia Pacific region (15 min)	
14.15	Lecture-1	Raja Affendi Raja Ali (The National University of Malaysia, Kuala Lumpur)	
14.30	Locturo 2	Treat to target in IBD: Still for trials or ready for clinics? (15 min)	
14.30	Lecture-2	Geert D Haens (Academic Medical Center, Amsterdam)	
14.45	Lecture-3	CMV in IBD: Is the jury out? (15 min)	
14.45		Shu Chen Wei (National Taiwan University Hospital, Taipei)	
15.00	Lecture-4	Microbial dysbiosis in IBD: Controversies and consensus (15 min)	
15.00	Lecture-4	Takanori Kanai (Keio University School of Medicine, Osaka)	
15.15	Lecture-5	Diagnosing fibrosis in IBD: Impact on treatment (15 min)	·
15.15	Lecture-5	Minhu Chen (The First Affiliated Hospital of Sun Yat-sen University, Guangzhou)	
(10 min Q & A)			

Session- 79:	(14.15 to 15.45)	APAGE-ASGE-ACG Symposium: Controversies in Colorectal Cancer Screening and Surveillance Hall- F
Chairpersons:		KL Goh (Kuala Lumpur), Douglas Corley (San Francisco), Daiming Fan (Xi'an)
14.15	Lecture-1	Epidemiology of CRC: East vs West (20 min)
14.15	Lecture-1	Joseph Sung (The Chinese University of Hong Kong, Hong Kong)
14.35	Lecture-2	Screening and surveillance guidelines: High prevalence vs low prevalence (20 min)
14.55	Lecture-2	Mark Pochapin (NYU Langone Health, New York)
14.55	Lecture-3	Sedation during colonoscopy: More or less? (20 min)
14.55	Lecture-3	John Vargo (Clevland Clinic, Cleveland)
15.15	Lecture-4	Recognition and removal of serrated colonic lesions (20 min)
15.15	Lecture-4	Michael Bourke (Westmead Hospital, Sydney)
(10 min Q & A)		

Session- 80: (14.:	.15.to 15.45)	Acute pancreatitis	Hall- G
--------------------	---------------	--------------------	---------

Chairpersons:		Rakesh Tandon (New Delhi), Shrikant Mukewar (Nagpur), Karmabir Chakravartty (Kolkata)
14.15	Lecture-1	Inflammatory pathway in acute pancreatitis (15 min)
14.15	Lecture-1	Ashok Saluja (University of Miami Miller School of Medicine, Miami)
14.30	Lecture-2	Managing acute pancreatitis : Changing guidelines (15 min)
14.50	Lecture-2	SS Vege (Mayo Clinic, Rochester)
14.45	Lecture-3	Organ failure in acute pancreatitis (15 min)
14.45	Lecture-3	Pramod Garg (All India Institute of Medical Sciences, New Delhi)
(10 min Q & A)		
		Case based discussion: Recurrent acute pancreatitis (25 min)
		Moderator : Nalini Guda (University of Wisconsin, Milwaukee)
15.10	Lecture-4	Panelists: Mark Anthony De Lusong (Philippine General Hospital, Manila), Ryan Ponnudurai (Prince Court Medical Centre,
		Kuala Lumpur), Vinay Chandrasekhara (Mayo Clinic, Rochester), Samir Mohindra (Sanjay Gandhi Post Graduate Institute of
		Medical Sciences, Lucknow), Prakash Zacharias (PVS Memorial Hospital, Kochi)

Session- 81:	(16.15 to 17.45)	Pediatric hepatology	Hall- B
Chairpersons:		Anupam Sibal (Delhi), Malathi Sathiyasekaran (Chennai), TBD	
16.15	Lecture-1	Lecture-1 Progressive familial intrahepatic cholestasis genetics, diagnosis and clinical management (15 min)  Anil Dhawan (King's College Hospital, London)	
16.30	Lecture-2	Differential diagnosis and approach to a child between 5 and 15 years of age with portal hyperseema Alam (Institute of Liver and Biliary Sciences, New Delhi)	rtantion (12 min)
16.42	Lecture-3	Ujjal Poddar (Sanjay Gandhi Post Graduate Institute of Medical Sciences, Lucknow)  Hepatitis B in children- How do I treat? (15 min)  Maria Buti (Hospital Universitari Vall d'Hebron, Barcelona)  Long-term outcomes of liver transplantation in children (15 min)	
16.55	Lecture-4		
17.10	Lecture-5		
(10 min Q & A)			

Session- 82:	(16.15 to 17.45)	Pancreaticobiliary Issues	Hall- C
Chairpersons:		Sharmila Sachithanandan (Kuala Lumpur), C Ganesh Pai (Manipal), Rakesh Kochhar (Chandigarh)	
16.15	Lecture-1	Confocal laser endomicroscopy in pancreaticobiliary disease	
10.15	Lecture-1	Kazuo Hara (Aichi Cancer Center Hospital, Nagoya)	
16.30	Lecture-2	Indeterminate biliary strictures: Best diagnostic approach (15 min)	
10.30	Lecture-2	Steven Edmundowicz (University of Colorado Hospital, Aurora)	
16.45	Lecture-3	Radiological interventions in acute pancreatitis (15 min)	
10.45	Lecture-3	Usha Goenka (Apollo Gleneagles Hospitals, Kolkata)	
17.00	Lecture-4	Post- liver transplant biliary complications: Endoscopist's approach (15 min)	
17.00	Lecture-4	Dong Ki Lee (Yonsei University, Seoul)	
17.15	Lastina E	Post ERCP pancreatitis: Prevention to treatment (15 min)	
17.15	Lecture-5	Nalini Guda (University of Wisconsin, Milwaukee)	
(10 min Q & A)			

Session- 83:	(16.15 to 17.45)	Future of Endoscopy	Hall- D
Chairpersons:		Ryan Punnudurai (Kuala Lumpur), Frederick Dy (Manila), Ramesh Roop Rai (Jaipur)	
16.15	La atuma 1	Endocytoscopy: Are we at the end of tunnel? (15 min)	
16.15	Lecture-1	Yuichi Mori (Showa University Northern Yokohama Hospital, Shingawa)	
16.30	Locturo 2	Endoscopic treatment of Pancreas divisum in 2020 why, when and how (15 min)	
10.30	16.30 Lecture-2	Michael Bourke (Westmead Hospital, Sydney)	
16.45	Locturo 2	Evidence based therapy for colorectal polyps (15 min)	
16.45 Lecture-3	Shinji Tanaka (Hiroshima University Hospital, Hiroshima)		
17.00	Lecture-4	Future direction of ESD and beyond (15 min)	
17.00	Lecture-4	Naohisa Yahagi (Keio University School of Medicine, Shinjuku)	
17.15	17.15 Lecture-5	EUS: Miles to go before I sleep (15 min)	
17.15		Shyam Varadarajulu (Advent Health Orlando, Orlando)	

# (10 min Q & A)

Session- 84:	(16.15.to 17.45)	GI Bleed	Hall- E
Chairpersons:		Mahmud Hasan (Dhaka), DK Bhargava (New Delhi), D Gunjan (New Delhi)	
16.15	Lecture-1	PPI: Choice, dose, duration, route and more (15 min)	
10.15		Chua Tju Siang (Mount Elizabeth Medical Centre, Singapore)	
16.30	Lecture-2	Prevention and treatment of post-polypectomy bleed (15 min)	
10.30		Rajesh Puri (Medanta - The Medicity Hospital, Gurugram)	

16.45	Lecture-3	Recent advances in endoscopic hemostasis (15 min)  Philip WY Chiu (The Chinese University of Hong Kong, Hong Kong)
(10 min Q & A)	(10 min Q & A)	
17.10	Lecture-4	Panel Discussion: Patient on anti-coagulants /anti-platelets with GI bleed (30 min)  Moderator: Vivek Saraswat (Sanjay Gandhi Post Graduate Institute of Medical Sciences, Lucknow)  Panelists: FKL Chan (The Chinese University of Hong Kong, Hong Kong), Sandeep Nijhawan (Sawai Man Singh Medical College and Hospitals, Jaipur), SP Misra (Moti Lal Nehru Medical College, Prayagraj), Ajay Kumar (BLK Super Speciality Hospital, New Delhi), Sameer Al Awadhi (Rashid Hospital, Dubai Health Autority, Dubai)

Session- 85:	(16.15 to 17.30)	ISG/AGA symposium: Fecal microbiota transplantation	Hall- F
Chairpersons:		Ian Roberts-Thomson (Adelaide), Ajit Sood (Ludhiana), Emad El Omar (Sydney)	
16.20	Lecture-1	How I do it? (15 min)	
10.20	Lecture-1	Chun-Ying Wu (Taipei Veterans General Hospital, Taipei)	
16.25	16.35 Lecture-2	FMT in Clostridium difficile: Present status (15 min)	
10.55		Sahil Khanna (Mayo Clinic, Rochester)	
16.50	Lecture-3	FMT in IBD: Ready for prime time ? (15 min)	
10.50	Lecture-5	Siew C Ng (The Chinese University of Hong Kong, Hong Kong)	
17.05	l lecture-4	FMT for liver disease: Are we there? (15 min)	
17.05		Jasmohan Bajaj (Virginia Commonwealth University, Richmond)	
(10 min Q & A)			

# Session- 85A: (17.30 to 17.50) APAGE/JGHF Clinician- Scientist Fellowship 2019 Ceremony Hall- F

(16.15 to 17.45)	Critical care hepatology	Hall- G	
	TBD, Rakhi Maiwall (New Delhi), Swastik Agarwal (Kolkata)		
Locture 1	Acute kidney injury in cirrhosis: Assessment of reversibility is the key (15 min)		
Lecture-1	Paolo Angeli (University of Padova, Padova)		
Locture 2	Organ failure support in a patient with liver failure (15 min)		
Lecture-2	Shiv Kumar Sarin (Institute of Liver and Biliary Sciences, New Delhi)		
Locturo 2	Jaundice and liver dysfunction in critically ill patients (15 min)		
Lecture-5	Wan-Cheng Chow (Singapore General Hospital, Singapore)		
(10 min Q & A)			
	Case capsule: Managing a young pregnant woman with HEV-induced liver failure (25 min)		
	Moderator: CE Eapen (Christian Medical College, Vellore)		
17.15 Lecture-4 Panelists: Jose D Sollano (University of Santo Tomas, Sampaloc), Rino Gani (Cipto Mangunkusumo Hospital, Jal Shrestha (Alka Hospital, Kathmandu, Kathmandu), Manoj Sharma (Institute of Liver and Biliary Sciences, New I	17.15 Lecture-4 Panelists: Jo	Panelists: Jose D Sollano (University of Santo Tomas, Sampaloc), Rino Gani (Cipto Mangunku	usumo Hospital, Jakarta), Ananta
	ary Sciences, New Delhi), Sethu		
	Babu (Krishna Institute of Medical Sciences, Hyderabad), Bhaskar Pal (Apollo Gleneagles Ho	spitals, Kolkata)	
	Lecture-1 Lecture-2 Lecture-3	TBD, Rakhi Maiwall (New Delhi), Swastik Agarwal (Kolkata)  Lecture-1 Acute kidney injury in cirrhosis: Assessment of reversibility is the key (15 min)  Paolo Angeli (University of Padova, Padova)  Organ failure support in a patient with liver failure (15 min)  Shiv Kumar Sarin (Institute of Liver and Biliary Sciences, New Delhi)  Lecture-3 Jaundice and liver dysfunction in critically ill patients (15 min)  Wan-Cheng Chow (Singapore General Hospital, Singapore)  Case capsule: Managing a young pregnant woman with HEV-induced liver failure (25 min)  Moderator: CE Eapen (Christian Medical College, Vellore)  Lecture-4 Panelists: Jose D Sollano (University of Santo Tomas, Sampaloc), Rino Gani (Cipto Mangunki Shrestha (Alka Hospital, Kathmandu, Kathmandu), Manoj Sharma (Institute of Liver and Bilia	

# (17.45 to 18.45) ISG General Body Meeting

Hall B

Date: 15th Dec	cember 2019 (Sunday)		
Session- 87:	(8.30 to 10.00)	Asia-Pacific cup of Endoscopy	Hall- A
	Moderator:	TS Chandrasekar (Medindia Hospitals, Chennai)	
	Judges:	Rungsun Rerknimitr (Bangkok), Hisao Tajiri (Tokyo),	
		Fabian Emura (Bogota), Bronte Holt (Sydney), DN Reddy (Hyderabad), MK Goenka (Kolkata)	
8.35	EV- 1	Diffuse pan-esophageal squamous papillomatosis (DESP) with high-grade dysplasia treated by endos (5+2 min)  Sergei Vosko, Sydney	copic submucosal dissection (ESD)
8.43	EV/ 2	Submucosal tunneling endoscopic resection (STER) for a giant esophageal leiomyoma (5+2 min)  Amol Bapaye, Pune	
8.51 EV- 3 Endoscopic ultrasound -guided radiofrequency ablation for the treatment of benign panci		Endoscopic ultrasound -guided radiofrequency ablation for the treatment of benign pancreatic neople Dongwook Oh, Seoul	asms
9.00	EV- 4	Successful management of duodenal perforation after endoscopic submucosal dissection (ESD) using pancreatic drainage (ENBPD) (5+2 min)  Eisuke Iwasaki, Tokyo	g endoscopic naso-biliary and
9.08		An unusual cause of acute pancreatitis (5+2 min) Kotchakon Maipang, Bangkok	
9.16 EV-6 Gw 9.24 EV-7 Rer Ko		Successful endoscopic resection of a large Brunner's gland hamartoma closed with an over the scop Gwen R Marcellana, Taguig City	e clip (5+2 min)
		Removal technique of migrated plastic stent into pancreatic duct using pancreatoscopy (5+2 min) Ko Tomishima, Tokyo	
		Endoscopic drainage of pseudocyst in a patient with previous distal pancreatectomy (5+2 min) Ho Hung (billy) Cheung, Hong Kong	

9.40	E\/_ Q	Gastric per-oral endoscopic myotomy (G-POEM) for treating infantile hypertrophic pyloric stenosis (5+2 min)  Zuqiang Liu, Shanghai
9.48	E\/_ 10	EUS guided novel technique for external pancreatic fistula (5+2 min) Vikas Singla, New Delhi

Session- 88:	(8.30 to 10.00)	Master's Voice	Hall-B
Chairpersons:		Prabha Sawant (Mumbai), George Chandy (Chennai), Ramesh Roop Rai (Jaipur)	
8.30	Lecture-1	Management of gastroparesis: Impact of electrogastrography (18+2 min)	
0.30	Lecture-1	Kenneth Koch (Wake Forest Baptist Health, Winston-Salem)	
8.50	Lecture-2	Mucosal immune system: Role in brain- gut axis (18+2 min)	
8.50	Lecture-2	Nicholas Talley (The University of Newcastle, Newcastle)	
0.10	Locturo 2	Gastric cytoprotection: How relevant it is in the era of PPI? (18+2 min)	
9.10	Lecture-3	Daniel Hollander (Ronald Reagan UCLA Medical Center, Los Angeles)	
0.20	La atura A	Colorectal cancer: Early onset vs late onset (18+2 min)	
9.30	Lecture-4	Douglas Corley (San Francisco Medical Center, San Francisco)	

Session- 89:	(8.30 to 10.00)	Liver Pot-Pourri	Hall- C
Chairpersons:		Joy Verghese (Chennai), Pradeep Bhowmick (Agartala) , SP Singh (Cuttack)	
8.30	Lecture-1	Radiological management of HVOTO in 2019 (15 min)	
8.30	Lecture-1	Sundeep Punamiya (Tan Tock Seng Hospital, Singapore)	
8.45	Lecture-2	EHPVO and NCPF- diagnosis and current management (15 min)	
6.45	Lecture-2	Anil Arora (Sir Ganga Ram Hospital, New Delhi)	
9.00	Locturo 2	Herbal drug and nutritional supplement induced DILI: Epidemiology and approach to management (	15 min)
9.00	Lecture-3	Harshad Devarbhavi (St. John's Medical College and Hospital, Bengaluru)	
9.15	Locturo 4	Anti-tubercular treatment and liver (15 min)	
9.15	.15 Lecture-4	Pankaj Puri (Fortis Escorts Liver and Digestive Diseases Institute, New Delhi)	
9.30	Lecture-5	Cost impact of HCC surveillance : Thai experience (15 min)	<u> </u>
9.50	Lecture-5	Tawesak Tanwandee (Siriraj Hospital, Bangkok)	
(10 min Q & A)			

Session- 90:	(08:30 to 10:00)	GI Cancer	Hall- D
Chairpersons:		Han Mo Chiu (Taipei), Roza Bektayeva (Astana), TN Lahiri Mazumdar (Kolkata)	
8.30	Lecture-1	Evaluating genomic susceptibility for gastric cancer (15 min)	
8.30	Lecture-1	Yoshio Yamaoka (Oita University Faculty of Medicine, Kyoto)	
8.45	Lecture-2	Gastric cancer: Prevention strategy and screening endoscopy (15 min)	
6.45	Lecture-2	Kentaro Sugano (Jichi Medical University, Shimotsuke)	
9.00	Lecture-3	Immune check points in hepatocellular carcinoma (15 min)	
9.00		Naoya Kato (Chiba University, Chiba)	
9.15	Lecture-4	mi RNA in gastric cancer: Biological and clinical implications (15 min)	
9.15	Lecture-4	Daiming Fan (Fourth Military Medical University, Xi'an)	
9.30	Lecture-5	Evolving burden of GI cancers in Asian-Pacific region (15 min)	
	Lecture-5	Mohandas K Mallath (Tata Medical Center, Kolkata)	
(10 min Q & A)			

Session- 91:	(8.30 to 10.00)	SGEI Oration	Hall- E
Chairpersons:		Ashwini Setya (New Delhi), Ari Syam (Jakarta), GN Ramesh (Kochi)	
8.35	Lecture-1	Presidential Oration: ERCP- EUS interface: (15 min)	
0.55	Lecture-1	Vipulroy Rathod (World Gastroenterology Institute, Mumbai)	
8.55	Lecture-2	BJ Vakil Oration: Antiplatelet drugs, endoscopy and GI bleed: Complex interplay ? (20 min)	
6.55		FKL Chan (The Chinese University of Hong Kong, Hong Kong)	
9.20	Lecture-3	HG Desai Oration: Managing infected necrosis: Current paradigm (15 min)	
9.20		Pramod Garg (All India Institute of Medical Sciences, New Delhi)	
9.40	Lecture-4	Boston SGEI Oration: Endoscopic ablation in pancreaticobiliary tumors (15 min)	
9.40	Lecture-4	Sundeep Lakhtakia (Asian Institute of Gastroenterology, Hyderabad)	

Session- 92:	(8.30 to 10.00)	Surgical Pot-pourri	Hall- F
Chairpersons:		Pinaki Banerjee (Kolkata), Shyamal Sarkar (Kolkata), TBD	
0.20	Lecture-1	Ulcerative colitis: When and how does a surgeon fit in ? (15 min)	
8.30	recture-1	Rajesh Bhojwani (Santokba Durlabhji Memorial Hospital & Medical Research Institute, Jaipur)	
8.45	Lecture-2	Robotic surgery in GI diseases: Luxury or necessity ? (15 min)	
6.45		Wai Lun Law (The University of Hong Kong, Hong Kong)	
0.00	Lastura 3	Challenges in surgery for Crohn's disease ? (15 min)	
9.00	Lecture-3	Chetan Kantharia (King Edward Memorial Hospital, Mumbai)	

9.15	Lecture-4	HIPEC for GI cancer: Revisited (15 min) Seung Hyuk Baik (Yonsei University College of Medicine, Seoul)
(10 min Q & A)		

Session- 93:	(8.30 to 12.00)	ISG/ANBIIG	Hall- G
8.30	Registration		
Session 93A:	(8.40 to 10.00)		Hall- G
Cha	nirpersons:	Amit Maydeo (Mumbai), Mohinish Chhabra (Chandigarh)	
8.40	Lecture-1	Introduction	
6.40	Lecture-1	Rupa Banerjee (Asian Institute of Gastroenterology, Hyderabad)	
8.45	Lecture-2	Pre-workshop test	
6.43		Amit Dutta, (Christian Medical College, Vellore)	
9.00	Lecture-3	NBI images from delegates: Recognition/characterization and classification by experts	
9.00		Naresh Bhat (Aster CMI Hospital, Bengaluru)	
9.15	Lecture-4	NBI technology-How it works for Barrett's esophagus?	
9.13		Rupa Banerjee (Asian Institute of Gastroenterology, Hyderabad)	
9.30	Lecture-5	NBI diagnosis of superficial esophageal squamous neoplasia and Barrett's	
9.50	Lecture-5	Noriya Uedo (Osaka International Cancer Institute, Osaka)	
9.45	Lecture-6	Classification of early gastric cancer	
	Lecture-6	Kenshi Yao (Fukuoka University Chikushi Hospital, Chikushino)	

Session 93B:	(10.30 to 12.00)		Hall- G
Cha	nirpersons:	Pankaj Desai (Surat), Nitin Joshi (Nanded)	
10.30	Lecture-1	How I do it ?: EMR for treatment of upper GI cancer	
10.30	Lecture-1	Amol Bapaye (Deenanath Mangeshkar Hospital & Research Center, Pune)	
10.45	Lecture-2	How I do it ?: ESD for treatment of colon cancer	
10.45		Mohan Ramchandani (Asian Institute of Gastroenterology, Hyderabad)	
11.00	Lecture-3	Differentiating HGD and EC by NBI	
11.00		Kenshi Yao (Fukuoka University Chikushi Hospital, Chikushino)	
11.15	5 Lastura 4	Video picture showcase on stomach and colon	
11.15	Lecture-4	Noriya Uedo (Osaka International Cancer Institute, Osaka)	
11.30	Lecture-5	Post-workshop test	·
	Lecture-5	Amit Dutta (Christian Medical College, Vellore)	

Session- 94:	(10:30 to 11:30)	Gastro clinic	Hall- A
Chairpersons:		Raja Affendi Raja Ali (Kuala Lumpur) , Naresh Bhat (Bengaluru), GN Ramesh (Kochi)	
10.30	Case 1	Double trouble for the liver	
10.50	Case 1	Vaishali Dubey (New Delhi)	
10.45	Case 2	Pain abdomen - Still an enigma!	
10.45		Virgilio Jr Lo (Manila)	
11.00	Case 3	Chronic diarrhea: Rare presentation of a systemic disease	
11.00	Case 3	Sunil Jee Bhatt (Bhubaneswar)	
11.15	Case 4	Cholestatic jaundice: A needle in a haystack!	_
		Sanchit Sharma (New Delhi)	

Session- 95:	(10.30 to 11.30)	Best of EASL	Hall- B
Chairpersons:		Shiv Kumar Sarin (New Delhi), RK Dhiman (Chandigarh), Kaushal Madan (New Delhi)	
10.30	Lecture-1	Acute-on-chronic liver failure (20 min) + 10 min discussion	
		Rajiv Jalan (University College London Medical School , London)	
11.00	0 Lecture-2	Newer molecules for HBV cure (20 min) + 10 min discussion	
		Maria Buti (Hospital Universitari Vall d'Hebron, Barcelona)	

Session- 96:	(10.30 to 11.30)	Infective and allergic disorders	Hall- C
Chairpersons:		Leticia Ibanez-Guzman (Manila), BR Thapa (Chandigarh), Ashutosh Mohapatra (Bhubaneswar)	
10.30	Lecture-1	Food hypersensitivity and allergy (15 min)	
10.30		Victoria Tan (Hong Kong University, Hong Kong)	
10.45	Lecture-2	C difficile: East vs west (15 min)	
10.45		CJ Mulder (University Medical Center, Amsterdam)	
11.00	D Lecture-3	TBD (15 min)	
11.00		TBD	
(10 min Q & A)			

Session- 97:	(10.30 to 12.00)	Pancreaticobiliary: Evolving concepts	Hall- D
Chairpersons:		Tooru Shimosegawa (Sendai), Manisha Dwivedi (Prayagraj), Pramod Garg (Delhi)	
10.30	Lecture-1	Progression from acute to chronic pancreatitis: Pathophysiological consideration and oppurtunity SS Vege (Mayo Clinic, Rochester)	to intervene (15 min)
10.45	Lecture-2	Disconnected pancreatic duct: Clinical implications and management (15 min)	
10.45		Surinder Rana (Post Graduate Institute of Medical Education & Research, Chandigarh)	
11.00	Lecture-3	P-NET: When to suspect, how to manage? (15 min)	
11.00	Lecture-3	Hsiu-Po Wang (National Taiwan University, College of Medicine, Taipei)	
11.15	Lecture-4	Molecular mechanism of pancreatitic cancer and actionable targets (15 min)	
11.15	Lecture-4	Ashok Saluja (University of Miami Miller School of Medicine, Miami)	
(10 min Q & A)			

Session- 98:	(10.30 to 11.30)	Training and practicing in endoscopy	Hall- E
Chairpersons:	•	Alok Chandra (Barrackpore), Rajesh Upadhyay (Delhi), Asif Naqvi (Grimsby)	
10.20	Lecture-1	Training in endoscopy: Tips for students and teachers (15 min)	
10.30	Lecture-1	TS Chandrasekar (Medindia Hospitals, Chennai)	
10.45	Lecture-2	Telemedicine in GI endoscopy (15 min)	
10.45		Shiaw Hooi Ho, (University of Malaya Medical centre, Kuala Lumpur)	
11.00	OO Lastura 2	Japan Endoscopy Database Project- Lesson for Japan and rest of world (State of Art Lecture) 20 min	
11.00	Lecture-3	Hisao Tajiri (The Jikei University School of Medicine, Tokyo)	
(10 min Q & A)			

Session- 99:	(10.30 to 12.00)	Surgical VIDEO Session	Hall- F
Chairpersons:		Kelvin KC Ng (Hong Kong), KK Madhavan (Singapore), Adarsh Chaudhary (New Delhi),	
Chairpersons.		Bitan Kumar Chattopadhyay (Kolkata)	
		Masanori Terashima (Nagaizumi), Seung Hyuk Baik (Seoul)	
10.35	SV 1	Robotic valvuloplastic esophagogastrostomy using double flap technique following proximal gastrectom cancer(8+2 min) Kenichiro Furukawa, Sunto-gun	ny for esophagogastric junction
10.47	SV 2	Jejunal free graft supercharge of colonic conduit for corrosive injury esophagus (8+2 min)  Aravind Menon, Mumbai	
11.00	SV 3	Transanal total mesorectal excision - Surgical precision (8+2 min) Ho Kiu Wong, Hong Kong	
11.12	SV 4	A case of treatment of pharyngeal carcinoma by ELPS (8+2 min) Yuji Urabe, Hiroshima	
11.24	SV 5	Laparoscopic right posterior sectionectomy - the Glissonian approach (8+2 min) Wing Chiu Dai, Hong Kong	
11.36	SV 6	Laparoscopic cystogastrostomy with necrosectomy (8+2 min) Rohit Dama, Hyderabad	

Session- 100A:	(11:30 to 12:00)	Clinico Pathological Conference	Hall- A
Chairpersons:		AS Puri ( New Delhi), Ritambhra Nada (Chandigarh)	
		Clinicopathological conference (15 min)	
10:30	Lecture-1	Vineet Ahuja (All India Institute of Medical Sciences, New Delhi)	
		Kim Vaiphei (Post Graduate Institute of Medical Education & Research, Chandigarh)	

Session- 100B:	(11:30 to 12:00)	Lancet Commission	Hall- D
Chairpersons:		Sujit Chowdhury (Kolkata), Premasish Kar (New Delhi), Rajiv Jalan (London)	
11.30	Lecture-1	Lancet commission- Concept (10 min)	
11.50		Laura Feetham (The Lancet Gastroenterology & Hepatology, London)	
11.45	5 Lecture-2	Burden of liver disease in Asia (15 min)	
11.45	Lecture-2	Shiv Kumar Sarin (Institute of Liver and Biliary Sciences, New Delhi)	

Session- 101:	(11.30 to 13.00)	Liver Pot-Pourri	Hall- C
Chairpersons:		Madhumita Premkumar (Chandigarh), Premashish Kar (Delhi), Anshu Srivastava (Lucknow)	
44.20	Lecture-1	Hyponatremia in cirrhosis: Pathophysiology and management (15 min)	
11.30		Paul Thuluvath (Mercy Medical Center, Baltimore)	
11.45	Lecture-2	Strategies to improve access to DAA in resource limited setting (15 min)	
11.45	Lecture-2	RK Dhiman (Post Graduate Institute of Medical Education & Research, Chandigarh)	
12.00	Lecture-3	Management of HBV: Present and future (15 min)	
		MF Yuen (Queen Mary Hospital, Hong Kong)	

12.15	Lecture-4	Sepsis in chronic liver disease (15 min)
12.15	Lecture-4	Paolo Angeli (University of Padova, Padova)
42.20	Lastina E	Liver involvement in dengue virus infection (15 min)
12.30	Lecture-5	Sombat Treeprasertsuk (Chulalongkorn University, Bangkok)
(10 min Q & A)		

Session- 102:	(11.30 to 13.00)	Challenging scenario in Endoscopy	Hall- E
Chairpersons:		Devendra Singh (Bilaspur), Rajneesh Gulati (New Delhi), Deepak Lahoti (New Delhi)	
11.30	Locture 1	Recurrent oriental cholangiohepatitis: Diagnosis and therapy (15 min)	
11.50	Lecture-1	GN Yattoo (Sher-i-Kashmir Institute of Medical Sciences, Srinagar)	
11.45	15 Lecture-2	Detecting early gastric cancer: Lessons from Japanese experience (15 min)	
11.45		Fabian Emura (Universidad de La Sabana, Bogota)	
12.00	Lecture-3	Detecting dysplasia in IBD colitis: Where to look and how to sample (15 min)	
12.00		Helmut Neumann (University Medical Center Mainz, Erlangen)	
12.15	Lastina A	Obstructive foreign body in esophagus: What tools? What technique? (15 min)	
12.15	Lecture-4	VG Mohan Prasad (VGM Gastro Centre, Coimbatore)	
12.30	Lecture-5	Endoscopic diagnosis of early gastric cancer (15 min)	
	Lecture-5	Kenshi Yao (Fukuoka University Chikushi Hospital, Chikushino)	
(10 min Q & A)			

Session- 103:	(12:00 to 13:00)	Dyspepsia	Hall- A
Chairpersons:		Rajesh Sainani (Mumbai), Ajit Kumar (Hyderabad), DN Guha Majumder (Kolkata)	
12.00	Lecture-1	Role of acid suppression in functional dyspepsia (15 min)	
12:00		Sanjiv Mahadeva (University of Malaya, Kuala Lumpur)	
12:15	Lecture-2	Complementary/Alternative treatment of functional dyspepsia (15 min)	
12.15		Justin Wu (The Chinese University of Hong Kong, Hong Kong)	
12:30	20	Receptor modulation in functional dyspepsia (State of Art Lecture)- 20 min	
12.30	Lecture-3	Nicholas Talley (The University of Newcastle, Newcastle)	
(10 min Q & A)			

Session- 104:	(12:00 to 13:00)	Gallbladder malignancies	Hall- B
Chairpersons:		Manoj Sahu (Bhubaneswar), AK Jain (Varanasi), GK Dhali (Kolkata)	
12:00	Lecture-1	Approach to accidentaly detected gallbladder polyp (15 min)	
		Pravin Rathi (B Y L Nair Charitable Hospital, Mumbai)	
12:15	Lecture-2	Role of endoscopy and ERCP in carcinoma gallbladder	
12.15		Dadang Makmun (Cipto Mangunkusumo National General Hospital, Jakarta)	
12:30	0 Lecture-3	Surgery for Ca gallbladder	
		Ramanuj Mukherjee (RG Kar Medical College, Kolkata)	
(10 min Q & A)			

Session- 105:	(12:00 to 13:00)	Lower gut functional disorders	Hall- D
Chairpersons:		George Chandy (Chennai), YK Joshi (Delhi), Satish Rao (Augusta)	
12.00	Lecture-1	Physiological and structural testing for PFD (15 min)	
12:00		Sutep Gonlachanvit (Chulalongkorn University, Bangkok)	
12:15	Lecture-2	Biofeedback: Techniques and applications (15 min)	
12.15		Ashish Agarwal (All India Institute of Medical Sciences, New Delhi)	
42.20	.20	Gender specific GI medicine: Pathophysiology and clinical impact (State of Art Lecture 20 min)	
12:30	Lecture-3	Hidekazu Suzuki (Tokai University School of Medicine, Shinjuku)	
(10 min Q & A)			

Session- 106:	(12.00 to 13.00)	Surgery: Pancreas	Hall- F
Chairpersons:		OL Naganath Babu (Chennai), Rajesh Gupta (Hyderabad), Goutam Mukhapadhyay (Kolkata)	
12.00	Lecture-1	Duodenum preserving head resection: Better choice for pancreatic head tumor? (12 min)	
12.00	Lecture-1	R Surendran (Apollo Hospitals, Chennai)	
12.12	Lecture-2	Acute pancreatitis: Is the surgeons' role decreasing? (12 min)	
12.12		RA Sastry (Krishna Institute of Medical Sciences, Hyderabad)	
12.24	Lecture-3	Making biliary reconstruction safer (12 min)	
12.24		Rajan Saxena (Sanjay Gandhi Post Graduate Institute of Medical Sciences, Lucknow)	
12.36	Lecture-4	Surgery for portal HT: Is it becoming extinct? (12 min)	
12.50	Lecture-4	Peush Sahni (All India Institute of Medical Sciences, New Delhi)	
(10 min Q & A)			

Session- 107: (12.00 to 15.30) ISG/AEUS Hall- G

hairpersons:		Vinay Dhir (Mumbai), Sundeep Lakhtakia (Hyderabad)	
12.05	Lecture-1	Introduction of AEG- Lawrence Ho (National University of Singapore, Singapore)	
12.15	Lecture-2	Pre-test workshop	
12.35	Lecture-3	EUS Training in Asia: Evolution and challenges	
12.33	Lecture-5	Lawrence Ho (National University of Singapore, Singapore)	
12.55	Lecture-4	Pancreatic fluid collections: What is the optimum treatment?	
12.55	Lecture-4	Sundeep Lakhtakia (Asian Institute of Gastroenterology, Hyderabad)	
		13.25 to 14.15 LUNCH	
14.15	Lecture-5	EUS guided tissue acquisition: Has biopsy replaced cytology?	
14.15		Mathew Philip (Lisie Hospital, Kochi)	
14.35	Lecture-6	EUS ERCP interface: A win-win for endoscopy	
14.55	Lecture-0	Vinay Dhir (Institute of Digestive and Liver Care, Mumbai)	
15.00	Lecture-7	EUS guided pancreatic duct interventions: Current limitations	
13.00	Lecture-7	Rajesh Puri (Medanta - The Medicity Hospital, New Delhi)	
15.20	Lecture-8	EUS guided gastroenterostomy: better than enteral stents?	
13.20	Lecture-8	Anthony Teoh (The Chinese University of Hong Kong, Hong Kong)	
15.40	Lecture-9	Post-test workshop and closing	
15.40	Lecture-9	Lawrence Ho (National University of Singapore, Singapore)	

Session-:108A	(13.10 to 14.10)	Surgery- Lunch Symposium: Current management of abdominal trauma	Hall- F
Chairpersons:		Debasish Roy (Kolkata), Sanjay Mondal (Kolkata), Ajay Mandal (Kolkata)	
13.10	Lecture-1	Initial assessment in emergency (15 min)	
13.10	Lecture-1	Arijit Bose (Apollo Gleneagles Hospitals, Kolkata)	
13.25	Lecture-2	Role of interventional radiologist (15 min)	
15.25		Shivanand Gamanagatti (All India Institute of Medical Sciences, New Delhi)	
13.40	Lecture-3	Surgeons role- When and what? (15 min)	
13.40	Lecture-3	ML Saha (Institute of Post-Graduate Medical Education and Research, Kolkata)	
(10 min Q & A)			

Session- 108B:	(13.10 to 14.10)	Lunch on Technician Workshop ("Know your Endoscope" Inter-active session)	Hall- G
Chair Persons:		TBD	
13.10	Session-1	Understand the construction of your endoscope	
13.10	Session-1	Manoj Sahu (Bhubaneswar)	
	Session-2	Disinfection of your endoscope- How to do it?	
	Session-2	Vikram Bhatia (Delhi)	
(10 mint Q & A)			

(13.10 to 14.10)	SGEI- GBM	Hall- D
(13.10 to 14.10)	INASL- GBM	Hall- E

Session- 109:	(14.00 to 15.30)	Challenging patients in Endoscopy	Hall- A
Chairpersons:	•	Amit Maydeo (Mumbai), RS Thangkhiew (Shillong), KK Rawal (Rajkot)	_
14.00	Lecture-1	Pancreaticobiliary parasitic infections- Diagnosis and endotherapy (15 min)	
14.00	Lecture-1	Manu Tandan (Asian Institute of Gastroenterology, Hyderabad)	
14.12	Lecture-2	Free air at ERCP: Where to look, what to do (12 min)	
14.12	Lecture-2	Rajkumar Wadhwa (Apollo BGS Hospitals, Mysuru)	
14.24	Lecture-3	Antibiotic prophylaxis in GI endoscopy: Who needs it and what? (12 min)	
14.24	Lecture-3	GN Ramesh (Aster Medcity, Kochi)	
14.36	Lecture-4	Difficult endotherapy: Stopping rules? (12 min)	
14.30	Lecture-4	Vikas Singla (Sir Ganga Ram Hospital, New Delhi)	
14.48	Lecture-5	Disasters during EUS guided drainage. How to avoid and treat? (12 min)	
14.46	Lecture-5	Praveer Rai (Sanjay Gandhi Post Graduate Institute of Medical Sciences, Lucknow)	
		Unanticipated adverse events: Informed consent, difficult conversations	
15.00	Lecture-6	Maydeo (Mumbai), RS Thangkhiew (Shillong), KK Rawal (Rajkot) eaticobiliary parasitic infections- Diagnosis and endotherapy (15 min) a Tandan (Asian Institute of Gastroenterology, Hyderabad) air at ERCP: Where to look, what to do (12 min) mar Wadhwa (Apollo BGS Hospitals, Mysuru) iotic prophylaxis in GI endoscopy: Who needs it and what? (12 min) mmesh (Aster Medcity, Kochi) ult endotherapy: Stopping rules? (12 min) Singla (Sir Ganga Ram Hospital, New Delhi) ters during EUS guided drainage. How to avoid and treat? (12 min) er Rai (Sanjay Gandhi Post Graduate Institute of Medical Sciences, Lucknow) ticipated adverse events: Informed consent, difficult conversations managing fall outs (12 min)	
		Pankaj Dhawan (Bhatia Hospital, Mumbai)	
(10 min Q & A)			

Session- 110:	(14.00 to 15.30)	Neurological involvement in liver disease	Hall-B
Chairpersons:		Manisha Banger (Hyderabad), Sudhir Gupta (Nagpur), Abraham Koshy (Kochi)	
14.00	Lecture-1	CNS involvement in liver disease: Role of ammonia trafficking, gut flora and inflammatory modu	lators (15 min)
14.00	Lecture-1	RK Dhiman (Post Graduate Institute of Medical Education & Research, Chandigarh)	

14.15 Lecture-2	Locturo 3	Hepatic Parkinsonism: Mechanisms and management strategies (15 min)
	Lecture-2	Puneet Puri (Virginia Commonwealth University, Richmond)
14.30	Lecture-3	Dilemma in minimal hepatic encephalopathy: Treat or only monitor? (15 min)
14.30	Lecture-3	BC Sharma (Govind Ballabh Pant Hospital, New Delhi)
14.45 Lect	Lecture-4	Overt hepatic encephalopathy: New lessons (State of Art Lecture) (20 min)
	Lecture-4	Rajiv Jalan (University College London Medical School, London)
(10 min Q & A)		

Session- 111:	(14:00 to 15:30)	Obesity/ Misc	Hall- C
Chairpersons:		Ali Fazari (Al Garhoud), George Kurian (Puducherry), VK Mishra (Kanpur)	Support from Dr Reddy's Lab
14:00	Lecture-1	Small intestinal imaging in IBD (15 min)	
14.00	Lecture-1	Raju Sharma (All India Institute of Medical Sciences, New Delhi)	
14:15	Lecture-2	Small intestinal fungal overgrowth (15 min)	
14.15	Lecture-2	Satish Rao (Medical College of Georgia, Augusta University, Augusta)	
14:35	Lecture-3	Asian Pacific consensus on small intestinal bacterial overgrouth in GI disorder (	15 min)
14.55	Lecture-5	Sanjeev Sachdeva (Govind Ballabh Pant Hospital, New Delhi)	
14:50	Lecture-4	Artificial intelligence for polyp (State of Art Lecture)- 20 min	
14.50	Lecture-4	Yuichi Mori (Showa University Northern Yokohama Hospital, Shingawa)	
15.05	Lecture-5	Gut microbiota in obesity (15 min)	
15.05	Lecture-5	Lawrence Ho (National University of Singapore, Singapore)	

Session- 112:	(14:00 to 15:30)	Neuro endocrine tumors	Hall- D	
Chairpersons:		Parimal Lawate (Pune), VM Dayal (Patna), Ramesh Kumar B (Hyderabad)		
14:00	Lecture-1	Approach to incidentally detected NET (15 min)		
14.00	Lecture-1	Shailesh Shrikhande (Tata Medical Center, Mumbai)		
14:15	Lecture-2	PET scan in NET and other pancreatic diseases: Applications and pitfalls (15 min)		
14.13	Lecture-2	Anish Bhattacharya (Post Graduate Institute of Medical Education & Research, Chandigarh,	)	
14:30	Lecture-3	EUS guided local therapy for NET and other pancreatic tumors (15 min)		
14.50	Lecture-5	Dong Wan Seo (University of Ulsan, Seoul)		
(10 min Q & A)				
		Panel discussion: NET with liver metastasis (25 min)		
		Moderator: AS Puri (Govind Ballabh Pant Hospital, New Delhi)		
14:40	Lecture-4	Panelists: Mohandas K Mallath (Tata Medical Center, Kolkata), Hsiu-Po Wang (National Tai	wan University, College of	
		Medicine, Taipei), Raju Sharma (All India Institute Of Medical Sciences, New Delhi), Sujoy P	Pal (All India Institute of Medical	
		Sciences, New Delhi), Pankaj Gupta (Post Graduate Institute of Medical Education & Resea	rch, Chandigarh)	

<b>Session- 113/1:</b>	(14.00 to 15.30)	Endoscopy Technicians (Course-1)	(Supported by : GETT, SGEI)	Hall- E
Chairpersons:		Sudipta Dhar Chowdhury (Vellore), Rachit Agarwal (Kolkata), Kiran Peddi (Hyderabad)		
14.00	La atoma d	Basics of chromoendoscopy and enhanced -ima	ging: A practical update (15 min)	
14.00	Lecture-1	Naresh Bhat (Aster CMI Hospital, Bengaluru)		
14.15	15 Lecture-2	Cleaning and disinfecting an elevator channel e	ndoscope (15 min)	
14.15	Lecture-2	Mohan Ramchandani (Asian Institute of Gastro	enterology, Hyderabad)	
14.30	Lastrona 2	Basics of image and video transfer and recordin	g in the endoscopy suite (15 min)	
14.50	Lecture-3	Nilay Mehta (Vedanta Institute of Medical Scien	nces, Ahmedabad)	
		Symposium on EUS for endoscopy technicians (	45 min)	
14.45	Lecture-4	Moderator : Vikram Bhatia (India), Sundeep Lak	htakia (India)	
		Panelists: Mr Bhagwan (India), Rohit Dogra (Ind	ia)	

Session- 113/2:	(16.00 to 17.30)	Endoscopy Technicians (Course-2)	Hall- E
Chairpersons:		Yogesh Batra (Delhi), Vijay Rai (Kolkata), Avinash Balekuduru (Bengaluru)	
16.00	Lecture-1	Principles of electrosurgery: Applications to polypectomy and sphincterotomy (15 min)	
16.00	Lecture-1	TS Chandrasekar (Medindia Hospitals, Chennai)	
16.15	Lecture-2	Learning how balloon assisted enteroscopes work and small bowel endotherapy (15 min)	
10.15	Lecture-2	Rajkumar Wadhwa (Apollo BGS Hospitals, Mysuru)	
16.30	Lecture-3	Basics of fluoroscopy and 'ERCP-radiology' for the endoscopy technician (15 min)	
16.30	Lecture-3	Pankaj Gupta (Post Graduate Institute of Medical Education & Research, Chandigarh)	
		Symposium on ERCP accessories (45 min)	
16.45	Lecture-4	Moderator: Rajesh Puri (India), Praveer Rai (India)	
		Panelist: Mr Srinivas (India), TBD	

Session- 114: (14.00 to 15.30) Surgery, Luminal Hall- F

Chairpersons:		B Ramanna (Kolkata), Gautam Chattopadhyay (Kolkata), Sarfaraj Baig (Kolkata)
14.00	Lecture-1	Esophageal Replacement after corrosive injury (12 min)
14.00		Avinash Supe (King Edward Memorial Hospital, Mumbai)
14.12	Lecture-2	Necrosis of esophageal conduit: Salvage stategy in postoperative period (12 min)
14.12	Lecture-2	SM Chandramohan (Global Hospitals, Chennai)
14.24	Lecture-3	Gastric cancer: Current mangement strategy (12 min)
14.24	Lecture-5	Masanori Terashima (Shizuoka Cancer Center, Nagaizumi)
14.36	Lecture-4	GIST: What is new in surgical management? (12 min)
14.50	Lecture-4	Seung Hyuk Baik (Yonsei University College of Medicine, Seoul)
14.48	Lecture-5	Roux loup syndrome: Management (12 min)
14.40	Lecture-5	Manas Kr Roy (Tata Medical Center, Kolkata)
15.00	Lecture-6 Decision making in low rectal cancer (12 min)	Decision making in low rectal cancer (12 min)
13.00	Lecture-0	Ashok Kumar Gupta (Sanjay Gandhi Post Graduate Institute of Medical Sciences, Lucknow)
(10 min Q & A)		

Session- 115:	(16.00 to 17.45)	Surgical Pot Pouri Hal	II- F
Chairpersons:		Ramesh Ardhanari (Madurai), Manas Ranjan Sahoo (Bhubaneswar), P Madhumita Mukhopadhyay (Kolkat	a)
		Debate: Large CBD stone is best managed by laparoscopic surgery	
16.00	Lecture-1	For: Biju Pottakat (Jawaharlal Institute of Postgraduate Medical Education and Research, Puducherry) (10	min)
16.00	Lecture-1	Against: Nilay Mehta (Vedanta Institute of Medical Sciences, Ahmedabad) (10 min)	
		Rebuttal and Discussion (6 min)	
		Debate: Laparoscopy is preferred for extended resections for gallbladder cnacer	
16.30	Lecture-2	For: Anil Agarwal (Govind Ballabh Pant Hospital, New Delhi) (10 min)	
10.50	Lecture-2	Against: Roy Patankar (Zen Multi Speciality Hospital, Mumbai) 10 min	
		Rebuttal and Discussion (6 min)	
17.00	Lecture-3	Timing of cholecystectomy in biliary pancreatitis: Dilemma (12 min)	
17.00	Lecture-3	PK Reddy (Apollo Hospitals, Chennai)	
17.12	Lecture-4	Extent of lymph node dissection in gallbladder cancer (12 min)	
17.12	Lecture-4	Sanjay De Bakshi (The Calcutta Medical Research Institute, Kolkata)	
17.24	Lecture-5	Introperative bile leak at the end of cholecystectomy - What to do? (12 min)	
17.24	Lecture-3	Sadiq Sikora, (Sakra World Hospital, Bengaluru)	
(10 min Q & A)			